АКТУЕЛНО

1. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије- УВОД


I – УВОД

ИСЛАМ

„Нису сви муслимани терористи, али `сви` терористи јесу муслимани…„

Горњу реченицу (у поднаслову) је изговорио током једног (или више) од многобројних јавних наступа екстравагантни амерички председнички кандидат Доналд Трамп. Са овом његовом изјавом се готово у потпуности слажем, али ипак дозвољавам да у свету постоји можда пар процената и „неких других“ терориста. Из тог разлога сам у поднаслову реч „сви“ ставио под наводнике. У сваком случају терористи који су у недавној прошлости за своју мету узели западну и хришћанску цивилизацију, искључиво и јесу муслимани.

ЗА КИМ ЗВОНА ЗВОНЕ- Када се почетком 2015 огласе звона на Богородичној Цркви у Паризу, у „граду светла“ на Сени муслиманска популација ће достићи скоро половину становништва. Сама Европска Заједница ће стењати под теретом једне „целе муслиманске Немачке“- скоро 80 милиона „про-јевропски оријентисаних“ потомака Ататурка, који ће у непрекидним колонама и  даље надирати ка Бриселском Царству, и који ће заувек  изменити хришћански пејзаж Старог Континента. (извод из чланка из 2010, аутора М. Новаковића: ЕВРОПА 2015- ЕЛЕКТРОНСКИ АУШВИЦ)

Врло је лако разумети напоре добронамерних и недобронамерних исламских школараца са Запада да се у име западне исламске заједнице ограде од монструозних злочина „Исламске државе (ИД)“ и других (глобалних) муслиманских терористичких организација. Једни то чине из страха од реперкусија држава чије гостопримство уживају, други то чине с намером обмане и стварања осећаја лажне сигурности код својих „кауринских домаћина[1]“, јер знају (и многи од њих у томе учествују активно) да ће ускоро нови и многи страшнији терористички злочини у име Ислама, задесити њихове „хришћанске суграђане“, и врло вероватно неке значајније симболе западне моћи.

Они покушавају да оправдају своје терористичке акте на Западу, и стравичне злочине над хришћанима и другим не-муслиманским заједницама на Блиском истоку и рогу Африке, западним интервенционизмом и наводним „Крсташким походом“ на Ислам. Свакако да је западни неоколонијални интервенционизам, у форми „хуманитарног бомбардовања“ (које смо ми Срби први искусили на својој кожи пре тачно 17 година) у исламским земљама, пружио изговор, и постао изванредан регрутни алат, за настанак функционалне терористичке државе (ИД), и консеквентне стравичне злочине, који нас сваког дана засипају у форми мултимедијских садржаја на друштвеним мрежама и електронским медијима.

Наравно да такво правдање исламиста за властите нељудске, незаконите и у правом смислу речи богохулне злочине против човечности, не држи воду.

Пратећи такву логику, ми Срби би требали да будемо водећи терористи у свету- Као што знамо, ми то нисмо, осим можда у холивудским филмовима и монтираним хашким судским процесима. Нама је свакако јасна мотивација западних фактора зашто у нашем случају врше такву провидну замену теза- Ућуткивањем праве жртве и политичко медијском дистракцијом, прикривају властите, и злочине својих балканских сателита, на нашим просторима 90их година. Многи од тих злочина над православним Србима су почињени у име Ислама од стране наших муслиманских „суграђана“ у Босни и на Косову, али и значајним делом од стране  муџахедина (увежених из исламских земаља), у чијем допремању (и војном опремању) су, поред исламских држава, активно учествовале и неке водеће западне земље.

Да се „нешто кува“ на Косову, потврђују и веома угледни западни медији- 7 августа 2014, новинар „Фајненшел Тајмса“, и признати експерт за Блиски исток, Дејвид Гарднер је коментарисао „рамаданску декларацију“ ИСИС-а којом се успоставља врховни религијски ауторитет над свим сунитским муслиманима у свету. Новинар Гарднер је указао на чињеницу да је та декларација била преведена на шест кључних (за ИСИС) језика: Енглески, Француски, Немачки, Турски, Руски и Албански. Гарднера је заинтригирао мотив ИСИС-а да међу свим овим великим нацијама, у плановима терористичког калифата, своје место нађе и релативно мала албанска нација!? Он је то протумачио снажном базом „Вахабизма“ на Косову, и плановима ИСИС-а да преко Албанаца „пенетрирају“ цео западни Балкан… (извод из чланка из феб. 2015 аутора М. Новаковића: КОСОВСКО БУРЕ БАРУТА- ИЛИ ПРИЧА О АЗИЛАНТИМА, КОЈИ ТО НИСУ…)

 

Управо из тог разлога је важно да сагледамо „обе стране медаље“ религијског феномена Ислам, нарочито његов аспект „теократске политичке идеологије“, или како сам ја то дефинисао у наслову- његову политички некоректну верзију…

[1] „Каурин“- турски израз за неверника

Написао Миодраг Новаковић

***

Следи: II – ЗАШТО „ИСЛАМОФОБИЈА“ТРЕБА ДА СЕ ЗОВЕ „ХРИСТОФОБИЈА“!?

—————————————————————-

ПОВЕЗАНО:

НАЈАВА ФЕЉТОНА Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије

ИСЛАМ

СРБски ФБРепортер ће у наредним седмицама својим читаоцима презентовати ексклузивну интернет презентацију „политички некоректне“ фељтонске анализе насилног аспекта исламске политичке доктрине. Анализа се бави политичким и медијским табуима везаним за политички (теократски) […]

1 reply »