АКТУЕЛНО

Обращение русских Крыма к братьям-сербам – Порука Руса са Крима браћи Србима поводом годишњице бомбардовања (видео)


Драган Станојевић, 24.3.2016.

Овај пројекат је реализован, као што се може видети из видеа, на Криму у Београду и Косовској Митровици. У овој поруци можемо видети да Руски народ, посебно са Крима, подржава српски народ и поручује да се не одустане од борбе за своју земљу, јер су и они дуго чекали да се Крим врати својој матици и дочекали, да су свесни да наши политичари гледају на запад и да је тако било и у Русији до 2000. године, до доласка Путина.

Али после његовог доласка се све преокренуло, Русија је скупила снагу и дух, направила преокрет и данас је лидер у борби против лажних вредности. Ви браћо Срби исто имате свој Крим, Ваше Косово и оно ће постати симбол Ваше обнове и повратка себи.

Ово је ош једна у низу порука подршке нашем народу да истрајемо, да нам Руски народ даје подршку на свим нивоима, да не одустајемо од борбе, да препознамо жељу запада да нам веру замени толерантноћу, а слободу замени демократијом!

***

rusi sa krima 1

Браћо,

Ми, Руси са Крима, обраћамо се вама, поводом годишњице бомбардовања Југославије, које је довело до одвајања Косова.

Дуго векова смо градили наше државе, бранили своје земље, молили се у црквама. Све време нас обједињује општа историја и вера. Зато су и нашу и вашу земљу разделили.

Десет година Русија се налазила у временском вакуму. 2000. године свет је мислио да нам је остало још само неколико година живота. Нису нас уважавали и узимали су све што су хтели. На власти су били људи који су гледали на запад. После се све променило. Путин и народ су рекли: „Ми постојимо и мораћете нас уважавати.“ Народ је изабрао Путина јер су осетили у њему снагу и правду.

krim

Петнаест година Русија је сакупљала снагу и дух – и сада ми, Руси са Крима, вратили смо се кући. Крим се вратио кући. То је била покретна тачка и Руси су изабрали. Сагласили су се на проблеме ради враћања себи самима, ради враћања ка историјским коренима Русије. Пре Крима је било незамисливо да ће Русија давати одговор, разматрати исход хладног рата и наметати глобална правила. 

Крим је одговорио на питање – како деловати под притиском. Борити се за своје, ухватити се зубима, не одступати. Русија је изабрала свој пут. Сада нас неће оставити на миру. Предлагаће нам да заменио слободу за демократију, веру за толеранцију, али ми ћемо издржати и борити се.

vladu.

Ми у Русији добро видимо како ваша влада гледа праву у НАТО. Као да вас неко спрема да се одрекнете самих себе. Ми верујемо да то није избор народа. Али верујемо у то да ћете престати да бирате такву владу.

Браћо,  ви исто имате свој Крим. Свето место, где је проливена крв хиљаде ваших предака. Место које је створило од вас Србе.

krimm

Вас притискају са свих страна, али запамтите да ви имате Косово које ће у своје време постати симбол препорода – ваш Крим, знак вашег повратка самима себи.

Ми верујемо у вас браћо, и верујемо у Бога.

beoga

Објављено је 23.03.2016.Обращение русских Крыма к братьям-сербам в годовщину начала бомбардировок Югославии – извор: Национальный продюсерский центр «СЕТЬ»

————

24. 3. 2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »