ДРУШТВО

Пријем Косова у УЕФА показује сву погубност издајничког Бриселског споразума


ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Пријем Косова у чланство УЕФА показује сву погубност издајничког Бриселског споразума који је потписао Александар Вучић.

vucic-siptarПрошле године је самопроглашена република Косово примљена у Међународни олимпијски комитет уз срамно понашање Олимпијског комитета Србије који је приликом гласања био уздржан и није ставио вето на једну такву одлуку. Сам председник Олимпијског комитета Владе Дивац је изјавио да се уздржао од гласања јер је такву директиву добио од председника Владе Србије Александра Вучића. Зато данас чуди наводно незадовољство српског премијера на одлуку УЕФА, имајући у виду да се после Олимпијског комитета, по инерцији, Косово прима у све спортске организације, рукомета, кошарке, фудбала…

Нажалост, то није једина подвала и обмана Александра Вучића, главног креатора изборне крађе 24. априла 2016. године. Да подсетимо, председник Владе Србије је само пре пар месеци Косову поклонио посебан телефонски број, што само потврђује његово дрско учешће у стварању самопроглашене републике Косово. Још је чудније да председник Владе Србије поздравља добијање шенген-визе за грађане самопроглашене републике Косово јер ће наводно они плаћати ПДВ држави Србији што је ноторна политичка глупост с обзиром да ни једна држава у свету не продаје свој суверенитет за ПДВ.

Председник Владе Србије такође не поштује ни одлуке Уставног суда Србије у којима стоји да лична документа које издаје самопроглашена република Косово не могу да буду валидна током кретања кроз Србију. То се односи на личне карте, саобраћајне и возачке дозволе, пасоше и остала лична документа. На овај начин премијер руши уставни поредак републике Србије јер гази њену државност.

У практичном смислу, ова одлука УЕФЕ, а пре тога рукометне и кошаркашке организације као и осталих споротских савеза, отежава живот Срба на Косову и Метохији и њихово бављење спортом. Јер од јесени Србија неће смети да дозволи српским клубовима са Косова и Метохије, у наведеним спортовима, да се такмиче у српским лигама. Конкретно, фудбалски клуб „Трепча“ убудуће неће играти утакмице са Слогом из Краљева него негде по Ђаковици и Урошевцу. А рукометни клуб „Мокра Гора“ из Зубиног Потока такмичиће се по Приштини и Пећи. Какав ће пријем тамо имати, може само да се наслути.

П.С.

Срби са Косова и Метохије од срца честитају председници Демокатске странке Србије Санди Рашковић-Ивић и председнику Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу улазак у Скупштину Србије. Без обзира на Вучићеву велику изборну крађу, где је патриотска колација ДСС-ДВЕРИ оштећена за 100 000 гласова, и срамне нападе Српске напредне станке и њених трабаната: радикала, заветника и Треће Србије, истина и правда су победили и глас патриотске Србије поново ће се чути у Парламенту.

У Косовској Митровици
05.05.2016. године

 

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
Горан Миленковић

2 replies »

  1. Ништа од тога Србија неће имати Томиславе а да се требају уписати за наук свима у црну књигу издајника то треба урадити- било би их на хиљаде ако не и више, и не дао Бог да стигне клетва њихово потомство, ионако нас нестаје.

    Него да Бог да да се ми организујемо, да створимо патриотски фронт свих родољуба, дођемо на власт, ослободимо Србију од олоша, прогласимо окупацију дела територије и почнемо са обновом Србије.

    Свиђа ми се

  2. Анационална политика Србских власти од`45године до данас резултирала је данашње стање,пуних 70 година се обећавала,продавала,отимала и на крају предала и признала света србска земља Космет,да би настала лажна албанска држава „косово„.Сви који су учествовали у овом срамном пројекту,од стране безбожних и издајничких срба нека их стигне клетва Лазарева.Треба одштампати сва имена тих незнабожаца да Србска поколења знају све те актере записане у срамној књизи.То нам је дужност и обавеза.

    Свиђа ми се