АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Окупирано КиМ – Прво узурпирају српску имовину, а затим отимачину „легализују“ по „закону“


10.04.2016. Вести
Приредила редакција СРБског ФБРепортера

Напомена редакције: у изворни текст су унете неопходне корекције (наводници и напомене) при навођењу назива нелегалних сепаратистичких „установа“ тзв. државе Косово.

__________

Поред свих мука које Срби имају када покушавају да врате узурпирану имовину на Косову, једна од највећих препрека је (шиптарски, прим. ред.) „Закон о легализацији бесправно изграђених објеката“ којим је практично „озакоњена“ отимачина. Чланом 10 тог „закона“, власници новоизграђене куће или зграде могу да их легализују без доказа да је парцела на којој су нанизали спратове њихова, односно чак и ако припада другоме. Ти други су већином српске националности.

А. Чукић Поглед са Драгодана: У Приштини сада живи шачица Срба

А. Чукић, Поглед са Драгодана: У Приштини сада живи шачица Срба

„Закон“ је усвојен 2013. године у „косовском парламенту“, гласали су и Срби  под будним оком међународне заједнице, а пракса коју је донео не постоји нигде у демократским државама.

Та злоупотреба најчешћа је у градовима, па се чак и канцеларија „јавног тужилаштва Косова“ у Приштини налази у просторијама зграде изграђене на узурпираном земљишту. И зграда и тужилаштво су ту остали, иако је „Косовска агенција за имовину“ одлуку донела у корист оштећене српске породице. Али, суд нуди нагодбу уместо правде.

574055_040916c6_if

Растко Брајковић

– Оваква легализација дивље градње је нечувен пример којим се практично пред судом изнуди нагодба уместо да се власнику врати парцела. Такво понашање „косовских судова“ је често када је реч о решавању имовинских права. Док ви пред судом тражите своје назад, у међувремену неко неометано сагради зграду и још је легализује. Онда донесе судији тај папир, па уместо у корист власника, он понуди странкама нагодбу. То је нечувен пример – каже Растко Брајковић, адвокат који је годинама пружао помоћ расељеним Србима.

Типично за кршење људских права на „Косову“, ова тема није непознаница за представнике европских организација, па тако није нешто што би активно покушали да исправе.

Још прошле године, у анализи о поновно узурпираној имовини, ситуацији када се узурпатор враћа на имовину, након што су га суд и полиција иселили, ОЕБС је закључио да „косовске институције“ не спречавају оне који угрожавају витална права Срба и да се починиоци таквих кривичних дела ретко санкционишу.

– „Закон о легализацији бесправно изграђених објекат“а је само један у низу „правних аката“ који нормативно прате европске стандарде, али не узимају у обзир специфичности косовске реалности и положаја угрожених група. У европским државама чији је закон о легализацији бесправно изграђених објекта послужио као узор за израду овог, незамисливо би било да се објекат изгради на површини која не припада власнику. У косовском случају, велики број објеката је изграђен управо на узурпираном земљишту – каже Ненад Максимовић, извршни директор Центра за мир и толеранцију из Грачанице.

И он истиче да и судска пракса на „Косову“ доказује „неприхватљиво благонаклон однос према узурпаторима приватне имовине“.

– На пример, поновно узурпирање непокретности је кривично дело (прописано „Кривичном законом Косова“) за које је запрећена казна и од једне од три године затвора, ако је починилац и раније био осуђиван за исто дело. Међутим, пратећи судске одлуке, ОEБС није забележио ни једну такву казну, иако је управо таквих случајева било. Уместо тога судови су изрекли 34 новчане казне, од којих је 600 евра била највиша. Имајући у виду чињеницу да су „српски посланици Самосталне либералне странке“ изгласали овај закон, говори о томе да су били незаинтересовани за садржину закона или тај закон нису ни читали, што је по речима бившег председника „посланичке групе СЛС“-а Петра Милетића био чест случај – каже Максимовић.

На пријаве нико не реагује

Борба Срба за повратак имовине посебно је тешка у градовима. У Призрену, адвокати који расељенима пружају бесплатну правну помоћ поднели су чак 13 кривичних пријава „Основном јавном тужилаштву“. Али, тим поводом „тужилаштво“ прстом није мрднуло. Пријаве су поднете у периоду од 2011. до 2013. године због узурпација кућа, парцела и станова, фалсификовања документа или исправа и оштећења покретних ствари.

На потезу „српски посланици“

– Сматрам да би „српски посланици“ требало да покрену преиспитивање овог закона. Штетан је по интересе Срба на „Косову“ као и интересе сваког појединца на чијем су земљишту узурпатори бесправно саградили објекте. Уколико српски представници остану неми, не можемо очекивати реакцију међународних чинилаца – каже Ненад Максимовић.

6 replies »

 1. Да Вам браћо и сестре каже луди Милојко где шта постоји а где не постоји. Него прво би прозборио коју о данашњем дану и предвечерју. Види Милојко да јако мало има коментара на нашем Србском мас медију а многи комшије му се жале да се чудно осећају ,некако ошамућени и безвољно. Ко да смо у глобално демократској кризи под светским демократским харп временом?
  Јербо демокрацу је чудна религија ако се у њу кунеш кунеш се свету и душа ти буде све црња и тамнија а демократија је тако моћна религија да може да нас навуче да изгубимо благодат нашега Божијега православнога крштења.То ђаво уради неприметно и само одједном када душа Србинова дубоко зглајза у ту религију па Србин и не примети. Друго , ко је узабрао само у оквиру светске демократије да изађе на изборе и својевољно гласа и овери потписом или служи демократској светској политици преко демократских странки , тај је Богу учинио грех јел њему Бог није у избору већ само глобални црни ђаво. И онда Србин мора да се покаје за погрешни избор у ком нема Бога да би спасио душу.Као и за све грехе и да више исте грехе не прави јел поново мора да се покаје.
  Први у титиној западној творевини Југославији који су масовно викали ,драли се демокрацу били су шиптари на нашем светом Косову и Православној светој земљи Метохија.сад се деру сви Срби по шиптарској Илирији? Срби им седам деценија признају да су они потомци Илира а да Срби то нису.И свет је видо своју шансу. И ту је почетак нашег краја и краја за нашу државу.Ту је избор.

  Нема „гласања“ по лудом Милојку доклен се са тим не рашчисти.Или ћемо цело Србство и све наше територије жртвовати и у великој мери пострадати или ћемо и даље допустити да далеко мањи број Срба професија учитељи,наставници ,професори и даље примају плату што лажу наш народ и децу да су потомци злочинаца и убица који су дошли из мочвара и учинили светски злочин над Илирима што уче децу да су данашњи шиптари. Јербо жртвују децу и сав народ и њих професоре,светској демократији, светској демократском суду који је онда и по Божјој вољи.

  И мора се десити одмазда над народом.Разумете Срби? Ови поменути или цео народ то су прави избори.Ако не познајемо неког министра ваљда познајемо наставнике лажове што су се продали за малу платицу и свима раде о глави ? Немамо такве комшије? Ево коју светски демократи имају карту и ње се држе а Срби прихатају и уче лажну историју?

  Луди Милојко је стручњак за Србску пропаганду и светске мас медије.Кад будемо имали Србско Руску светску телевизију треба да запослите Милојка и све ће их вратити Србству и Божијој вери.
  За сад немам телевизију да их не би гледао дигитални демонску не волим и нећу онај додатак јел ми не треба демократска лаж.
  Срби су се усрали од страха од демократски сателта а Милојко вам каже не бој се Божији народе сателити не постоје то је демократска лаж Америга Веспућија и друштва.

  Ајд уздарвље ! И негледајте туђу непријатељску тв,неверујте ученима они ће Србима доћи главе пише у свето писмо.

  Свиђа ми се

  • Срби,Србенде,Србкиње Ви овде који имате здравог разума и сачувасте чист ум мора бити да сте јако тужни као и луди милојко ( намерно малим словом јел је мали и пред Богом много грешан) што је огрпман проценат наших браћа и сестара насео на демократске историјске религијске лажи.

   И када пустите понеку сузу или се расплачете ко мала деца , не стидите се ,нормално је то и људски је и Србски је.И доказ је да смо Божија деца.Зато нас и лажу они из света којима црква није мајка па им ни Христос Бог није отац.

   Прво узурпирају српску имовину, а затим отимачину „легализују“ по „закону“. Него да видимо ко све ово ради Србима у континуитету и ако је Србин треба да се покаје и стане у одбрану правде и истине и земље Србије.

   То су наша отпала браћа и сестре преварене а било је доста и изрода из рода свога који су Бога Христа и Србство заменули Богоборачком еволуционалном идеологијом са запада комунизмом. Такви су први отели својој бившој браћи и сестрама имовину и присвојили је себи или Југославији од ватикана,шафарика и беча ( намерно мала слова јербо нису заслужили велика ) .

   Или дали радном народу и пролетерима на коришћење а онда отето и туђе озаконили.Србски народ ћути и то одобрава.Отето,туђе па законски легализовано и поред законских наследника? Зар је држава била тако сиромашна да није могла да да дежавне станове и смештај онима који су ушли и узурпирали туђе? 25 година је тако сиромашна? Свако правило треба да има изузетак.Од тајкуна се не узима а од Срба домаћина се отимало.Социјализам? Нека држава допусти да се откупе државни станови али отето од Срба не сме да се изједначи са оним што је државно од почетка.милошевић је само гледао како да себи откупи вилу на дедињу?

   На жалост нису се покајали па је њихов грех остао на целом јадном превареном нашем народу и сваком појединцу и нај више њиховим потомцима.Али на целом народу који је остао неправедан и тако нешто допушта 7 деценија и дан данас.Ту Божију неправду разједињен народ није у стању да исправи и као један стане у одбрану правде и законитим наследницима да се врати без поговора све одузето.

   Само то би било корисно за сваког појединца који овако никад не може да очекује правду за себе јер је неће добити. Бог не да а ђаво трља руке и наставља посао и опет је испред превареног народа па у својој следећој идеологији демократији, разгранава антисрбски посо на одузимању имовине а тако и државе када се отето незаконито као туђе „озакони“ преко идеологија.

   По лудом Милојку у демократији је најопаснија по Србе богиња исис.То је она коју је покренула њена демократија из света на Блиском Истоку. Демокрацу ,роди исис? Ми разумни Срби знамо да је то демон из периода демократије пре Христова доласка на земљу.Има порекло из Вавилона на западу демократе кажу бабилон.Има и своју ознаку на западне паре верткално И па С па опет И па опет С .И они се њоме поносе и светом је проносе освајајући свет парама или ратововима. Демократски.

   Ви Срби ни лудом Милојку неће да вратите отето од његових Срба предака који се нису приволели Нимроду и богињи исис њиховом комунизму и демократији? Не дају ђавоимани, да не буде Србска земља Србинова нег туђинова,туђманова ? Не даду „Срби“ јел тако би држава била држава Срба не туђинова ,туђманова и јна генерала?

   А би сте за себе правду? Би пензије и плате и за свашта демократски „протестујете“ а за Милојка и остале опљачкане Србе баш Вас брига? Служите крају а не почетку? Тако признајете завршницу и крај свих нас?

   Много сте се занели разједињени у проклетству јербо су Вас преварили непријатељи Србског рода па сад Милојко нема ништа своје од имовину? Има и превише ал није по закону да му се врати и неће да врате јербо су пустили неке туђе у Милокову дедовину па им озаконили комунисти да је сад њихово иако Милојко одавно постоји.А нови власници на Милојкову имовину пристали и откупили туђе. Држава треба да им да своју имовину а отето врати Милојку.

   Јел то праведно и поштено од стране Србског народа ког баш брига за опљачканог Милојка?Није солидаран и не занима га неправда према Милојку. Дабоме да није.Ал не љути се Милојко на браћу и сестре.

   Није ни жао Милојку јер има веру и колко толко Бога уз себе. И не плаћа демократији порезе и тако их не јача и не финасира пропаст Срба и државе. Богу фала.

   Жао је Милојку што ће тако неправедни и лицемери, сви Срби изгубити имовину по Божјој правди и тако ако се не покају изгубити по демократским комунистичким социјалистичким законима богиње исис и државу?

   Од нечег и неког се мора почети? Па почели од лудог Србина Милојка и осталих опљачканих Срба? Спровести правду или наставити неправду за све? Срби имају избор а ако су праведни нека врше притисак да се промени закон у свим случајевима попут Милојковог.

   Тада ће Бог допустити правду свим Србима и сваком грађанину.У супротном неће.

   А луди Милојко би ојачао Србе и антиглобални покрет и искрено донирао и помагао.Јербо шта ће скромном Милојку велико богатство сем за добро и помоћ Србству. А пола мораш дати и помоћи оном ко нема и помоћ му треба, тако Бог заповеда.Искрен је Милојко, али недају горди,неправедни Срби који виде само себе у демократији а за своју браћу су слепи. Не да ђаво.Тако ће морати дати туђину да оно што припада Милојку, демократски озакони.А онда ће на жалост остали губити своје и на разне начине проћи ко луди Милојко.Јер им је промакао тај законски проблем и подржаше слепи неправду.

   .Исти су методи од 1945 / 48, преко светог Косова па широм шиптарске демократске Илирије? А где је ту наше Србско републичко демократско парче земље,имовина, ако су република и демократија демона исис и нимрода нинуса, јакубинаца,карла маркса,лењина,тита,татка,мао це тунга..а они нису Срби?

   Одавно је нема јербо ни република ни демократија ни комунизам нису Србски већ од нимрода исис и остали демократски богова којима ће служимо и плаћамо порез на њино и порез на живот. Из чега да им плаћамо порезе кад су нам отели имовину и земљу и куће и државе за дивно чудо ми смо им све сами дали јербо нисмо ништа знали па су нас лако преварили и Милојку и Србима све узели и по законима демократије узимају.

   А мора се плати.Демократија и комунизам из света тражи своје, тешко нама неправеднима према себи и свом роду и мајци нашој земљи Србији а ми се кунемо у демократију идемо њиховим путем. Не посустајемо,српски народ је преузео вођство на челу је светске демократије и поносан на њу као на тита и комунизам?
   Онда мора да плати? „Све потрошено мора да се плати“.
   Мора се само платити а не мора се више само умрети?У преводу: мора се све прво платити па тек онда се може смртно умрети ? А Србин треба да умре јербо је демократија као и све идеологије у Србина вечна а Србин је смртан и за вечне идеологије небитан и треба да умре ал пре тога све што је идеологијама дужан да плати и све туђе што је отео да врати? И земљу потомцима Илира,шиптарима да врати?

   А ко је коме отео има горе у тексту.Милојку и Србима .Али Србима у идеологијама је све обрнуто.Па им је истина да су Срби отели,палили,пљачкали,убијали и слиовали и да је то исто радио Србин луди Милојко.
   У томе је „чар светску демократију“.Коме та лаж још није истина данас,идеологија ће га натерати да ћему морати бити истина сутра. Ту је моћ народа у моћној демократији.
   Живела идеологија па тек онда Срби и Србија? Доле Срби и Србија , дође му на исто јел је у први план идеологија?
   Живела лаж и неправда (идеолошка), доле истина? Исто?
   Добро за развијање можданих вијуга*?
   Ако остају бесмртне идеологије а Срби као народ изумиру, када прво плате све па смртно умру ,коме онда остају Србске земље,имовина и Србија са „српским“ идеологијама?Шта ће са бесмртним идеологијама после смртних Срба? Неће их имати над ким спроводити?“Умреће ли са Србима кад посо одраде?

   Ајд уздравље и само по правду с Богом заједно да нас Бог види,никако под блискоисточну републичку исис и њеног нинуса нимрода ђавољег вавилонског јел би имовину да нам отму, сву земљу и збришу Србију са лица земље са све демнкрадски неправедни грађани?

   Свиђа ми се

   • * за оне који имају мождане вијуге и нису им закржљале од светских мас медија.
    Ево шта је Милојко пронашо и иде у прилог истини коју су знали први Срби поодавно и не индоктринирани лажима дарвинове еволуције ,комунизмом,капитализмом и свим другим лажним идеологијама непријатеља људског рода и нај више србског рода све до његове глобалне завршнице и религије екуменизма где ће сви морати под претњом силе да му предају не само имовину нег и душе а онда свет може да изврши смртну пресуду над србским родом.То је оно што Срби и остали не разумеју јел немају мождану вијугу и сами доприносе том послу.

    Где је овде „пећински човек“, где је камено доба, и остале еволуционистичке и дарвинистичке историјске лажи о еволуцији човека од како је „настао од мајмуна“..Зашто је прећутана истина да су људи били високи преко 7 метара што је доказано археолошким ископавањима и проналаском људских скелета?
    зашто су совјетски комунисти бомбардовали Нојеву барку у више наврата како би уништили трагове њеног постојања ?
    У првих неколико делова је истина по светоотачком учењу о развоју људи после отпадања од Бога услед не послушања итд. Све је тако сем што су морали да прикажу како је земља округла лопта а није . То је из разлога да их не би прогласили за „луде“ по законима оних који одржавају балове и чајанке и који знају да није лопта иако су људе учили да јесте да би им се смејали , сматрали их за незналице и лакше их оробили и утврдили у лажну теорију еволуције која је само слепа вера и теорија.Срби су то знали али су имали сталне нападе од стране теоретичара који су човечанству наметнули силом све своје лажне теорије а Истину прогласили за „теорију завере“. 🙂
    Ко нема закржљали мозак ? А ко је „реш печен“ и стављен под тоталну контролу оних што организују балове вековима али такви као гоје нису на бал позвани?

    Свиђа ми се

  • Милојко и Никола Тесла су били у праву. Гравитација не постоји ! Постоји само густина Милојко хемичар је већ писао грађанима о томе. 🙂

   Свиђа ми се

 2. Дај БОЖЕ да КИМ распали бар 1 атомску на зликовачку сад и уништавајући ту болесну творевину нам омогући да вратимо КиМ где му је и место у Србију

  Свиђа ми се