АКТУЕЛНО

„На овом месту су убијани грађани Србије“: Плакати јутрос дочекали Београђане са позивом на АНТИ-НАТО протест


Плакати "На овом месту су убијани грађани Србије" код ТЦ Ушће (Фото: Фејсбук)

Плакати „На овом месту су убијани грађани Србије“ код ТЦ Ушће (Фото: Фејсбук)

БЕОГРАД- У току претходне ноћи, на локацијама које су бомбардоване од стране НАТО пакта, облепљени су плакати са поруком „На овом месту су убијани грађани Србије“. Плакати носе потпис омладине Српске радикалне странке као и најаву за анти-НАТО протест заказан 24. марта од 17 часова на Тргу Републике у Београду.

У току претходне ноћи у нашој престоници су се на локацијама које је НАТО бомбардовао 1999. године појавили плакати са поруком „На овом месту су убијани грађани Србије“. Плакати су скренули велику пажњу пролазника својом поруком и експлицитном сликом Београда у пламену.

На плакатима се налази лого омладине СРС и уједно садрже позив грађанима да се окупе на анти-НАТО протесту који су радикали заказали у четвртак 24. марта са почетком од 17 часова на Тргу Републике.

Како је на конференцији омладине СРС рекао потпредседник омладине Драган Пилиповић, Београд је препун локација које је НАТО бомбардовао и већина наших грађана који свакоднавно пролази поред њих заборавља шта се ту дешавало 1999. године. „НАТО бомбардовање је било увертира у растурање Србије, које је за своју следећу фазу имала 16 година пропале политике интеграција у ЕУ чије последице још увек трпимо“ истакао је потпредседник омладине СРС.

НАТО је за 78 дана у Београду бомбардовао болнице, школе, зграде телевизија, хотел Југославију и зграде које су имале економску функцију укључујући ТЦ Ушће. То јасно говори да план њихових војних дејстава није био усмерен против наше војске и полиције већ против свих грађана Србије – подвукао је Пилиповић.

csm_Plakati_anti_NATO_SRS_Fejsbuk_943958ac12
Плакати су осванули на више локација у Београду које су биле бомбардоване од стране НАТО-а, укључујући простор испред ТЦ Ушће, испред зграде РТС-а, испред зграде некадашњег савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша, зграде Дома здравља на Раковици, Топлане у новобеоградском блоку 70-А и другим локацијама које су страдале у бомбардовању главног града Србије.

Како закључује Лука Марковић, потпредседник омладине Општинског одбора Београд-центар, потребно је подићи свест нових генерација о НАТО злочинима над Србима, јер се њима не посвећује одговарајућа пажња и медијски простор и због тога, како истиче, апелује на младе да се у што већем броју прикључе великом анти-НАТО скупу у четвртак и покажу да нису равнодушни према жртвама које је претрпео наш народ.

23. 3. 2016. Правда, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Свака част само напред и ова издајничка олош на власти ће висити по бандерама
    од славије до црвеног крста.За тих 79 дана крвничког бомбардовања сваки дан је био 15 пута као јуче брисел

    Свиђа ми се