ДЕШАВА СЕ...

Усташка фабрика смрти – злочини над Србима у НДХ од 1941-1945


Поштовани читаоци,

У време када нас оптужују за геноцид, када нас проглашавају геоцидним народом, важно је да сви видимо ову карту и сазнамо стравичне димензије усташког злочина, права је реч – геноцида! над Србима у усташкој НДХ.

Редакција СРБског ФБРепортера се потрудила да пронађе и приреди у високој резолуцији ову карту, тако да се на њој јасно могу видети сва места злочина, места масовних злочина, концентрационих логора за Србе, места где су биле јаме и бунари у које су бацани Срби!

„Немачки опуномоћени генерал у „НДХ“, Edmund Glez fon Horstenau, по професији историчар, пише да усташе тврде да је заклано милион православних Срба, деце, жена и стараца, а да је то, по њему, претерано хвалисање, јер, НА ОСНОВУ ПРИМЉЕНИХ ИЗВЕШТАЈА, БРОЈ ЗАКЛАНИХ ЈЕ ИЗНОСИО ТРИ ЧЕТВРТ МИЛИОНА.“

(А. Милетић: „Усташка фабрика смрти 1941-1945“)

А кад ми сазнамо, научимо о томе и нашу децу која ове информације највероватније неће чути на часовима историје, нити пронаћи у уџбеницима историје!

Редакција СРБског ФБРепортера

__________

Извори:

1) Као извор за израду ове карте, коришћна је мапа РСК са сајта krajinaforce.com.
2) Иста мапа (у нешто измењеном облику и нижој резолуцији) налази се на сајту епархије горњокарловачке, као илустрација у књизи аутора Драгана Чубрића и Момчила Крковића: СТРАДАЊЕ СРБА У ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У ГЛИНИ И РУШЕЊЕ СПОМЕНИКА

kartaNDHzlocina

4 replies »

  1. ХВАЛА ПУНО редакцији СРБског ФБРепортера за ову карту у високој резолуцији тако да се на њој јасно могу видети сва места злочина над Србима у НДХ. Морамо се образовати и чувати своју културу и историју и предавати стечена знања млађима да бисмо опстали.

    Свиђа се 1 person