АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе: Хашки суд је концепт Велике Србије учинио легитимним


Добрило Дедеић, предсједник Српске листе
Подгорица, 2. април 2016

Хашки суд је концепт Велике Србије учинио легитимним

 

Пресуда Војиславу Шешељу концепт Велике Србије чини легитимним, а Србима отвара идентичну могућност какву су, за решавање националног и државног питања, имали историјски народи у западној Европи. Све домаће „демократе“ који су двадесетак година тврдили да је Хашки суд легалан и легитиман, сигурно ће показати висок ниво цивилизацијског капацитета и прихватити одлуку која недвосмислено сугерише да Србија није могла извршити агресију на српске етничке просторе ван својих тренутних и авнојевских граница Црне Горе. 

Државни органи Србије и Републике Српске, уз подршку српских политичких структура у региону, морају да покрену кампању ослобађања Радована Караџића и Ратка Младића који нијесу мање невини, нити више криви од Војислава Шешеља.  Подсјећам да су Срби до сада добили 904 године робије у Хагу, Хрвати 171, Бошњаци само 39, а албански терористи са Космета „мизерних“ 19 година. Исправљање неправде којом је Радован Караџић добио више затвора него сви ратни команданти Бошњака заједно, мора бити приоритет српске стране како би се исправио дебаланс у оцјени узрока и последица ратних сукоба из тзв. деведесетих година на простору бивше СФРЈ.

Један државник за кога је вријеме показало да је понос нације, Слободан Милошевић, убијен је у Хашком трибуналу само зато што није желио да се оружано супротстави припадницима свог народа који су извели револуцију у СРЈ у интересу запада са коначним циљем да се отцијепе Црна Гора и Космет, а Србија сведе у границе „београдског пашалука“. Сада се указује прилика да се историјско клатно врати уназад и да патриотска политичка свијест надвлада плаћеничке прозападне структуре које су карактером пресуде Војиславу Шешељу остављене на цједилу од стране Европске уније и НАТО пакта.

Грађанистичке и странке које се залажу за улазак у Европску унију и НАТО пакт дјелимично су одбачене од Брисела као дотрајала крпа и имају немогућу мисију – да објасне да су Срби били агресори у Републици Српској, Републици Српској Крајини и на Космету. С обзиром на истекли рок употребе, вријеме је да евроунијате понудимо бриселској администрацији како би били „позајмљени“ за ширење демократије на некој другој локацији.

Српска Листа

4 replies »

 1. Коме је од Срба био потребан хашки свестски суд, намењен Србима, да би им покренуо и легализовао идеју о „великој српији“ и у хашком суду налази „оправдање“ за ту удологију и „идеју“ да све Србе треба ставити у једну странку, иако подељену и под једну идеологију, тај и такви само иду „под руку“ хашком светском суду, иако можда тога нису ни свесни и праве му надоградњу за нова суђења свим Србима и такви не раде за добро Срба већ за добро нај већих мрзитеља Срба из света и светског антисрпског суда,глобализам и глобалисте чији је и суд.

  То су озбиљни и у свету нај моћнији људи за које тајно раде тимови на терену и који јако добро знају како да преваре.

  Може се рећи да су многи насели на светске преваре и уместо њих свесно или не свесно настављају да раде и завршавају антисрбски глобални посао.

  Тако се не ствара држава Србија у савезу србских земаља , напротив.
  Срби који политичаре и странчаре и виде само страначки или свој интерес и то им је плафон увек наседну на светску демократију јер су у великом не знању па из не знања заступају интерес глобалиста који су почели да сав свој бес у немоћи над Русима искаљују и пребацују на Србе који би као „мали Руси“ и православни пореклом, сад требало, дебело због њиховог неуспеха и немоћи пред великом Русијом да испаштају.
  Да би то и учинили морају већину Срба да преваре и ставе под своју контролу за велику освету што Србима спремају.

  Запамтите ове речи и максималан опрез,где год има и мало сумње одбацити такве идеје за које под оваквим условима све општег не знања време није, јер ће покушати на најперфиднији начин да Србе преваре и навуку их тамо где су нај тањи , нај осетљивији и где нај мање то очекују, како би свој глобални циљ остварили и масовну освету спровели и над Србима се иживљавали када већину буду ставили под своју контролу и својих посредника којих имају читаве тимове по терену.

  Чувајте се Срби из Црне горе и не наседајте на хашку омчу око врата већ је са себе збацујте и одвезујте се тог суда , непријатеља србства и свих који са тим судом имају неке везе.Те „српске“ идеологије у оквиру глобализма су јако опасне и по све Србе погубне.

  Свиђа ми се

 2. Jeste moguce ideju velike Srbije ucinio Hag legitimnom – ali sa kojim ciljem?

  Odgovor: da se na Balkanu ponovo vode bratoubilacki ratovi naroda kojima ne treba prevodilac da bi se razumeli … jer takva je zapadna krvpija – nikad joj tudje krvi dosta…

  Свиђа ми се