АКТУЕЛНО

Македонијa: Након акције специјалних безбедносних снага, ситуација под контролом


Македонска полиција је званично саопштила да нема мjеста паници и да је ситуација под контролом.

Илустрација_1053-1021x575

26. марта 2016. Принцип

Македонска полиција је званично саопштила да нема мjеста паници и да је ситуација под контролом, реагујући на вијести да је наоружана група са Косова и Метохије упала на територију Македоније, а портал 24vesti.mk је објавио да је полицијска акција завршена.

Полиција је саопштила да је извршен преглед локација и претрес напуштених зграда дуж граничне линије које су проглашене за кризно подручје. Потврђено је да има више барикада у селу Арачиново и контрола више села Липковско.

Полиција је потврдила синоћ да се у више села у којима су етничка већина Албанци спроведена акција, али да је ријеч о „редовним активностима“. Саопштено је да је током претреса више локација пронађена група азиланата које су мјештани држали у заробљеништву мимо њихове воље.

Како јавља македонски портал 24vesti.mk, под полицијском контролом су насеља Слупчане, Матејче и Арачиново.

Неки медији су извијестили да се полиција суочила са наоружаном групом која је наводно повезана са прошлогодишњим терористичким нападом у Куманову и са тзв. „командантом Соколијем“.

Према незваничним информацијама, за сада су ангажоване хеликоптерске јединице и редовни састав полиције.

Такође, према незваничним информацијама, у Слупчанима се чула и пуцњава.

Информативна агенција Инфомакс је јавила да је полиција блокирала насеља Арачиново и Липково.

Телевизија „Телма“ је јавила да је то полицијска акција у оквиру редовних активности Министарства, и да ће више детаља бити саопштено.

„Телма“ је јавила да за сада нема службених потврда да ли се ради о акцији усмјереној против тероризма, или је она уперена против неке криминалне групе, а да су поред блокаде на улазу у Арачиново, јединице анти-интервентне полиције присутне у селу Ропаљце и мјесту под називом Случанско добро.

Агенције

***

СУКОБ У НАЈАВИ: Шиптарски терористи са Косова и Метохије ушли у Македонију

Македонска полиција саопштила је да је ситуација на македонско-српској граници под контролом али да се спроводи опсежна акција

Илустрација_1051

25. марта 2016. Принцип

Македонска полиција саопштила је да је ситуација на македонско-српској граници под контролом али да се спроводи опсежна акција провјере више локација у већинско албанским селима. Претходно су македонски медији објавили да је у Македонију, из правца Косова и Метохије, ушла наоружана терористичка група.

Полиција је прво блокирала села Слапчане, Матејче и Арчиново, а затим је блокада проширена на још неколико насеља.

Касарна у Куманову је пуна полиције и додатних војних јединица. Од границе са Србијом и Косовом и Метохијом до Скопља све је блокирано полицијом.

Македонска полиција потврдила је вечерас да се у више села у којима су етничка већина Албанци спроводи акција, али да је ријеч о „редовним активностима“. Полиција је саопштила да је током претреса више локација пронашла групу азиланата који су држани у заробљеништву мимо њихове воље.

Приштински лист „Коха“ објавио је вечерас да Македонска полиција трага за држављанином Бангладеша са надимком Тони који је вођа оружане групе која је азиланте узимала као таоце. „Коха“ тврди да повод за акцију није група са Космета како је то првобитно објављено.

Полиција је касно вечерас саопштила да је ситуација под контролом, позвала грађане да буду смирени и најавила да ће тек ујутру издати саопштење са детаљима акције.

Агенције