АКТУЕЛНО

ДЕДА МИЛОЈКО: КАКО ДА СЕ (НЕ) ГЛАСА- А ДА СЕ (НЕ) ТАЛАСА…


КАКО ДА СЕ (НЕ) ГЛАСА- А ДА СЕ (НЕ) ТАЛАСА…

Ових дана пратим мало пажљивије предизборне активности у наш бачински дом културе, и на „друштвене мреже“ (јес је, и ја сам се протвитовао, купили ми унучићи оног промућурног „мобилног карића“- то сад млого модерно у нашу Бачину) и од оно што сам сазно уватио ме живи стра. Избушени смо са свих страна ко сито…
Цела родозаљубљена опозициона политичка сцена нам је препуна спољни и унутрашњи непријатељи, сви боја, који никад не спавају… Више се и не зна ко (за) кога, и ко против кога (ради), осим Њега- он је врло очигледан…
Народ збуњен и подељен, једни би да гласају само за они који нису никад били у власт, једни би да гласају само за они који су се регистровали пре два дана и педигре им је непознат (ако га уопште и имају), једни за оне који су били у власт ал су испали, пуно њих би да не гласа (и да не таласа) уопште….
 
Таква ситуација је прави рецепт за катастрофу, и то млого већу од оне кад је онај Кустуричин мајмун ушао у тенак… И ја сам збуњен, гласо бих можда једино за себе, али се (на општенародну радост моје месне заједнице) нисам си се кандидовао.
Видим да је међу моји фејсбуковачки пријатељи највише они који би да бојкотују долазећи квази избори (који ће да буду дус дибидус  подешени у корист оног премијерног менталног пацијента), ал проблем је у то што ће тај позив за бојкот да привати поприлично доста, ал јопет поприлично недовољно, њи, тако да ће они који би да гласају за било кога и против свакога, осим за Њега, врло вероватно да дају легитимитет долазећим квази-изборима, и тако омогуће Његову „лендслајдовску победу(Аха, и ја научио нешто од овај „инглишки“, који је службени језик у оно Вучково „Деливери јуне“- од ови моји унучићи, и они ми стално казују да „није више кул“ да се приповеда сербски?).
Иначе и  ја интимнизирајуће верујем да је најбоље да се бојкотују ови квази-избори, али сам двестапроцентно сигуран да то неће се деси- Осим ако….?
Осим ако… моји фејсбуковачки пријатељи „бојкот агитатори“, не примене другојачију тактику-
Идите међу фејсбуковачки народ и терајте их да гласају, нарочито они за које знате да вас не миришу- тако ће их изнервирате и добићете очекивани резултат- Е БАШ НЕЋУ…
Верујте ми прорадиће им наш добри традиционални србски инат „ин д ордер“ да вас з….у, ће да бојкотују итекако- и Вас и Себе, и Њи, и Вучка…
 
Та стратешка тактика ради сто посто (и један), знам из лично искуство- јербо ономад кад рекох мом комшији Живораду: „Немо бре Жико да јеш г….а“, а он ми одбруси: „Ти ће ми забраниш“…
И нисам имао избора него да му повладим с- „Таман посла Жико, бон апетит…“miodragnovakovic2015
Деда Милојко„- а.к.а. Миодраг Новаковић

 

СРБСКИ ЖУРНАЛ

…Идите међу фејсбуковачки народ и терајте их да гласају, нарочито они за које знате да вас не миришу- тако ће их изнервирате и добићете очекивани резултат- Е БАШ НЕЋУ… Верујте ми прорадиће им наш добри традиционални србски инат „ин д ордер“ да вас з….у, ће да бојкотују итекако- и Вас и Себе, и Њи, и Вучка…Та стратешка тактика ради сто посто (и један), знам из лично искуство- јербо ономад кад рекох мом комшији Живораду: „Немо бре Жико да јеш г….а“, а он ми одбруси: „Ти ће ми забраниш“… И нисам имао ибора него да му повладим с- „Таман посла Жико, бон апетит…“

Featured Image -- 123971

КАКО ДА СЕ (НЕ) ГЛАСА- А ДА СЕ (НЕ) ТАЛАСА…

Ових дана пратим мало пажљивије предизборне активности у наш бачински дом културе, и на „друштвене мреже“(јес је, и ја сам се протвитовао, купили ми унучићи оног промућурног „мобилног карића“- то сад млого модерно у нашу…

View original post 428 more words

4 replies »

 1. Писање оваквих текстова на тему избора није ништа друго него губљење времена.Ми смо робље, признали то себи или не.Када је овца спремљена за клање била у стању да се ослободи?Никад.Тако и народ.Њега увек неко предводи, а цео наш живот је гомила лажи почевши од главног да имамо некакав избор и да се за нешто питамо.Имамо националне државе.Због чега? Да бисмо се осећали сигурније јер ће неко други да нас напада.А зашто ће тај неко да нас напада? Да би нас покорио и пљачкао.Па зар нас наша тренутна власт не пљачка горе него Турци? И ко је ту онда окупатор Вучић или Турци? Ја не умем да дам исправан одговор.Сматрам да је све на свету гола лаж и да је намерно успостављен систем владавине јачега да би свет био у ропском положају.Све је фарса.Само једна група људи влада и намеће правила а сви остали су или слуге или колатерална штета.

  Свиђа ми се

 2. Ovo sve izmedju čega gradjani Srbije treba da biraju na izborima 24.04.2016.godine u normalnoj zemlji uopšte ne bi bilo izneto na izbore!
  Iskreno, nisam za to da budemo NATO kolonija, niti želim da se Srbija transformiše u EU ili SED.
  Ovu zemlju je stvaralo puno generacija pre nas i to pod puno težim okolnostima. Zašto bi mi danas bil lakomisleni i njenu suverenost olako poklanjali i pretvarali je u nešto drugo sa vrlo nesigurnim i neizvesnim ishodom?
  Ne treba ni nama EU ovako kako je EU-tanaziraju sa terorističkim napadima – operacijama pod lažnom zastavom što može da dovede do ozbiljne nesigurnosti rada i življenja, možda i do gradjanskog rata u Evropi.
  Premnogo nam je bilo i ratnih dogadjaja 90-tih, šteta da se sad malo opustimo pa nam treba da i mi učestvujemo u evropskim gradjanskim ratovima.
  Šta ako traže još rasparčavanja Srbije u još nekoliko celina pre ulaska u EU, o čemu se malo govori, a ne može se baš isključiti? Šta ako tu EU pretvore u još centralizovaniju državu SED?
  Zašto da dajemo narod i teritorije sa severa KIM, sve fino upakovano u Briselski sporazum, ali to je IZDAJA , zna se da OD IZDAJE NEĆE BITI SREĆE ni za nas ni za našu decu.
  Nismo valjda na niskom nivou svesti i pronicljivosti koliko i zaludjeni zečevi da jurimo obećanu šargarepicu, a pritom ako srušimo i sopstvenu kuću, ma nema veze, važno je da se sa velikim ušima jurca dalje?

  Zamislite da je posle presude od 40 godina Radovanu Karadžiću izrečeno tih najavljenih 25 ili koliko već godina Vojislavu Šešelju. U nizu svih haških sudjenja verovatno bi to bila kap koja bi prevršila meru. Kako bi se onda ponašala većina birača u Srbiji?

  – Da li bi izašli u manjem ili baš u većem broju na izbore i za kakve stranke bi glasali? Uglavnom bi pomislili „E, sad je DOSTA!“ i izašli bi MASOVNO na izbore.
  – Čak i glasači koji nisu sigurni u SRS – odlučili bi se da izadju na izbore i da glasaju za neku drugu stranku u koju imaju poverenja, a za koju si sigurni da NE želi da nas vodi u EU. Odlučili bi se tako zbog svih sudjenja na Haškom sudu.
  – Glasači koji se još uvek dvoume da li ići ili ne ići u EU – odlučili bi se sa lakoćom da glasaju da neće u EU.

  Koja je tu opasnost za Zapad? Ne žele da stranke opredeljene za EU izgube na izborima, jer tako gube koloniju Srbijicu!!!! Za njih je opasno da srpski parlament ima preko 50% poslanika koji nisu za EU i NATO jer onda mnogi zakoni mogu da se ponište!!!!

  Proverite, ali mislim da nema više onog limita od minimum –% izašlih birača na izbore, izlasnost više nije bitna za uspeh parlamentarnih izbora.
  Znači samo masovni izlazak na izbore i opredeljenje da se glasa za stranke koje pouzdano nisu za naš ulazak u EU i ovoliku bliskost sa NATO može da pomogne da ne budemo više ovoliko okupirani i opljačkani iznutra.
  Čak je i Vučić rekao da se boji svih ovih teških datuma u Martu i u Aprilu. Realan je u tome, ali na njegov način. Boje se masovnog budjenja naroda! Gle tu je naša šansa !

  Opozicija u Srbiji posle izbora ima istorijski odgovoran zadatak da napravi koaliciju i da ozbiljno radi. Nepoželjno je da budu sitni egoistični politikanti, oni sada i imaju uslove da budu puno korisniji.
  Naime, dosad na izborima i nismo imali ozbiljne šanse za zdrave političke promene, jer su nas uvek blokirali, ucenjivali i unazadjivali isti moćni stranci.i njihovi domaći puleni. Ali, svet danas ni na političkom planu više nije unipolaran tako da sada imamo šansu da se u našoj zemlji sve menja na bolje i to mirnim putem. Pokušajmo da napravimo zdraviji parlament. Budimo uporni.

  Свиђа ми се

 3. Sta da radi glasac kome se ni jedan ponudjeni kandidat ne svidja?
  Jel BAS MORA za nekoga da glasa?
  Zar vam se ne cini da fali dzoker-kandidat koji bi se zvao
  „niko mi se ne svidja, protiv sam svih“?

  Tek tada bi izbori imali sansu da budu u vezi sa mozgom, makar minimalno, jer se ovako ovako nevazeci listici tretiraju ipak kao vazeci posto se rasporedjuju „po kljucu“ na ostale izabrane?

  Kakve to veze ima sa istinom – ja da sve precrtam a da onda svi od mene dobiju po malo?!

  Eto ZATO ja necu da izlazim na izbore jer me vredja njihova bahatost koja ocekuje da sam ja glup i podlozan kampanjskim lazima…

  Свиђа ми се

 4. Znam troje koji baš NEĆE da glasaju.
  Pokazalo se da su u pitanju isti i gori..
  Zato neće ovaj put da budu dobri građani, iako su glasali od njihove 18-e godine..
  Znam da će biti od malog značaja, i da će kvislinzi ostati na vlasti,
  Ali ni opozicija, (sačuvaj Bože kakva je), neće dobiti glas.
  Dok se narod ne podigne, i motkom očisti ovo đubre,
  neće moći da računaju na neki boljitak.

  Свиђа ми се