АКТУЕЛНО

Саопштење Заветника поводом изборних нерегуларности!


12476075_10207095060067267_1565673359_n

Српски сабор Заветници обавештава јавност да су представници наше изборне листе “За слободну Србију” искористили своје законско право и током последња два дана извршили увид у изборни материјал са бирачких места широм Србије. Том приликом успели смо да потврдимо наше сумње у изборне нерегуларности и грубо кршење изборних правила, које су биле поткрепљене непосредним информацијама са бирачких места на дан избора.

У намери да сазнамо где је нестало више од 30 хиљада гласова Заветника наилазили смо на невиђено прекрајање изборне воље грађана Србије, почевши од тога да су на појединим бирачким местима представници режима неважеће гласове уврштавали међу важеће, а гласове за нашу изборну листу приписивали другим политичким опцијама.

Најочигледнији примери су бирачка места број 5 и 84 у Земуну где је дошло до разбијања гласачких кутија и где није у записнику евидентирано више десетина гласова у корист Заветника. На бирачком месту 11 у истој општини нађено је 7 гласова Заветника који су приписани другој изборној партији, док је један иначе важећи глас сврстан међу неважеће.

Слична ситуација десила се и на Вождовцу на бирачком месту број 40 где су представника Заветника ухапсили јер се законито побунио против изборне крађе која се вршила на тој локацији и затражио ново бројање гласова. На бирачком месту број 20 на Старом граду покушана је крађа гласова Заветника која је у последњи час реаговањем наших представника спречена.

Суочени смо били и са ситуацијом да у неким гласачким џаковима чак нису ни постојали контролни листићи док смо у некима проналазили и хемијске оловке што потврђује размере изборне крађе у режији режима.

Напомињемо и да је Републичка изборна комисија учинила све да знатно отежа разобличавање чињеница о изборној крађи. Упркос чињеници да смо за целокупну проверу изборног материјала имали само два дана и да смо уложили приговоре и о томе уредно обавестили РИК исти је одбио да уважи наше примедбе са образложењем да је рок за жалбу истекао.

На основу изнетих чињеница Заветници поручују да је читав изборни процес био крајње нерегуларан и неуставан. Први пут у новијој политичкој историји Србије дошло је до ситуације да грађани који су уредно уписани у електронски бирачки списак и који су на претходним изборима већ гласали нису могли да искористе своје уставно право гласа.

izbori-2014-glasanje-1603-2-620x330

Ми сматрамо да какав год буде коначан исход и која год политичка странка уђе у парламент састав Народне Скупштине Србије неће одсликавати праву вољу грађана наше државе. Обавештавамо надлежне институције да ће правни тим Заветника на основу обрађеног материјала и свих доказа предузети све законске мере за заштиту уставног поретка и изборног права наших грађана.

Ми свакако тражио понављање изборног процеса, али нећемо ићи на улице са онима који су већ палили скупштину и уништавали изборни материјал.

 

 

—————-

29. 4. 2016. САОПШТЕЊА – ЗАВЕТНИЦИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Ovi „zavetnici“ su obični vučićevi poltronikoji nisu ništa osvojili (27.000 glasova, dakle fali im 150.000 da bi dobacili do granice cenzusa) ali su zato i stvoreni – kako bi Dverima i ostalim patriotskim strankama otkinuli koji procenat.

  Свиђа ми се

 2. postoji valjda o ovoj zemlji neka institucija u koju nemoramo da st6o posto sunnjamo.Svakako da se u ovakvom velikom poduhvatu kao što je izborni prces dešavaju greške,nepravilnosti.manipulacije, ali to se otkrije već kod primarnog prebrojavanja na birackim mestima. Postoji i rok za primedbe i zalbe i onda deluju pravila igre.U krajnjoj instanci tu je i sud.I potpuno vas podrzavam.Nikako u kolonu sa onima koji su palili skupstinu.Taj stav morate maksimalno promovisati i sigurno ce te u narednom ciklus mozda i postati osnovan patriotska stranka.A unapred vam kazem. Imate jedan glas vise.

  Свиђа ми се

 3. Поштована господо из Заветника,

  КО ГУБИ ИМА ПРАВО ДА СЕ ЉУТИ.
  Ништа није апсолутно чисто, нити је било, нити ће бити, али је неспорна чињеница да ни у најпоштенијем гласању не бисте прошли цензус.

  ОКРЕНИТЕ СЕ СЕБИ.
  Видите где сте направили грешку. Преиспитајте своју циљну групу и њене потребе, преиспитајте вашу изборну понуду, јњер, ипак смо ми на терену политичког маркетинга а не само на терену политичког ЕПП-а, преиспитајте колико су ваши лидери атрактивни, преиспитајте вашу кадровску структуру, преиспитајте вашу кампању.

  ИЗБОРА ЋЕ БИТИ ПОНОВО, И ТО УБРЗО.
  Нека ваш правни тим ћорада над тим техничким и правним питањима, а главнина нека се бави питањем наредне кампање.
  А она мора да поне одмах.

  Свиђа ми се

 4. Па шта ћете да радите? Ништа?
  Ако се брани принцип, небитно је кога погађа његово гажење.
  Ви лепо изађите, као што су на вашим скуповима присуствовали Двери-ДСС, а ако неки други хоће да пале скупштину, ви је гасите. Како је радила последњих деценија боље би нам било и да је изгорела.

  Liked by 1 person