Коментар дана

Коментар дана – Радикали ће морати једном да схвате да немају тапију на родољубље и патриотизам


Marko Radulovic

Марко Радуловић, 5.5.2016

Радикали ће морати једном да схвате да немају тапију на родољубље и патриотизам. Долазе и друге националне снаге, родољубива омладина која жели да ради за српске националне интересе и на другачије начине, а не с чланском картом СРС-а.

Промениле су се неке ствари. Не морам да будем радикал, да бих био Србин. А СРС се све више тако понаша. То је деструктивно за национални корпус. Искључиво и себично. Шешељ ће код мене заувек имати поштовање за борбу у Хагу, али то не значи да сад сви треба да окачимо заставу СРС-а и да и њега сматрамо неким оцем национализма. И да је у праву за све.

FotorCreated-22

Агенте је он 20 година држао поред својих скута, ако ћемо поштено. Ево их шта данас раде његове перјанице. Потписују споразуме с НАТО пактом, нешто што ни Чеда, ни Тадић нису смели. Перјанице које су и њега продале и одвеле му 95% чланства са собом кад је њему било најтеже. Тамо нека тражи агенте. Највише их је код његових бивших сабораца, док смо му ми други, као Срби, пружали подршку у казамату и некад били гласнији и од његовог чланства.

И зато нека своју енергију усмери ка њима, јер се, откад је дошао из Хага, није нешто ни претргао у раскринкавању те највеће банде и агентуре.

5 replies »

 1. Аутор текста је ко мало дете. Прича тек да нешто напише. По слици је млад човек, који тешко да је пратио СРС, када је била странка са највише посланика у Скупштини. Једина странка, која је у Скупштину долазила, потпуно припремљена за расправу у начелу, а и у појединостима о сваком закону, који је био на дневном реду.
  О којим „агентима“ аутор прича?
  Аутор, очигледно није пратио саопштења и конференције за штампу СРС. Тешко, да је пратио и иступања Шешеља на предизборним скуповима. Да је прати, чуо би, да се Шешељ јасно опредељивао против садашње власти и Вучића. Нажалост, аутор је пратио државне медије и ријалити програме и на основу тога изводи закључке. Тужно. Питам се, зашто је редакција објавила овај несувисли и безвредни текст?

  Свиђа ми се

 2. Нико не може имати тапију на патриотизам,али дугогодишњим радом,залагањем за свој народ,,веру ,цркву,културу,просперитет у свим сверама живота могу га издвојити и бити другима за пример.Зар су патриоти они који се одричу Србских територија,који уништавају свој народ,материјално,духовно,биолошки,где нам итекако прети нестанак,вреде ли такви помене ? али народ не препознаје праве нажалост.

  Свиђа ми се

 3. A meni se, naprotiv, čini da radikali nikada nisu ni imali pretenzije da budu jedini nosioci tapije na rodoljublje i patriotizam. Takvi pojmovi se, uopšteno, vezuju za Srpsku Pravoslavnu Crkvu, monarhiju i vladarsku dinastiju, nacionalnu kulturu i umetnost. Radikali su se bavili, skoro isključivo, stranačkom politikom, bez lažnog predstavljanja, i ja, bez obzira što nisam njihov birač, nemam zamerki po tom pitanju.

  Свиђа ми се

 4. Шта је остало од прича о најобавештенијим човеку у земљи, коме лауфери јављају о 20-25% гласова на изборима…

  Свиђа ми се