АКТУЕЛНО

3. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије: АПОСТАЗИЈА- СМРТНА КАЗНА ЗА НАПУШТАЊЕ ИСЛАМА


Јусуф Ал Карадиви: „Када би муслимани из своје религијске праксе избацили Апостазију као форму кажњавања, Ислам данас вероватно не би ни постојао“ 

III – „АПОСТАЗИЈА“- ИЛИ КАКО ИСЛАМ ПОД ПРЕТЊОМ СМРЋУ ДРЖИ ТАОЦИМА СТОТИНЕ МИЛИОНА МУСЛИМАНА

Дежурни западни исламски школарци и национално и верски кастрирани (про)западни квази-филантропи ће одмах устврдити- како је апостазија (одредба Курана и других верских књига, која прописује сурово кажњавање „свих оних који напусте Ислам, али и других „неверника“) фиктивни појам и мртво слово на папиру Курана. Али то на жалост није тако. Апостазија је, заједно са 164 „Џихад поглавља“ у Курану, крунски доказ, да је Ислам поред тога што је религија, такође и политичка насилна идеологија- и антицивилизацијска, анти-хришћанска, и нечовечна варварска тековина- која свет у коме се примењује (поново ћемо нагласити да данас око 650 милиона муслимана живи под стриктном апликацијом варварских шарија закона) враћа у „камено доба“. У прилог горњем поднаслову иде и изјава из 2012, једног од најугледнијих сунитских школараца Јусуфа Ал Карадивија: „Када би муслимани из своје религијске праксе избацили Апостазију као форму кажњавања, Ислам данас вероватно не би ни постојао“.

Историјски гледано, убедљива већина исламских школараца сматра апостазију врхунским злочином за који је мандаторна смртна казна. Апостазија се са таквим тумачењем проповеда данас не само у исламским земљама, већ и у џамијама широм западних и хришћанских земаља. Овде се опет враћамо на дискриминацијски, ксенофобични и опресивни карактер Ислама усмерен против свих „неверника“, који су по његовом дословном тумачењу „другоразредна људска бића“.

Уосталом у тумачењу Ислама од стране „добронамерних и недобронамерних“ исламских школараца (међу њима суштински и нема разлике, пошто им је циљ истивладавина Ислама); Свет је подељен на два дела: Дар Ал Ислам (Кућа оних који су подређени Алаху) и Дар Ал Харб (Кућа оних који су у сукобу са Алахом– ово се односи на све „немуслимане и лоше муслимане“). У таквом исламском црно-белом свету, нема никаквог простора за толеранцију и „суживот“. По оваквом стриктном (дословном) тумачењу Ислама, сви муслимани који су „подређени Алаху“ су у обавезном рату (џихаду) са онима „који су у сукобу са Алахом“.

***

Исламски школарци ће одмах гракнути да у Курану не постоји стриктна препорука смртне казне за апостазију, што условно и јесте тачно, јер се у контектсту речи апостазија, не спомиње начин кажњавања, осим што се наглашава да он мора да буде „суров“. Али зато рецимо у Курану (4:89) се каже[1], Они желе да не верујеш као што и они не верују, и да ћеш тако наводно бити једнак; зато не буди пријатељ са њима све док се не врате Алаху, али ако то не ураде, уништи их и побиј их где год их нађеш, никада не сматрај никога од њих (неверника) својим сарадницима и пријатељима“.

Или следећа поглавље Курана (9:11-12): „Али ако се они одрекну неверништва и врате вери и својим обавезама, онда су они поново твоја браћа у вери… Ако они прекрше своју заклетву након повратка исламској вери, и нападну твоју религију, онда им посеци главе све док не нестану“. (3:90)- „Они који се одрекну вере након што су је прихватили и наставе да се опиру вери, покајање оних који су напустили, никада не треба да буде прихваћено.“ (9:66)- „Над онима који више не верују у Алаха, након што су веровали, изузимајући оне који су се искреним срцем вратили вери, сручиће се бес Алаха и сносиће трагичне последице…“.

Постоје и додатне одредбе Хадифе[2] и поглавља Курана (3:90, 16:106, 2:217, 9:73-74, 88:21, 5:54, 9:66) која недвосмислено прописују смртну казну за апостазију.

Да апостазија није мртво слово на папиру најбоље доказује стриктна шеријатска пракса и сурово кажњавање „апостата“ које се данас примењују у више од (углавном најмоћнијих и најмногољуднијих) двадесет исламских земаља у свету. 13 исламских земаља у којима је прописана смртна казна за апостазију јесу: Афганистан, Иран, Малезија, Малдиви, Мауританија, Нигерија, Пакистан, Катар, Саудијска Арабија, Сомалија, Судан, Уједињени Арабски Емирати и Јемен. Као што се види  из овог списка, ради се о неким најмоћнијим и најмногољуднијим исламским земљама, које упркос такве варварске праксе, Запад и даље сматра својим пријатељима и савезницима. Видимо да је на овом списку и најновији „напрасни србски пријатељ“ УАЕ (не заборавимо УАЕ је 90их активно радио на слању муџахедина у Босну и Косово, и данас активно ради на признању и отцепљењу КиМ од Србије). Већина ових држава су, у сагласности са стриктном применом Ислама у форми теократије, што Исламу поред верског, даје и карактер политичке идеологије, што он у теократским државама и јесте. Но о томе ћемо више у поглављу о џихаду.

***

Напомена- у осталим земљама где се примењује Шарија закон, апостазија је такође кажњива, али се углавном своди на сурово физичко кажњавање, затвор, прогон и одузимање имовине. Тамо где у устав и правосудни систем исламских „Шарија земаља“ није уграђена апостазија, уграђено је богохулништво, што се у пракси своди на исто. На пример у неким најмногољуднијим  и наводно секуларним исламским земљама у примени је Хизба, доктрина Ислама која дозвољава да било који муслиман оптужи другог за богохулништво, који потом може да буде осуђен на смрт. Таква пракса је у примени у Пакистану, Египту и још неким земљама.

Али оно што Ислам чини суштински „дволичном религијом“ јесу одредбе Курана којима се подстиче прелазак и насилно превођење (Да-Ва)  из других религија на Ислам, док се истовремено апостазија- покушај напуштања Ислама забрањује и сурово кажњава.

Према истраживањима из 2012[3] само 36% муслимана у свету одобрава смртну казну за „невернике“ у складу са апостазијом. Ово је веома важан податак, јер ова статистика имплицира да је најмање 64% муслимана против стриктне примене Ислама и шарија закона, што их потенцијално чини таоцима[4] властите „религије мира и толеранције“!?  Саудијска Арабија, УАЕ, Оман, Катар, Бахреин и Кувајт, који стриктно примењују шарија законе и за апостазију прописују смртну казну, нису дозволили да се у њиховим земљама спроведе ова статистичка анкета. Разлози су више него очигледни…

Написао Миодраг Новаковић

 

[1] Напомена- у наставку текста су  слободни преводи енглеске верзије Курана

[2] Хадифе- забележена тумачења речи Пророка Мухамеда

[3] Извор: Википедија

[4] Јусуф Ал Карадиви: „Када би муслимани из своје религијске праксе избацили апостазију као форму кажњавања, Ислам данас вероватно не би ни постојао“ 

 

СЛЕДИ: IV – ЏИХАД- ИЛИ СВЕТИ РАТ ПРОТИВ СВИХ КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ПОКОРЕ ИСЛАМУ…

***

2. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије- ИСЛАМОФОБИЈА „КУКАВИЧЈЕ ЈАЈЕ“ ОИК-а

КОПЉЕ ИСЛАМА- КОРИЦЕ ЗА КЊИГУ II – ЗАШТО „ИСЛАМОФОБИЈА“ ТРЕБА ДА СЕ ЗОВЕ „ХРИСТОФОБИЈА“!? Ових дана нас са глобалистичких медија и политичких говорница на Западу и у Србији бомбардују једним страшним изразом, који би требало да нам […]

 

—————–

1. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије- УВОД

ИСЛАМ Врло је лако разумети напоре добронамерних и недобронамерних исламских школараца са Запада да се у име западне исламске заједнице ограде од монструозних злочина „Исламске државе (ИД)“ и других (глобалних) муслиманских терористичких организација. Једни то чине из страха од реперкусија држава чије гостопримство уживају, други то чине с намером обмане и стварања осећаја лажне сигурности код својих „кауринских домаћина[1]….—————–

НАЈАВА ФЕЉТОНА Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије

ИСЛАМ СРБски ФБРепортер ће у наредним седмицама својим читаоцима презентовати ексклузивну интернет презентацију „политички некоректне“ фељтонске анализе насилног аспекта исламске политичке доктрине. Анализа се бави политичким и медијским табуима везаним за политички (теократски) […]

 

——————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.osce.org/cio/101935
http://www.oicun.org/74/20120116050228155.html
http://www.un.org/News/Press/docs/2004/sgsm9637.doc.htm
http://www.oic-oci.org/oicv2/page/?p_id=182&p_ref=61&lan=en
http://www.ihrc.org.uk/news/comment/10523-boston-bombing-islamophobia-and-sudden-ignorance-syndrome
http://www.merriam-webster.com/dictionary/contemporary
http://www.merriam-webster.com/dictionary/racism
http://www.nytimes.com/2016/03/20/world/europe/a-view-of-isiss-evolution-in-new-details-of-paris-attacks.html?_r=0
http://thehill.com/blogs/congress-blog/education/258583-saudi-textbooks-propagate-intolerance
http://www.libertiesalliance.org/2013/09/22/problematic-definition-islamophobia/
https://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam#United_Arab_Emirates
https://en.qantara.de/content/the-german-islam-scholar-lamya-kaddor-why-i-as-a-muslim-woman-dont-wear-a-headscarf
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2695181/Why-I-Muslim-launching-campaign-ban-burka-Britain.html
http://www.catholic.com/documents/endless-jihad-the-truth-about-islam-and-violence
http://janmorganmedia.com/2014/05/proof-islam-evil-violent-intolerant-straight-koran/
http://gatesofvienna.net/2014/01/five-reasons-why-islam-is-a-cult/
https://www.alarabiya.net/articles/2009/06/24/76922.html
http://www.islam-watch.org/MA_Khan/Does-Quran-Incite-Violence-Debate-Mike-Ghouse-MA-Khan-1.htm
http://www.islam-watch.org/MA_Khan/Does-Quran-Incite-Violence-Debate-Mike-Ghouse-MA-Khan-2.htm
http://www.answering-islam.org/Quran/Themes/jihad_passages.html
http://cultbustersgalactica.yuku.com/topic/278/ISLAMIC-SHARIA-LAW
http://thehill.com/blogs/congress-blog/education/258583-saudi-textbooks-propagate-intolerance
https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Somalia
https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_system_of_Saudi_Arabia
https://en.wikipedia.org/wiki/Wahhabism
http://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/apostasy.aspx
http://en.islamtoday.net/artshow-262-3441.htm
https://islamu.wordpress.com/
http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2006/07/the-persian-version/304961/
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD
https://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Sifaoui
http://economictimes.indiatimes.com/articleshow/48224179.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst
http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees
http://www.independent.co.uk/news/world/africa/isis-plans-to-use-immigrant-boats-from-libya-to-cause-terror-in-europe-and-close-shipping-routes-10053148.html
http://www.breitbart.com/national-security/2015/02/17/isis-in-libya-overrun-europe-with-immigrants-and-turn-it-into-hell/
http://www.novimagazin.rs/vesti/pastor-ko-ce-nadoknaditi-stetu-koju-nam-prave-migranti
http://www.academia.edu/7648815/Analysis_-_asylum_seekers_in_Serbia_and_Serbian_asylum_seekers_in_Europe
http://www.kirs.gov.rs/docs/lap/lap_najbolje_prakse.pdf
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/580122/Bugarski-rat-protiv-imigranata-Bodljikava-zica-duz-cele-granice-sa-Turskom
http://rs.n1info.com/a80427/Svet/Region/Madjarska-ocekuje-da-ograda-spreci-ulazak-300.000-migranata.html
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1583711-beograd-na-arapskom-zbog-azilanata-ugostitelji-izbacuju-natpise-na-njihovom-jeziku-foto
http://www.telegraf.rs/vesti/1623496-pljackaju-manastire-lome-i-napadaju-nas-ovako-se-srbi-zale-na-azilante-video-foto
http://www.telegraf.rs/vesti/1627226-da-li-ih-ima-300-ili-30-000-sta-mislite-koliko-azilanata-zaista-seta-srbijom
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/579424/Joksimovic-Politika-migracije-dobar-test
http://www.rtk.co.rs/sumadija/item/18113-obuka-za-izbegle-i-raseljene-u-topoli
https://facebookreporter.org/2015/06/14/%d1%81%d1%80%d0%b1%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%84%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b5%d1%80/
https://facebookreporter.org/2015/07/15/%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%83%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%83%d1%98-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%be-%d0%b1%d0%b8%d1%9b%d0%b5/
http://webtribune.rs/znaci-to-je-bila-ta-tajna-operacija-p
http://srbin.info/2015/08/02/sve-vise-nadiru-migranti-ce-uskoro-islamizirati-srbiju/
http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/drugi-pisu/ko-uvozi-imigrante-iz-islamskih-zemalja-u-srbiju/
https://facebookreporter.org/category/%d0%b0%d1%83%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8/%d1%84%d0%b1%d1%80-%d0%b0%d1%83%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8/%d0%bc%d0%b8%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b3-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b/

1 reply »