ДРУШТВО

Оливер Ивановић уз СНС која је издала Косово и Метохију


01. април 2016. КМ Новине

У писму из затвора лидер СДП-а Оливер Ивановић поручио је да је опстанак Срба на Косову и Метохији увек био и биће везан за најбоље могуће односе са Владом Србије, а да ова Влада показује резултате и треба да има подршку СДП-а.

Оливер Ивановић / Фото: Политика

Оливер Ивановић / Фото: Политика

Ивановић је истакао да је Влада Србије легитимна, међународно прихваћена и добро позиционирана у свету, као и да треба да има подршку СДП-а.

„Ова Влада показује резултате, дубоко верујемо да ће у наредном периоду ти резултати бити и бољи“, навео је Ивановић.

Ивановић у писму, које је прочитала његова супруга Милена Поповић, наводи да Срби не могу опстати подељени међу собом и супростављени главним тенденцијама Владе Србије.

„Иако сам неправедно заточен из политичких разлога, у свакодневном сам контакту са Ксенијом Божовић и осталим сарадницима и све одлуке као и до сада доносимо договором“, навео је Ивановић у писму.

За све оне који су сумњали у намере СДП и Оливера Ивановића, који су мислили да се ради о Србину коме је стало до Косова и Mетохије а заборавили су или нису били упознати са његовим ранијим политичким деловањем, ово је добар потез да се отрезне. Свако ко подржава Владу која је издала Косово и Mетохију и препустила их шиптарским сепаратистима не може бити друго до – издајник.

Члан главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је да је „његова подршка листи ‘Александар Вучић – Србија побеђује’ за нас веома важна и значајна и мислим да је то још један од јасних знакова да се наш народ на КиМ уједињује и окупља око политике која значи јачање наших институција„(???), нагласио је Ђурић.

Ова скандалозна изјава у најмању руку је штетна ако не и криминална. Ова Влада, на челу са Александром Вучићем, као и претходна, када је бриселски договор потписао Ивица Дачић а водили су се уз јак утицај Вучића, поставила је готово класичну границу између КиМ и остатка Србије и укинула све важне српске институције. Пре неколико дана је у задњем тренутку спречена промена статуса српског Универзитета у Косовској Митровици, што би имало погубне последице по опстанак српског народа а бивши припадници МУП-а и Цивилне заштите данас раде под заставом и химном такозване „републике Косово“. Ето, тако су „ојачане“ институције Републике Србије које су преко 100 година функционисале пуним капацитетом (макар на северу КиМ али и у остаку покрајине) све до доласка СНС на власт.

„СДП је политичка организација која је на КиМ препозната и цењена од великог броја грађана и ми ћемо у овом периоду интезивно сарађивати на остваривању циљева државне политике и заједно се борити за слободу Оливера Ивановића“, рекао је Ђурић.

Подршка Оливеру Ивановићу од стране српског народа стигла је у оном тренутку када су напори свих српских лидера и Срба који су желели да сачувају КиМ у оквиру своје државе Србије, грубо игнорисани а народу је прећено, уцењиван је и застрашиван. Из револта, онај део народа који је изашао на лажне шиптарске изборе како би сачувао посао, гласао је за Ивановића уместо за кандидата „Српске листе“ Крстимира Пантића. Оливер Ивановић је једини од локалних Срба пристао да се кандидује, надајући се лакој победи на изборима јер је издајнички корпус основан од локалних Срба интелектуално и морално, као и у сваком другом смислу изузетно заостао и закржљао. (Иако би требало да се кандидује као Црногорац, јер је црногорска мањина на Косову и Метохији којој и он припада, регистрована као засебна заједница у односу на Србе). Има таквих убеђења да га је чак Влада Србије „наместила“ Еулексу како би уклонила једину претњу и спречила да Ивановићу власт „склизне“ у руке а да они изгубе контролу и над минимумом који су морали да задрже у страху од реакицје српске јавности.

Заменица председника СДП-а Ксенија Божовић рекла је на конференцији за новинаре да је одлука да се подржи Вучић донета након састанка који су имали са чланством и симпатизерима СДП-а.

„Донели смо одлуку да на предстојећим изборима подржимо премијера Александра Вучића. Захваљујемо му се на досадашњем диопломатском раду на свим нивоима и на државној политици коју води„, навела је Божовићева.

Изразила је наду да ће Вучић наставити још јачу дипломатску борбу и помоћи комплетном српском становништву на Косову и Метохији.

„У овим тренуцима тешким за опстанак Срба на Косову морамо да покажемо да смо јединствени. Једино сложни и јединствени овде можемо да останемо и опстанемо. Александар Вучић је тај који ће помоћи српском народу на овим просторима још већом дипломатском борбом, али и помоћи да овај судски процес против Ивановића буде завршен“, закључила је Божовићева.

Заиста, без коментара… Барем онај део изданих и обесправљених Срба којима је одузето свако основно право на рад, кретање, изјашњавање, слободу говора… Узурпацијом медија може се створити слика да су Срби са Косова и Метохије уз свог политичког џелата и онога који је издао државу Србију на Косову и Метохији али историја је неумољива а надамо се да ће и управо то бити у неко, ипак, догледно време.

Прочитајте:


Извор: Агенције / КМ Новине

4 replies »

 1. Мало ја данас правих,поштених,и часних Светосавских Срба,а улизица,полтрона напретек поготову насталих и васпитаних у комунизму,а онда су им и деца генски наследили те лоше особине издаје свега што краси Србство.

  Свиђа ми се

 2. Душу би спасио кад би се покајао и пљунуо на ове тутумеке, шиптари би га више ценили и поштовали, овако душу има да му узму.

  Не каже џаба светоотачка коме си се клањао од тога ћеш да пострадаш.

  Срећан вам пут у еуробску унију робови србски, гадите нам се

  Свиђа ми се

 3. Ucenjen! Ocigledno! Slomili su ga u zatvoru. Ko zna cime i kako su ga mucili, ili mu obecali da ce ga pustiti iz zatvora. Jedan je heroj Vojislav Seselj koga nisu uspeli slomiti 12 krvavih godina u tom strasnom kazamatu, evropskom gvatenamu! Zao mi je tog nesrecnog coveka, Olivera Ivanovica. Mada licno ne verujem i pored odustajanja od svoje partije i njenih principa, da ce ga pustiti iz zatvora. Ucenjivanje ce se nastaviti. Zalosna sudbina jos jednog stradalnog Srbina. Treba se moliti Bbogu za njegovu dusu.

  Свиђа ми се