АКТУЕЛНО

Трагикомични избори у Обреновцу! Где су листићи? „Патролирање“, Чучковић у обиласку…


Гужва у Општини Обреновац после затварања бирачких места

Гужва у Општини Обреновац после затварања бирачких места

Србија је у недељу бирала и изабрала. Док власт слави очекивану, убедљиву победу, опозиција углас говори: „Избори су нерегуларни“.
Упоредо са републичким, одржани су и покрајински и општински избори, а ту је било свега и свачега. У Обреновцу, београдској општини која је у избила у жижу јавности пре две година, када су се догодиле катастрофалне поплаве, победу са скоро идентичним резултатом као на нивоу Србије однела је листа Српске напредне странке (48,42), на челу са досадашњим првим човеком Општине Мирославом Чучковићем.

Навијачи „заводили ред“ пред изборе

Неколико дана пре избора, у Обреновцу су се појавили припадници једне навијачке групе познатог београдског клуба, који су били ту да „чувају“ плакате СНС-а да их неко случајно не цепа или прелепљује.

Међутим, наш извор који је био упознат са дешавањима у недељу на изборима у Обреновцу, каже да је било толико неправилности, да се то не памти.

– Нерегуларности су се догодиле већ на отварању бирачких места. На пример, мање листића на неким бирачким местима, што уноси сумњу да је требало да се покрене „бугарски воз“ (то вам је кад бирач донесе попуњен листић, њега убаци у кутију, а изнесе празан – прим. аут.). Било је злоупотреба око гласања старих лица. Уместо њих су други заокруживали – почиње причу за портал ВЕСТИОНЛИНЕ наш извор.

Када су се бирачка места завршила, тек тада су уследиле трагикомичне ситуације.

– Изборини материјал је кренуо да долази око 22 часа. Коверте са гласовима су биле отворене, нису били запечаћене, што је остављало могућност да се с тим манипулисало. Није било никакве контроле. Такође, на неколико места нису потписани контролни листићи, што аутоматски значи да су на том месту избори нерегуларни. До ујутру су стигли материјали са 53 од 55 бирачких места у Обреновцу. Онда је уследила потера за остала два. На крају се испоставило да су лица одговорна за та бирачка места однела листиће својим кућама, што је кривично дело.

На крају, све је то „испеглано“, па су резутати такви да је СНС добио 33 мандата, СДС/ДС 7, СПС 6, а Група грађана Наш град и СРС имају по четири мандата. Испод црте са 4,87, односно за само 48 гласова, остала је Група грађана Предузетници Обреновца – Бистро.

 

———-

26. 4. 2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Највећа изборна крађа свих времена од постања:
  Краљевине Југославије,
  преко
  ФНРЈ
  СФРЈ
  СРЈ
  СЦГ
  и садашње
  Србије.
  Па докле ,
  да Масони, безбожници и безаконици
  воде Србију у пропаст
  са осталим Балканским народима ?
  Покајте се СРБАДИЈО док небуде касно.

  Свиђа ми се