ДРУШТВО

Прошло непримећено – Техничка Влада у првим постизборним данима усвојила Акциони план за поглавље 23 евроинтеграција!


Акциони планови за прошлост и будућност

07. мај 2016.

„Транспарентност Србија“ указује да се у првим постизборним данима догодило нешто необично и непримећено, а можда битно. Наиме, како се може закључити са сајта Министарства правде, „техничка“ Влада Србије је на седници од 27. априла 2016. усвојила Акциони план за поглавље 23 европских интеграција, који се односи и на борбу против корупције (текст у прилогу).

Akcioni plan

У тексту се даље наводи:

– Све што је раније било лоше, почев од прве верзије Акционог плана (на коју смо дали предлоге за допуну сваке од предвиђених активности), преко каснијих верзија (где је само мали део недостатака отклоњен), остало је лоше и сада. Међутим, сада је томе додат и елемент надреалног. Наиме, за многе активности као рок спровођења стоји IV квартал 2015. године или I квартал 2016. године, који су, у моменту усвајања овог документа већ протекли!

– С формалне стране, врло је необично да овај документ усваја Влада у техничком мандату, а да то није учинила док је била у пуном капацитету. Наиме, још у септембру 2015, дакле, пре целих седам месеци, исти овај акциони план је „усаглашен са последњим препорукама“ и „потврђен од стране Европске комисије у Бриселу“. Друга необична ствар јесте то што за разлику од ранијих прилика, када је питање преговора и планова за борбу против корупције служило као прилика за промоцију, овај пут тога уопште није било. Штавише, на сајту Владе, информација о седници за овог поглавље Акционог плана и нема.

_________

Извор: Транспарентност Србија
П
рилог: Акциони план за преговарање Поглавља 23 усвојен на седници Владе Србије 27. априла 2016

 

1 reply »

  1. Много им се жури,обећања моћницима што су дали морају да испуне,а народу ће бити оно обећање лудом радовање.Е па народе хтео си то па сада издржимо.

    Свиђа ми се