АКТУЕЛНО

Љубиша Марковић: БОРБА ЗА ВАУЧЕРЕ У А.Д. СРБСКОМ ПАРЛАМЕНТУ


 

избори

На овим изборима су све странке незадовољне сопственим грађанима и изборним резултатима. С обзиром на то да сви познају изборна правила и Закон, све изгледа помало чудно!

ДС познаје технологију крађе на изборима, јер је и сама то до скора користила и примењивала благодети накарадног изборног закона. СПС је исто тако добар познавалац изборних крађа и манипулација, јер су и мењали изборни Закон. Односно тај изборни Закон је њихова креација, боље рећи „имлементација“ у Србији, да употребим тај тако популаран израз. Значи, остали су на истом и задовољни су, јер су стабилизовали странку. Остали су неко мање – неко више незадовољни. Они који су испод цензуса, морали су знати (или су знали!), да ће њихов глас отићи најјачем(СНС). Ако је тако, поставља се питање, зашто су дали свој глас најјачем!? – а тобож` их критикују. Они знају, само ми не знамо, како каже.

Vodja-Corax

Занимљиво да на овим најновијим протестима против изборне крађе, ниједна оштећена опција не жели и не залаже се за промену накарадног изборног Закона! Зашто? Очигледно да је свима стало пре свега до подршке из Вашингтона, Лондона или Берлина, јер онда крађу можемо тумачити и прихватити као легалан или и-легалан чин. Битно је имати странку која ће најобичнојм ротацијом, пре или касније бити на власти или партиципирати у истој. Небитно, позиција-опозиција у А.Д. србском парламенту све је уновчљиво. Очигледно да имамо још потенцијала за уновчавање.

Аферим Србијо! Крађа је крађа.

izbori_srbijaizbori_7

А, ми? Шта са нама?

Промена изборног Закона Србије постаје императив живота сваког Србина. Очигледно да ту промену не можемо остварити путем наших представника, које смо бирали и једино нам у таквој ситуацији(бити или не бити) преостаје ван-институционални начин промене. Наравно то морамо реализовати без ових које бирамо све ове године да нас затиру и сатиру. Значи, ми грађани Србије морамо покренути процес промене изборног закона и рушења споразума са НАТО пактом. Исто тако морамо покренути процес измене, ревизије или поништавање штетних споразума са ЕУ. То је императив наших живота, наше будућности и живота наших потомака. Без тога, нестајемо, односно, нема нас.

И за крај да поставим питање, шта је са споразумима са НАТО? Да није можда појео Вук (и мали Вучић, наравно) магарца. И шта на то кажу они који су себи дали тапију на организацију анти-НАТО протеста и технологију истих? Где су сада? Можда то сада за њих и није толико битно, јер су прешли цензус или су дали свој мали допринос за наш велики нестанак. Можда су постигли ту краткорочну употребљивост велеиздаје београдских властодржаца, ради сопствене промоције и прерасподеле бирача. Али то је онда манипулација и злоупотреба народних интереса, драги моји Срби. А сада ми и даље треба да се боримо за њихове ваучере у А.Д. србском парламенту.

Не, доста је било-Саше Радуловића, доста је бре нама, свог тог отпада са периферије србства.

 

Љубиша Марковић, Корак Србије

Љубиша Марковић

Љубиша Марковић

30. 4. 2016. за СРБски ФБРепортер аутор Љубиша Марковић, приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Najzad zdrav razum i posteno stranacki neostrašćeno komentarisanje rezultata izbora i frke koju su oni(rezultati )izazvali.
    Ničega nema što bih u ovom tekstu oduzeo.On odslikava pravu burazersku politiku stranaka u višepartijskom demokratskom sistemu na srpski nacin.Ja tebi ti meni, akada poneko u tom cirkulumu otpadne onda kuku meni.Pa se potržu i intelektualci.Medju njima mnogi nesporni.Nisam siguran da nisu izmanipulisani,ali ovi potpisani su svi dokazamo patriotsko orijentisani.Bili ili se to pričinjava.Ili ih je mržnja povukla. Ako jeste onda nemajmo pravo da ih nazivamo intelektualcima.Zašto. Pa oni podržavaju sve njih na jednoj tribini,a medju njima osvedocene zagovornike priznanja Kosova i učlanjenja Srbije u Nato. Čeda, Čanak odavno,Boris od skora .da ne govorim o Živkoviću i ostalim prišipetljama(sto je njihovo legitimno pravo) ali Vi gospodo intelektualci se morate opredeliti.Ili ste patriote ili Mi običan Narod neznamo šta je fo patriotizam danas.Recite jeli to učlanjenje Srbije u Nato i priznanje Kosova ili učutite sa kuknjavom o nacionalnom interesu.Ne branite više Srbiju od nas.

    Свиђа ми се

  2. Свашта је овај народ доживео задњих 25 година,само нисмо још на челу овога народа видели правога који се Бога боји и који би радио по Божјим законима.

    Свиђа ми се