АКТУЕЛНО

СКАНДАЛОЗНО ЋУТАЊЕ РИК-а: ДОБИЛИ ЗАДАТАК ДА „СПУСТЕ ЛИСТЕ“ које не одговарају ВОЂИ… Недопустиво је да СНС објављује резултате уместо њих… У ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ И ОВО ЈЕ МОГУЋЕ (ВИДЕО)


13062527_10201781130245362_5136967034862012858_n

Скандалозно је било ћутање РИК-а од 19 часова до негде после поноћи, и то на само око „27% прегледаних бирачких места“, док су ИПСОС, ЦЕСИД и ЦРТА објавили да су већ прегледали око 70% гласачких места, изгледа да су „мало брже бројали од РИК-а“ рече неко у коментару… док се на неким претходним изборима се знало много пре какав је резултат… и какве су биле неправилности, сада се нешто чекало, „паковало“, што је изазвало оправдани револт чланова странака које су „по њиховом бројању“ прешле цензус за улазак у парламент …

ПОВЕЗАНО:

СРБИЈА: Ванредни парламентарни и редовни покрајински и локални избори 2016.

Куповина гласова у Врању! (aудио снимак)

Патриотски блок КиМ – Дешава се велика изборна крађа на Косову и Метохији

И после хитног састанка који је сазвала Демократска странка после избора, опозициони лидери и активисти упутили су се у Републичку изборну комисију (РИК) како би пратили бројање гласова. Окупљени су ушли у РИК дубоко после поноћи, а међу њима су били Бојан Пајтић, Александра Јерков, Борис Малагурски, Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Санда Рашковић Ивић, Бошко Обрадовић и Саша Радуловић.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО СНИМАК СА ФЕЈСБУКА О РАЗГОВОРУ СТРАНАКА КОЈЕ СУ ПРЕШЛЕ ЦЕНЗУС СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РЕПУБЛИЧКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ:

 

***

**

Према представницима опозиције, све „спорне“ листе су оствариле приближно исте резултате, и према њима, у нови сазив Скупштине Србије треба да уђе седам листа. Зато је план опозиционара да остану у парламенту, све док не сазнају „како то РИК броји гласове“. Они прате најновије резултате избора на монитору на којем се ажурирају подаци.

Лидери ових странака су навели и да им је из РИК обећано да ће им бити омогућен увид у сав изборни материјал, све вреће, записника и листиће.

Контролисаћемо сав изборни материјал, као и све пријаве о фантомским позивима – рекао Борис Тадић, лидер СДС-а, док је његов коалициони партнер из ЛДП-а, Чедомир Јовановић, навео да се ради о срамоти и да је невероватно да се у три ујутру од овлашћених органа не могу добити резултати избора.

Вође четири листе су поручили да ће се, без обзира на идеолошке разлике, борити за право на демократске изборе и да неће дозволити да се „током ноћи прекраја воља грађана“ и да се изборни резултати „манипулацијама и инжењерингом пројектују према ономе што желе СНС и Александар Вучић“.

Лидер демократа Бојан Пајтић је рекао да неће дозволити крађу избора и да се странка коју он води 26 година бори против крађе на изборима, као и да је правна држава важнија од тога где је ко у политичком спектру.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да међу странкама које су дошле у РИК постоје велике разлике, али их је спојило то што неће да дозволе да буду покрадени, док је Радуловић навео да су све партије и листе чији су лидери присутни у РИК прешле цензус.

***

ovce

Како су у РИК-у РИКнули компјутери

ПИШЕ: Александар Бећић (ОПОЗИЦИОНАР)
СПЕЦИЈАЛНЕ ЗАСЛУГЕ: Дража Петровић (за инспирацију и наслов)

Пре неколико дана, у једном од својих текстова написао сам да ће, без обзира на резултате, ови избори остати запамћени по томе што су означили почетак краја Српске напредне странке. Почетак имплозије овог деоничарског друштва које ће, уколико буде опет водило владу Србије, већ следеће године у септембру расписати нове превремене парламентарне изборе.

Сада, један сат после поноћи, након избора у Србији – потпуно сам сигуран да ће имплозија бити бурна, бучна и тешка. След догађаја ме уверио у то:

1: ЦеСИД је (по обичају) изишао први са проценама, и саопштио како су цензус прешли само Напредњаци, који су развалили са 56 одсто, Социјалисти, који су се задржали на својој квоти, Радикали који су однели преко осам одсто, и Жути (да не буде монотоно) који су тек нешто мало прешли цензус. Да зашарамо. Остали су далеко испод цензуса. Миљама далеко.

2: РИК (интересантно) је рекао да ће изаћи с проценама тек у 22 сата, што се до сада није десило. Кашњење Републичке изборне комисије било је до 30 минута у односу на ЦеСИД.

3: Ниједан озбиљан политичар не даје изјаве. Социјалисти после изјаве Ружића дала вето на интервјуе. Репортери и водитељи су већ у проблему. Након што је целог дана на друштвеним мрежама снимљено, фотографисано и доказано како се краде и шта је све неправилност на изборима, РИК се оглашава саопштењем да „не треба наседати на приче које се шире по интернету“ и да су избори „прошли у најбољем могућем реду“ и да „није било већих неправилности осим на једном месту“. Ето: иако кутија мора да буде запечаћена а у њој контролни листић, за Синишу Малија то не важи.

4: Опозиционари почињу да се буне и говоре о „бугарском возу“, као и о томе да су извештаји које саопштава ЦеСИД лаж која има за циљ ублажавање бруталне крађе избора.

5: Пред новинарима се појављује Велики Вођа. Задовољан је, али некако кисео. Каже да је информативна служба СНС обрадила више гласачких места него РИК (?!?) и да су њихови резултати најпоузданији. Наравно, они су победили. СПС, Радикали и Жутаћи су добили понеко место. Али, они су број један. Остали – како подсмешљиво рече „да не набрајам ове Левица Србије са 0,69 и остале…). Међутим, чудно је то: Не весели се Велики Вођа, а победио је још убедљивије него пре. Барем тако тврди. Али, нигде шампањца, наздрављања, канапеа… Ничега.

6: Пред новинаре излази политички отац Великог Вође, војвода Шеки. Каже да је незадовољан, али да не може да се жали на навод. Пардон, народ. Љут је што није освојио више, пвизнаје да га је ољуштио његов политички син. Нико од вадикала не баца клетве на издајнике који су пводали идеју Велике Свбије. Само Вјерица Радета цупка коленом и уједа се за језик.

7: И левица (пардон: „левица“) и десница тврде да су прешли цензус. Двери ДСС пикирају на шест одсто. Чеда Борис Чанак категорично говоре како су „преко пет одсто“. Радуловић је најгласнији. Ствари зове својим именом. Тврдње ове три листе потврђују и извештаји Ипсоса и ЦРТ-е. РИК се не оглашава.

8: ЦеСИД-овци се правдају како они раде онако како умеју и да то раде на најбољи могући начин. ЦеСИД почиње да извештава да су – осим оне четири листе, још три прешло цензус. Па се потом исправља и каже – две листе. Републичка изборна комисија ћути.

9: Поноћ одавно прошла. Из РИК-а нема рике. Рикнули им компјутери, ваљда? Изгледа да морају да се усагласе са извештајима које су послали они који су најбоље обавештени. А ви добро знате ко је најбоље обавештен. Завршавају се изборне емисије. РТС као последњу вест објављује да ће се РИК огласити тек када изброји 30 одсто гласова.

10: По први пут од времена Слободана Милошевића Републичка изборна комисија се оглашава у глуво доба ноћи, са објашњењем како они раде онако како треба. Кажу како су обрадили тек 28 одсто бирача и да ће бројати до уторка. Али, имају резултате. Замислите: поклапају се са резултатима Великог Вође. Само напредњаци, социјалисти, радикали и демократе (једва) прешли цензус. Остали нису… Шта ће: у РИК-у су компјутери очито рикнули па користе Вођине.

Ноћ после избора. Окупили су се лидери „левице“ и деснице. Разговарају. Кажу да неће дозволити крађу избора.

СНС је прошли пут (готово) сам имао 48.8 одсто подршке, а 63 одсто мандата у парламенту због великог расипања гласова. Овај пут СНС има 48.4 одсто гласова. Ужасно много. Али ипак, значајно мање: Расипање гласова је мизерно, а његовом резултату допринео је Љајић, Роми, Јулиновци, СПО… Да не говоримо о значајном броју пензионера који су гласали са Вођу. Да нагласим – има – наравно – много пензионера који мисле својом главом. Али – ови послушни преовлађују.

Европљани цело вече шаљу подршку Великом Вођи. Значи – у Бриселу опет нешто мора да се потпише. Време имплозије напредњака се ближи. А ви? Како сте? Да ли сте гласали јуче? Неки кажу да се опет смеши време шетњи…

***

Србија Данас

ОВО СУ ПРАВИ РЕЗУЛТАТИ ЗА КОГА ЈЕ СРБИЈА
ЈУЧЕ ГЛАСАЛА!

Републичка изборна комисија јутрос рано је изашла за прелимираним резултатима јучерашњих избора на основу обраде 96,23% бирачких места. Овде можете погледати резултате које је јутрос рано саопштио РИК. Међутим резултати избора које имају опозиционе странке битно се разликују од онога што говори РИК. Приликом утврђивања резултата избора и процена која се дају статистичка грешка може бити до највише 3% гласова. Међутим резултати избора које су опозиционе странке поприлично близу сравнале и међу којима готово да нема разлике битно се разликују од оних са којима је изашао РИК.

Читаву су ноћ крадени гласови како би тек јутрос рано било саопштено да седам странака-коалиција улази у парламент. Више је него сигирно да су протекли избори били жестоко покрадени од стране Александра Вучића и СНС и о томе сведоче хвалоспеви и честитиња која су пристизала из ЕУ а да уопште није било познато какви су заиста резултати. Пропаганда ЕУ је већ у првих пола сата после избора кренула да хвали Вучића и да му честита на победи.

Ово су резултати избора које је на на основу обраде 96,23% бирачких места објавио РИК:

СНС – 48,28%

СПС-ЈС – 11,02%.

СРС – 8,04%

ДС – 6,04%

„Доста је било“ – 5,95%

ЛДП, ЛСВ и СДС – 5,02%

Двери-ДСС – 5,0%.

А ово су прави резултати избора како је јуче Србија заиста гласала!

СНС – 35.7%

СПС-ЈС – 13,02%.

СРС – 12,04%

ДС – 8,04%

„Доста је било“ – 7,95%

ЛДП, ЛСВ и СДС – 6,02%

Двери-ДСС – 6,5%

 

Србија данас

***

***

***

————

25. 4. 2016. ВЕСТИ, ФЕЈСБУК, за ФБР приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. СРБИМА КОЈИ НИСУ СРБИ
  1. Демократија је гора од фашизма
  „Политика, то је вештина узимати од богатих новац, а од сиротих гласове, под изговором да ћеш штитити једне од других.“ (Перпит) У неолибералном капитализму капитал је остварио апсолутну превласт над радништвом и успоставио доктрину о профиту као као врхунском демијуршком правилу. Тако се испоставило да је „…политика у ствари само вештина да се лаже у прави час“ (Волтер), а у корист капиталиста.
  „Демократија је процес који гарантује да се нама неће владати боље него што заслужујемо.“ Неко је рекао да је демократија када некомпетентна већина изабере корумпирану мањину. Историја је показала да народ (демос) никада није владао, јер то једноставно није могуће. Наводна владавина народа помоћу политичких представника донела је политичку корупцију. Политичка корупција у спрези са корпоративним капиталом породила је фашизам. Због тога су паметни људи рекли да је неолиберална демократија гора од фашизма. У њој се влада помоћу манипулативних избора. Опет је неки паметан човек рекао да изборима није никада ништа учињено да се побољша систем доношења одлука у интересу државе и нације, јер да је друкчије – избори никада и нигде не би били одржани…
  Изабрана корумпирана мањина влада путем партијског државног апарата. „Државом се назива најхладнија од свих немани. Хладна и лаже; и та лаж гмиже из њених уста: Ја, држава, ја сам народ!“ (Ниче) „Не чините никад ништа што се противи вашој савести, па чак ако то од вас и држава тражи.“ (А. Ајнштајн) Јер је она, по правилу, политички апарат владајућих партија и служи искључиво онима који су поставили компрадорску власт која је добила новац и извршава њихове наредбе и циљеве. А „лукав политичар успева наговорити народ да се стиди његових погрешака.“ (Булатовић)
  По правилу, држава која није у стању да заштити сопствени интегритет и суверенитет и да обезбеди задовољавање основних потреба грађана (демографски раст, здравље, образовање, запосленост и одговарајући животни стандард) – нема оправдања да постоји. Напредњачка држава у Србији не задовољава то начело и потпуно је неодговорна према грађанима и гласачима. Она је постала основни проблем угрожавања интегритета и суверенитета отаџбине Србине и идентитета Срба као државотворног народа. По Уставу Србије, Република србија је првенствено држава србског народа. Демократијом се не могу угрожавати права државотворног народа на суверенитет и интегритет отаџбине и национална права државотворног народа и свих грађана.
  У томе је суштина евроатлантске транзиције и неолибералне демо(но)кратије у Србији. И избори служе да се народ искупљује пред влашћу због њених грешака и да јој даје демократски привид велеиздаје по основу удруженог злочиначког подухвата рушења Устава, поништавања србског становишта, промене свести и идентитета, израбљивачке приватизације и промене граница државе Србије…
  2. Поништавање основних права државе Србије и идентитета Срба путем тзв. демократских избора
  И бише избори, Србине брате! Превремени! Скупи! Народу непотребни! Бесмислени! Нису донели никакве промене! Које јесу неопходне! Услов су даљег опстанка отаџбине и Србства! Остали су на власти они који довршавају процес тзв. јевроунијаћења и натоизације Србије…
  Зашто су ови избори уопште одржани? Искључиво зато да се продужењем мандата компрадорске напредњачке власти обезбеди време и сигуран извршитељ за спровођење циљева окупатора Србије. И да се напредњацима прибави апсолутна једнопартијска власт, као сигурним и послушним извршиоцима оних који су их наместили на врх Србије земље да преврне.
  Све су пре тога обезбедили да се „пројектом“ обезбеђења стабилне једнопартијске владавине Србијом осигура коначно поробљавање и умиривање Србије као државе која је скинута са геополитичке карте света империје зла: промена Устава којом ће се обезбедити формално признавање независне Косове, њено чланство у УН и у Унеску, као и у ЕУ; обезбеђење аутономије Војводине до нивоа из Устава СФРЈ из 1974. г.; територијална аутономија за Рашку област; продаја обрадивог земљишта странцима, изворишта питке воде, водовода; приватизација Електропривреде Србије; заборављање на тужбу против НАТО и његових чланица за геноцидно бомбардовање осиромашеним уранијумом; заборављање на испитивање обољења од канцера и других болести изазваних утицајем осиромашеног уранијума; формално укључивање Србије у НАТО; увођење санкција Русији и прекид економских односа и сарадње у вези са статусом Србије у међународним организацијама; коначно признавање геноцида у Сребреници; одрицање од улоге гаранта Дејтонског уговора и прихватање концепта унитарне БиХ; заборављање на вековни пузећи геноцид у организацији Ватикана, германа и крватских усраша; заборављање на злочин против мира рушењем СФРЈ, геноцид уранијумског бомбардовања и економску и укупну штету због рушења привредног и инфраструктурног система Србије; прихватање свих захтева ЕУ и Немачке у вези са мигрантима са Блиског Истока и Северне Африке; заборављање на климатске катастрофе изазване ХАРП-технологијом и на последице кемтрејлс-запрашивања; прихватање свих захтева ЕУ у преговорима о тзв. поглављима; прихватање свих одлука у вези са заштитом од климатских промена и катастрофа; прихватање ГМО-технологија и свих споразума о економско-трговинској сарадњи империје зла и ЕУ; прихватање агенде 21 и свих наредби у области еугенике; заборављање на васпостављање србског становишта и србског културног обрасца; прихватање свих захтева крватске у нерашчишћеним питањима ради избегавања блокаде преговора о прикључивању ЕУ; прихватање Светске цркве и екуменизма; заборављање на источно-православни цивилизацијски код и прихватање западно-католичког цивилизацијског кода и промена свести Србства… И ко зна шта још?
  На све те захтеве и наредбе напредњачка власт је потпуно спремна и послушна у извршавању налога и нардби, јер нам је поново саопштила да јевроунијаћење нема алтернативу и да нам је империја зла пријатељ. И они у својој предизборној промоцији нису одустали од од захтева окупатора и окупације Србије, нису изложили свој политички, ни економски програм, само су празнословили о бољој будућности и о повећању плата и пензија кад на врби роди грожђе…
  3. Да ли су сви Срби – Срби
  А ви сте браћо Срби који сте гласали за напредњаке дали њима своју сагласност на ту свеколику велеиздају и на нестанак Србије и поништавање Србства?! Упркос катастрофалним спољнополитичким, геополитичким, друштвеним, економским, демографским, здравственим и другим показатељима: по сиромаштву смо међу осам најсиромашнијих земаља на свету, плате и пензије су нам најмање у региону, БДП по глави становника такође, као и остали макроекономски показатељи; огромна незапосленост, катастрофално стање здравља становништва, насилна вакцинација, негативна стопа раста наталитета (сваке године нстаје по један град од 30.000 становника). Једина смо земља коју ЕУ уцењује сакаћањем државног интегритета и суверенитета у процесу преговора за прикључивање ЕУ. Међутим, вама ништа није засметало – јер сте гласали за њих?!…
  Због свега наведеног – ја вас, гласачи из Србије који сте гласали за напредњачку једнопартијску државу, не сматрам више својом браћом Србима и суграђанима и одричем вас се! Тиме сте показали застрашујућу неразумност у схватању свеукупне друштвене стварности у Србији и лоше намере у очувању отаџбине Србије и идентитета Србства! Ви можда имате право да подржавањем несрбске и неодговорне власти поништавате србску будућност својих потомака, али немате право да последице свог односа према отаџбини и нацији и свог погрешног гласачког опредељења преностите на Србе и грађане који нису гласали за такав политички концепт! Поготово зато што сам уверен да сте ви у стварној мањини, без обзира на изборне показатеље.
  Ја апсолутно нисам спреман ни под каквим условима да се одрекнем: интегритета и суверенитета своје отаџбине Србије; идентитета Србства; заштите своје браће Срба на свим србским етничким просторима изван територије државе Србије; Косовског завета; православља и Светосавља; митова и историје Срба; србског становишта и србског културног обрасца; родољубља; права на међународну правду и истину у вези са вековним пузећим геноцидом над Србством на свим етничким просторима; културне баштине Србства; свог Србског језика и ћирилице (Србице) као његовог писма; историјске истине о пореклу Срба као народа и његове улоге у одвијању историје Србије, Балкана, Европе и света; духовних веза са свим православним народима и духовних и братских веза са Русима и Русијом као доказаним историјским пријатељима Срба и Србије…
  И нема тих тзв. демократских избора на овоме свету који ће променити и обеснажити та моја опредељења и уверења!
  На крају вам још једном поручујем да морате бити свесни да нисте апсолутна већина у Србији, без обзира на остварену изборну већину, да сте грешни пред Богом и Светим Савом, као и пред прецима и потомцима србским због приклањања политичком решењу којим се поништава источно-православни цивилизацијски код Србаства, напушта Косовски завет и угрожава опстанак отаџбине и идентитета Србства. И да ми Срби који смо апсолутна већина задржавамо историјско, етничко и духовно право да свим расположивим средствима онемогућимо нестанак државе Србије као отаџбине и идентитета Србства као народа и нације…
  Зашто сам у чисто моралном и људском смислу морао ово рећи?
  „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека.“ (Његош)
  „Боље је борити се и изгубити битку, него никад се не борити.“ (Хегел)
  „Од слободног човека не може се направити роб, јер је слободан човек и у затвору слободан.“ (Платон)
  „Ми смо оно што непрестано чинимо.“ (Аристотел)
  „Карактер човека је његова судбина.“ (Хераклит)
  „Смрт није највећи губитак у животу. Највећи губитак је оно што у нама умре док још увек живимо.“
  ЖИВЕЛА СРБИЈА! ЖИВЕЛО СРБСТВО!

  Свиђа ми се

 2. Дошла су и упрво су сада та задња времена,која су давно најављивана,Србски народ је оверио још једну превару на изборима,и тако пресудио себи.Гласао је оне који су Космет признали Бриселским споразумом,оне чији председник оверава право Нато-а да се слободно креће кроз Србију и раде шта им се прохте.Не чудимо се ако Војводина постане република,а Рашка област или „Санџак„ аутономија за њихова мандата.Ако и тада из дупете дође у главу ,биће нажалост касно.

  Свиђа ми се

 3. Фарса су само због тога што они који варају мисле да Бог не постоји. У наивности или не они који гласају верују у оне за које гласају и у оно што они кандидују.

  Неки су дали завете а тако су масно слагали, када би знали коју ће плату примити, дал у овом ил’ оном веку, пузили би на коленима и молили би за опроштај све оне које су преварили.

  Замислите размере велеиздаје, кунеш се јавно у Бога, у србство, дајеш завете пред милионима, а онда потпишеш и Бриселски споразум и споразум окупације са нато и плљунеш на ЗАВЕТ који си дао.

  Е олошу и сплачино рода србског, проклет да си са свим делима својим !

  Свиђа ми се

 4. Овакав систем доласка на власт је чиста превара народа – кад су тако сигурни у оно што народ подржава зашто нису о једном трошку расписали референдум о уласку у НАТО и да ли смо за улазак у ЕУ па да се види воља народа о циљевима развоја Србије и вођења спољне политике ! Ко нормалан у Србији гласа за Чеду,Чанка и остале сателите невладиних организација којима више приличи улога на фарми него у србском парламенту ! ШТА ЋЕ СРБИЈИ скупштина са 200 и кусур посланика и гомила неспособних дахија у њима????

  Свиђа ми се

 5. Несумњиво је да су у питању огромне малверзације, крађе и преваре. То сигурно знају Тадић и Пајтић јер су жестоко покрали изборе 2012-е године. Жалсони Бошко је у ситуацији да са онима који су га покрали 2012-е сада тражи правду од овхи који су га покрали 2016-e. При том је и сам покрао своје старешинство тако што га је укинуо.

  Изборна сцена Србије је један велику циркус и ништа више. А ко су главни глумци у циркусу, то сви знамо!

  Liked by 1 person

  • Većina građana Srbije je znala da će izbori biti pokradeni. Mnogi su izašli na izbore baš da daju sve os sebe da se to makar obelodani, jer su mnogi od odvih nazovi političkih lidera i očekivali da samo njihovi glasačka mašinerija izađe na izbore, i tako formiraju vladu po njihovim palnovima. Ali, malo im je iskliznula palica iz ruku!! Očajni su!! Ne samo ovaj glavni, već i njihov predhodnik, njihov tvorac!

   Свиђа ми се