АКТУЕЛНО

НАЈАВА ФЕЉТОНА Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије


СРБски ФБРепортер ће у наредним седмицама својим читаоцима презентовати ексклузивну интернет презентацију „политички некоректне“ фељтонске анализе насилног аспекта исламске политичке доктрине. Анализа се бави политичким и медијским табуима везаним за политички (теократски) карактер Ислама, који се на нашим просторима и на Западу, свесно или несвесно цензурише…

…У наставку вам презентујемо неке кључне пасусе седам поглавља (наставака фељтона) ове анализе у ауторској продукцији ФБР оснивача и уредника М. Новаковића-

***

ИСЛАМ

„Нису сви муслимани терористи, али `сви` терористи јесу муслимани…„ – Д. Трамп

Приликом писања ове анализе фокус аутора је био на политичком карактеру исламске доктрине, који је неоспорив, и који је неоспориво насилан. Овде треба подвући чињеницу која је документована у овом тексту да велика већина муслимана у свету не подржава такав насилни политички карактер и дословну праксу Ислама, већ се опредељују за његов умерени верски и аполитични карактер.

Ми смо у тексту указали на чињеницу да се 64% муслимана у скоро свим исламским земљама (изузев Саудијске Арабије, УАЕ, Омана, Катара, Бахреина и Кувајта- који су спречили спровођење ове анкете, очигледно из страха од слободног мишљења својих поданика)  противи друштвеној и државној просекуцији апостазије[1] и другим насилним актима у име Ислама, док „свега“ 36% њих одобрава и активно учествује у дословној и суровој пракси исламске шарија доктрине. Ови подаци су детаљно образложени у трећем поглављу ове анализе.

Овде такође треба указати на чињеницу да се овај статистички проценат испитаника готово идентично уклапа са процентом муслимана који живе у тзв. секуларним и слободним исламским државама (око 65%), и процентом оних који живе у исламским државама са шарија уређењем (око 35%) где не постоје никакве политичке и грађанске слободе, већ се практично живи у складу са средњевековним „шарија кодом“.  Иако охрабрајући, овај проценат је истовремено  и веома забрињавајући, јер он нас упућује на то- да ипак више од 600 милиона муслимана у свету очигледно одобрава строгу примену шарија закона, и стриктно се придржава слова Курана и других светих књига, за које смо у овој анализи утврдили су главни идеолошки извор насиља над немуслиманима…

[1] Апостазија- „злочин“ напуштања исламске вере- који се у шарија земљама углавном кажњава смртном казном.

***

Као што је и западна замена теза (коју сам описао у претходном поглављу) у тумачењу ратова 90их на нашим просторима, срачуната да ућутка стварну жртву западног „хуманитарног бомбардовања“, етничких злочина свих других несрбских ентитета према србским, и пратећих западних обавештајно-субверзивних операција против наше нације, које трају до данашњих дана- Тако је и овај (глобалистички модификовани) израз исламофобија, срачунат да ућутка стварне жртве текуће исламизације наших европских простора, и стравичних терористичких аката над недужним цивилима, почињених у „Алахово име“.

Исламофобија је најновија форма Расизма и Ксенофобије, мотивисана неоснованим Страхом од муслимана и Ислама. Исламофобија се такође манифестује кроз Нетолеранцију, Дискриминацију и Неприхватљиву јавну расправу усмерену против муслимана и Ислама. За разлику од класичног Расизма и Ксенофобије, Исламофобија је истурена платформа против Људских права и Достојанства муслимана“.

Овакво модерно тумачење Исламофобије је данас усвојено од стране водећих западних институција (и држава, као и „прозападних сателита“- попут садашњег србског режима): ОЕБС-а, Савета Европе, Комисије за људских права УН, и других.

Овде има само један мали проблем, ову дефиницију није саставила ниједна западна институција, већ је оваква формулација припремљена у кухињи „Организације за исламску кооперацију (ОИК)“, у режији Генералног секретара ОИК Турчина Омура Орхана, и први пут презентована јавности у Тирани, у мају 2013. Значи, овде се у најмању руку ради о исламском „кукавичјем јајету“ подметнутом (или пре ће бити- нарученом од глобалистичких „владара у сенци“) западним и међународним институцијама.

***

„АПОСТАЗИЈА“- ИЛИ КАКО ИСЛАМ ПОД ПРЕТЊОМ СМРЋУ ДРЖИ ТАОЦИМА СТОТИНЕ МИЛИОНА МУСЛИМАНА

У прилог горњем поднаслову иде и изјава из 2012, једног од најугледнијих сунитских школараца Јусуфа Ал Карадивија: „Када би муслимани из своје религијске праксе избацили Апостазију као форму кажњавања, Ислам данас вероватно не би ни постојао“.

Уосталом у тумачењу Ислама од стране „добронамерних и недобронамерних“ исламских школараца (међу њима суштински и нема разлике, пошто им је циљ истиВладавина Ислама), свет је подељен на два дела: Дар Ал Ислам (Кућа оних који су подређени Алаху) и Дар Ал Харб (Кућа оних који су у сукобу са Алахом– ово се односи на све „немуслимане и лоше муслимане“). У таквом исламском црно-белом свету, нема никаквог простора за толеранцију и „суживот“. По оваквом стриктном (дословном) тумачењу Ислама, сви муслимани који су „подређени Алаху“ су у обавезном рату (Џихаду) са онима „који су у сукобу са Алахом“.

Да апостазија није мртво слово на папиру најбоље доказује стриктна шеријатска пракса и сурово кажњавање „апостата“ које се данас примењују у више од (углавном најмоћнијих и најмногољуднијих) двадесет исламских земаља у свету. 13 исламских земаља у којима је прописана смртна казна за апостазију јесу: Афганистан, Иран, Малезија, Малдиви, Мауританија, Нигерија, Пакистан, Катар, Саудијска Арабија, Сомалија, Судан, Уједињени Арабски Емирати и Јемен. Као што се види  из овог списка, ради се о неким најмоћнијим и најмногољуднијим исламским земљама, које упркос такве варварске праксе, Запад и даље сматра својим пријатељима и савезницима. Видимо да је на овом списку и најновији „напрасни србски пријатељ“ УАЕ (не заборавимо УАЕ је 90их активно радио на слању муџахедина у Босну и Косово, и данас активно ради на признању и отцепљењу КиМ од Србије). Већина ових држава су, у сагласности са стриктном применом Ислама у форми теократије, што Исламу поред верског, даје и карактер политичке идеологије, што он у теократским државама и јесте. Но о томе ћемо више у поглављу о џихаду.

Према истраживањима из 2012 „само“ 36% муслимана у свету одобрава смртну казну за „невернике“ у складу са апостазијом. Ово је веома важан податак, јер ова статистика имплицира да је најмање 64% муслимана против стриктне примене Ислама и шарија закона, што их потенцијално чини таоцима[1] властите „религије мира и толеранције“!?  Саудијска Арабија, УАЕ, Оман, Катар, Бахреин и Кувајт, који стриктно примењују шарија законе и за апостазију прописују смртну казну, нису дозволили да се у њиховим земљама спроведе ова статистичка анкета. Разлози су више него очигледни…

[1] Јусуф Ал Карадиви: „Када би муслимани из своје религијске праксе избацили апостазију као форму кажњавања, Ислам данас вероватно не би ни постојао.“ 

***

Оно што треба да забрине, не само европске, већ и наше званичнике, јесте признање Абдеслама да су ових 90 високо тренираних терориста ИД ушетали у ЕУ, у неконтролисаним колонама избеглица камуфлирани у „азиланте“, који су до недавно пролазили кроз европске границе као кроз швајцарски сир (а посебно кроз Србију, са аминовањем нашег „квази-филантропског“ државног врха,који је очигледно таквим понашањем покушавао да компензује губитке током „Бриселских преговора“ и отварања уцењивачких „ЕУ поглавља“). Европске службе безбедности указују да је најмање 5.000 добро утренираних терориста ИД већ стратешки позиционирано широм ЕУ. Добро обавештени независни новинарски извори наводе да је ова бројка тек врх леденог брега.

…Ипак прави џихад, онако како је дефинисан у Курану и другим исламским доктринама, има много озбиљније, и по нас хришћане, погубније значење. Наравно да ће западни исламски школарци покушати у својим тумачењима да нас убеде да се џихад односи на метафорични духовни а не на физички рат, унутрашњу духовну борбу, код посвећених муслимана.

Сам Куран у неким поглављима дозвољава флексибилна тумачења, док добронамерни и недобронамерни исламски школарци који имају задатак да „обману“ остатак неинформисаног света, о суштинском карактеру Ислама, често цитирају речи пророка Мухамеда из периода његових раних учења, када није има духовну ни световну моћ међу муслиманима. Типичан је цитат његових речи „Алах каже (2:256): Не треба да буде присиле у религији, истина (ислам) ће бити видљива свима након спознаних грешки“– (Шура Ал Бакарија 256- слободан превод енглеске верзије).

Да би истовремено у поглављу Курана 47:4 било изречено следеће: „Дакле, када сретнете невернике, сеците њихове вратове, све док их не покољете“!

…И у овом случају се ради о простој замени теза. Сам пророк Мухамед је у својој каснијој пракси напустио таква мирољубива учења и период његове духовне и световне владавине је у историји био обележен масовним крвопролићима и насилним поробљавањима и превођењем на Ислам немуслиманског света, на више континената. Куран какав знамо у данашњој форми итекако подстиче на насиље, чак у 164 поглавља се спомиње свети рат „џихад“, да не говоримо о есктремним исламским доктринама (текстовима) веома радо прихваћеним од стране милиона муслимана, и стриктној примени варварских шарија закона.

Ислам не признаје Хришћанство и Јудејство као веру и сматра их богохулништвом и зато Алах мора да их уништи (Куран 9:30). Свим муслиманима који не желе да окрваве руке у име Алаха се прети страшним казнама и местом у паклу (Куран 9:38-39). Муслимани морају да воде освајачке ратове у име Алаха и да у тој борби жртвују своје животе, оружје и имовину. Невернике је дозвољено дехуманизовати и са њима чинити све што је муслиманима воља, укључујући покољ (Куран 9:41- 9-73).

***

Такође и лингвистичко (терминолошко) тумачење израза „Ислам“ од стране исламских школараца и политички коректних (про)западних званичника- као религије „мира или толеранције“, јесте погрешно. Према угледној данској научници Тини Магард, лингвистичком експерту, која је докторирала на Сорбони- већина арапских језичких експерата реч „Ислам“ тумаче као „подређеност“, или безусловну послушност Алаху. Дакле у старту се на Западу и хришћанским срединама ствара „мисперцепција“ оригиналног значења речи Ислам.

Овакав теократски карактер Ислама аутоматски имплицира да се овде не ради само о религији, већ и о политичкој идеологији, и то веома насилној. Неоспорне су историјске чињенице, званични документи исламских организација и недавна истраживања реномираних западних истраживача, који сведоче о варварском и антицивилизацијском карактеру исламске политичко-идеолошке праксе- шта ћете бољи доказ од тзв. „Исламске државе“,која у пракси примењује средњовековну исламску шарија доктрину (дефинисану у Курану, Хадифама,Шурама идр. светим текстовима) који у овом конкретном случају постају својеврсни „терористички уџбеник“.

Крајем 12 века, реномирани исламски школарац, природњак и филозоф Аверос је ударао легалне темеље за кажњавање смрћу апостата (оних који напусте ислам): „Апостат кога други муслиман оптужи за вероломство мора да буде погубљен, у складу са речима пророка Мухамеда „Убиј све оне који напусте религију (Ислам)“, уз претходни захтев да се јавно одрекну вероломства и врате Исламу.Истовремено (исте године- 1198.) Ал Азар оснивач каирске „Исламске истраживачке академије“ се сагласио са „Исламским законом“ аутора Амдата ал Салика у коме се прописује начин кажњавања малолетних апостата: „Напуштање Ислама је најружнији и најгори облик вероломства… Када особа у пубертету и при здравом разуму напусти Ислам онда заслужује да буде убијена…

  • Дански истраживачки тим на челу са др Тином Магард, који је пуне три године изучавао 10 најпопуларнијих религија у свету, у својој компаративној анализи Ислама наводи следеће- „Неоспорна чињеница- да је Ислам у свету најнасилнија религија- се огледа у томе да је, у периоду од 11 септембра 2001. до краја 2014, почињено преко 27.000 смртоносних терористичких напада у име Ислама. Што одговара отприлике 2.000 напада годишње, или у просеку пет напада дневно“. Следеће истраживање урађено у Холандији међу турским имигрантима указује на чињеницу да чак „80% младих Турака не види ништа погрешно у вођењу Џихада (светог рата) против НеМуслимана“. Др Магард се позива и на испитивање организације „Џихад Монитор“ која документује да „75% европских муслимана мисли да текстови из Курана и других светих књига морају да буду примењени дословце“.
  • Холандска званична статистика, на основу истраживања 2010., је вероватно једно од најпогубнијих сведочанстава о екстремном насиљу над женама и другим члановима породице међу муслиманским имигрантима: „Имамо око 500 `злочина части` сваке године, укључујући једно `убиство заштите части“ у просеку за сваки месец… `Злочини части` су готово ексклузивно почињени у контексту Ислама… Само у Амстердаму је евидентирано између 200 и 300 муслиманских жена, које у сталном кућном притвору држе њихови мушки сродници… Око 30.000 муслиманских жена у земљи је било предмет `гениталне мутилације`, сваке године око 50 муслиманских девојчица у Холандији је предмет `гениталне мутилације`… У септембру 2010. убедљива већина жена које су побегле од насиља у породици и склониле се у `сигурне куће` су биле (углавном) муслиманке: 26% Туркиње, 24% Мароканке, 27% Ирачанке, док су 23% чиниле остале жене, али готово ексклузивно `не-европског порекла`“.
  • Немачки професор Кристијан Фајфер, са Института за криминолошке студије у Доњој Саксонији, наводи податке властитог истраживања на узорку од 45.000 тинејџера, којим је установио да- „Дечаци из муслиманских породица су неупоредиво више насилни од дечака из других религија и атеистичких породица“.
  • Филозоф Роџер Скрутон цитира оригинално вахабистичко тумачење: „Свако ко чита Куран треба да га тумачи онако како њему одговара, али у складу са исламском доктрином“. Скрутон такво „слободно тумачење“ Курана описује следећим речима: „Све док је то тако, `муслимански мученици- самоубице`, који су спремни да прихвате и примене дословце пасусе Курана о убијању `других`, долазиће у таласима… Дословна примена таквих верских схватања у наше доба, мотивисаће безброј њих (муслимана) да крену у рат против сваког кога сматрају (по слову Курана) Великим Сатаном“…

***

Никада не откриј своје намере и оно шта стварно мислиш, правило је свих исламских фундаменталиста… Наивни људи са Запада суде о њима искључиво према ономе што говоре“ – Мухамед Сифауи, чувени алжирски новинар, који је „инфилтрирао“ Ал Каиду

У наставку је цитат кључног дела дефиниције Кетмана (такије) –

„Куран каже да ће Алах ценити сваког муслимана по томе шта му је у срцу, а не шта му је на језику. Ово учење је дало верски легитимитет схватању да муслиман има право да лаже, користи мимикрију и скрива своје веровање у ситуацији када се осећа угроженим због свог веровања. Mуслиман који сматра да је у опасности има право да порекне своју веру и исповеда веру неверника. Употребу такије муслимани не сматрају лагањем, већ дозвољеном мером самозаштите. На сваком је вернику да сам у складу са својом савешћу процени степен опасности и оцени да ли ће и у којој мери применити такију“.  

Др Таџ Харги, имам Оксфордске исламске конгрегације и директор Исламског образовног центра у Оксфорду, у Енглеској. Он је то описао следећим речима: „Све већи модни тренд међу младим муслиманским женама у Великој Британији да носе Бурку (у супротности са понашањем њихових мајки које то не чине) је једна од најзлокобнијих промена нашег времена. Супротно тврдњама адвоката примене бурке, тај обичај нема везе са Исламом, већ је у питању културни феуд увежен из Саудијске Арабије и других примитивних делова исламског света.“

Др Харги захтева од свих у В. Британији, посебно од муслимана, да се супротставе наглом ширењу ношења бурке, која по његовом мишљењу- „Ставља муслиманке у „притвор“, угрожава социјалну хармонију у друштву, подгрева неповерење, има озбиљне здравствене импликације, и представља врсту безбедносног ризика„…

У последње време на Западу је све више водећих медија и званичних владиних, као и про-владиних организација, који отворено указују на насилни карактер Ислама и документују исламску агресивну пропагандну обману, са фокусом на примарни извор тог зла, а то је по њима- озлоглашена Саудијска Арабија и друге богате арапске „шарија земље“ које практикују, и извозе примитивни „салафи вахабизам“, школовањем „исламских кадрова“, и у форми „школских и верских уџбеника“ који су намењени муслиманским заједницима на Западу и широм света, и наравно исламским земљама- са нагласком на ново формиране муслиманске ентитете, као што су рецимо Босна и Косово на Балкану. У ту сврху такве књиге са екстремистичким исламским тумачењима и отвореним пропагирањем мржње према немуслиманима, се данас штампају на десетинама страних језика, укључујући албански и такозвани „бошњачки“…

Чувена америчка парадржавна НВО „Фридом Хаус (ФХ)“ је у оквиру истраживачког рада свог „Центра за религијске слободе“, 2005 године објавила студију „Саудијске књиге које заговарају идеологију мржње су преплавиле америчке џамије“…

***

Проблем је у томе што већина муслимана у ово модерно доба стиже у западне и хришћанске средине не само под „културним шоком“, већ и верски индоктринирана предрасудама, нетолеранцијом, често и нескривеном мржњом, према новим суграђанима и њиховој немуслиманској вери. Као што смо то детаљно анализирали у претходним поглављима, они који се дословце придржавају слова Курана и других верских књига не могу (и не смеју) другачије да мисле. Њих шарија закони и стриктна исламска доктрина обавезују да се не друже са „неверницима“, а под одређеним условима и да крену у отворени џихад (свети рат) против њих.

Западно и хришћанско друштво ако жели да ефикасно реши (и спречи) овај горући проблем који данас води неминовно ка крвавом грађанском и верском рату  у Европи (сличном 30годишњем „Лутеранском“ у Европи у 17 веку), по мишљењу писца ових редова, морало би, поред заустављања неконтролисане (али очигледно планиране) „сеобе народа“ са Блиског Истока, да отпочне радикални процес „де-гетоизације“ муслиманских средина, стриктне контроле исламских верских и школских институција и увођење конкретних санкција према породицама из којих се регрутују исламски терористи и екстремисти…

Све мање од тога једноставно ће бити запушивање прстом рупе на „исламском бурету барута“ чији фитиљ догорева пред нашим очима…

 

М. Новаковић[1]

miodragnovakovic2015[1] Миодраг Новаковић редовно објављује писане радове на престижним домаћим и страним медијима, али пре свега на својим блоговима (7) у оквиру ФБР Медијске Групе (чији је оснивач) @ „СРБски ФБРепортер“ (www.facebookreporter.org)- које такође и уређује. Његови радови су до сада објављивани на „Фонду Стратешке Културе“, „Global Research“-у, „Стандарду“, „Правди“, „Печату“, и другим реномираним медијима. Редовни је гост на радију „Снага Народа“ (www.snaganaroda.net) у емисији „Инфоратници“. Такође је гостовао на Радију „Глас Русије“, и штампаном магазину „Геополитика“ из Београда. Написао је три књиге: Устај Бре Србине (2011), Орвелијански Преводи (2013), и ПроЗападни Злочин (2014). Добитник је „Златне плакете за алтернативни новинарски рад“ на ФБР, од стране Удружења Српске Дијаспоре; као и „Златног пера“ за ауторски рад, од стране Удружења српских књижевника- из Словеније. Редовни је члан НУНС-а и Међународне Федерације Новинара (IFJ). Аутора можете контактирати на следећој адреси: urednik@srpskizurnal.com

 

1. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије- УВОД

ИСЛАМ
Врло је лако разумети напоре добронамерних и недобронамерних исламских школараца са Запада да се у име западне исламске заједнице ограде од монструозних злочина „Исламске државе (ИД)“ и других (глобалних) муслиманских терористичких организација. Једни то чине из страха од реперкусија држава чије гостопримство уживају, други то чине с намером обмане и стварања осећаја лажне сигурности код својих „кауринских домаћина[1]….

 

2. Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије- ИСЛАМОФОБИЈА „КУКАВИЧЈЕ ЈАЈЕ“ ОИК-а

КОПЉЕ ИСЛАМА- КОРИЦЕ ЗА КЊИГУ
II – ЗАШТО „ИСЛАМОФОБИЈА“ ТРЕБА ДА СЕ ЗОВЕ „ХРИСТОФОБИЈА“!? Ових дана нас са глобалистичких медија и политичких говорница на Западу и у Србији бомбардују једним страшним изразом, који би требало да нам […]

1 reply »

  1. mislim da se Kriminalna Rimo-Katolička Crkva nedopustivo zaobilazi u ovakvim analizama. ne vidim nikakvu razliku između rimo-katoličkog i muslimanskog fundamentalizma…Čak je Rimo-Katolička Crkvena Organizacija odgovorna za veći broj žrtava, ubijenih jednako surovim i svirepim metodama, u odnosu na džihadiste…

    Свиђа ми се