АКТУЕЛНО

МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: Чему РИК служи, а уз то и не ради?


izbori

За оне нешто млађе који још не знају шта је РИК, а звучи им као пригодна скраћеница за масну псовку на друштвеним мрежама: реч је, децо, о езотеричној организацији, нешто налик Јеховиним сведоцима, која се о парламентарним и председничким изборима искраде из кућа под изговором: „Идем само по цигаре и пиво, враћам се брзо, плус-минус 10 одсто“, и међу првима обради изборни материјал и објави прелиминарне резултате

Дођу тако времена, што Андрић каже: „Кад будале проговоре, паметни заћуте, фукара се обогати, а Републичка изборна комисија (РИК) гледа ‘Фарму’, и најљубазније моли да је нико не узнемирава осим у случају крајње нужде, односно, ако ЦеСИД омане за 5-50 одсто, што се ретко дешава, само кад су избори!“

Председник РИК Дејан Ђурђевић на седници РИК-а. ФОТО ТАЊУГ / Зоран Жестић

Председник РИК Дејан Ђурђевић на седници РИК-а. ФОТО ТАНЈУГ / Зоран Жестић

За оне нешто млађе који још не знају шта је РИК, а звучи им као пригодна скраћеница за масну псовку на друштвеним мрежама: реч је, децо, о езотеричној организацији, нешто налик Јеховиним сведоцима, која се о парламентарним и председничким изборима искраде из кућа под изговором: „Идем само по цигаре и пиво, враћам се брзо, плус-минус 10 одсто“, и међу првима обради изборни материјал и објави прелиминарне резултате.

Наравно, међу првима не значи и први, јер што је брзо то је и кусо, па су тако у недељу вече, с будистичким миром и временском дистанцом која помаже да човек размисли о смислу живота, пролазности времена, да ли је Брус Ли жив, колико времена треба коцки шећера да се растопи у хладној води и да ли због „Афричке шљиве“ стварно не пада или је реч о плацебо ефекту – нешто касније изашли с резултатима, али не толико касно како душмани тврде, већ непуна четири сата по затварању биралишта и који минут по затварању линија за гласање за свог фаворита на „Фарми“!

Имали су, разуме се, и ваљан разлог што су локални пијанци пред драгстором сатима пре њих објавили своје резултате, и факат да виђају змајеве, виле, тролове и „Београд на води“ чак – киша, бре!

Како: „Шта киша“?! Па је л’ лила ко из кабла – јесте!

Најпре су момчићу који је био задужен да донесе изборни материјал у РИК покисли записници, па док је отишао кући да их осуши феном, вечерао, мало четовао на „Фејсу“ с другарима из осмог два и лечка заборавио шта је требало да уради на почетку!

Потом су двојицу чланова РИК-а ови душмани из „Бусплуса“ ухватили без карте у трамвају, избацили их из возила, шиканирали, задиркивали и малтретирали пола сата терајући их да стоје на једној нози, раде склекове, трче око бандере, отпевају све што знају од Есада Плавог, иако су им мученици више пута скренули пажњу ко су и одакле и да журе не би ли стигли у седиште док су ћевапи још млаки барем!

Треће, скраћеница РИК заправо значи: рикнуо компјутер, и то баш онај на којем су статистичари вредно обрађивали податке добијене од „Ред тјуба“, „Ју порна“ и осталих сајтова са ознаком XXX, за које су били убеђени да представљају маркацију неважећих гласова, док нису схватили како прсата плавуша у кадру не уздише због изборних неправилности, већ због…

И напослетку оно најважније што је свима промакло, али РИК-ов гласноговорник се пет минута по затварању биралишта појавио на ТВ-у и на питање новинарке располажу ли каквим подацима, одговорио: „А, о чему, извините?!“

На новинарску опаску: „Па о резултатима избора“, уживо се и самопрегорно ударио по челу и констатовао: „Јао, избори, да, у пи.ду материну, због тога смо се беше састали, а не због преферанса“ и муњевито нестао из кадра, обећавши да ће се најкасније за пола сата, евентуално до јутра, огласити с подацима који ће фасцинирати и пословично обавештеног о свему Миломира Марића!

И одржали су обећање: само што је завршено директно укључење с имања у Лисовићу, саопштили су да је Мики Мећава освојио 36,2 одсто гласова; Марина Перазић 12,3; Чипи 9,8, док су остали највероватније остали испод цензуса!

Што се избора тиче, нису хтели да спекулишу, чекали су да им прођу тикети у кладионицама па да саопште где су пали а где прошли из X у 1, а и не иде да у току Васкршњег поста ко неки сатанисти, далеко било, бајају ноћу!

Ћевапи су се, нажалост, охладили, али су зато пред порнић на Хепију коначно изашли са званичним саопштењем: „Према нашим подацима и процени мајстора, требаће најмање два дана да се оправи компјутер, а онда, чим Смиљка заврши партију пасијанса, настављамо с обрадом изборног материјала! Пратите нас и лајкујте на „Фејсу“, и нека неко тагује кад су следећи избори, није фора да ми последњи сазнамо!“

 

Михаило Меденица

republicka-izborna-komisija-rik_660x330
————-

ПОВЕЗАНО:
*Листа ДВЕРИ-ДСС спуштена испод цензуса на 4,9999% и то – веровали или не – за 1 глас!

*Лепосавић: Крађа на делу – Гласове опозиције напредњаци бројали као своје (видео)

*Претње, уцене, притисци, шамари и масовна крађа избора на КиМ!

*Александар Павић: Како медији већ „знају“ оно што РИК још увек не зна?

*ЗАНИМЉИВО! РИК јуче обрадио 98.56% а данас 98,04% материјала – РАЧУНАЈУ УНАЗАД?!

————-

29. 4. 2016. НЕДЕЉНИК, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Свакако да је тачно,да су избори у Србији само избор већ изабраних од моћника светских а народ као бира нешто,буни се навија,протестује,залуд избори су велика ФАРСА.

    Свиђа ми се

  2. RIK sluzi da spreci izbor kandidata koji je narod izabrao. Jer onaj koji vlada ovom stradalnom zemljom, (amerika), je preduzela sve potrebne mere za manipulaciju glasanja. Obezbedili su pobedu vucicu, koja je naravno ukradena, jer je on njihov agent koji glumi „srbsku“ vlast za njih, i preko njega izvrsavaju svoje ciljeve i svoju politiku. Oni su se obezbedili i posao zavrsili. Vucic ce zadati poslednji udarac Kosovu, udarice sankcije Rusiji, (a Rusija onda mora nama reciprocne), zavrsice se konacno i ulazak Srbije u NATO. Pored tehnologije koju upotrebljavaju, pored zloupotrebe svih medija, pored korumpiranja, podplacivanja i obecavanja, u tu igru je ukljucen i RIK. Mene zacude pitanja: sta radi RIK? Pa taj RIK nista ne radi?! Naravno da radi ali ne za narod i nije njihov posao da prate „regularnost glasanja“! Vec naprotiv! Nas narod je mnogo naivan. Kako to da je Vucic toliko mnogo dobio glasova kad je izlaznost naroda bila ispod 50%, mislim da je bila 30%, znaci veoma mali odziv. Jedini nacin da narod pobedi jesete – bojkot! Da niko ne izadje na glasanje. Amerikanci su sva glasanja za njihove predsednike, imali manipulacije. NIKAD americki narod nije izabrao svog predsednika, iako glasaju, uvek je bio izabran od njihovog politickog establismenta i onih koji vladaju iz senke. Oni su veoma, veoma izverzirani za taj politicki da kazem „biznis“. Prljavi! Sad i nas narod ima to americko iskustvo. I to veoma gorko. Na zalost.

    Свиђа ми се