АКТУЕЛНО

Данијела Ружичић: Каменовање здравог разума!


zdrav razum

Било како било, тамни облаци надвили су се над Србијом. Пасивном стаду “грађана” које марљиво ради, поштује власт и старатеље и законитости неолибералног капитализма у домаћој дивљој варијанти – није изгледа потребна ширина. Чему постављање смислених питања? Чему критичко мишљење? Ћутиш, радиш, гледаш ТВ… То је сасвим прихватљива динамика актуелног бивствовања. Коме још треба самосвестан грађанин? Коме је потребно нечије мишљење?

Прича Вучић много и свашта, али ништа од тога није тачно. Није испунио ниједно обећање које је дао народу.

Од кога овај Вучић стрепи је народ!

Зашто су заправо расписани избори?

Због пете фазе аранжмана са ММФ-ом!

Због те пете фазе сада имамо изборе, да би нас докрајчили на миру с овом влашћу какву представља Вучић. Испуњавајући захтеве ММФ-а недопустиво велики број људи у Србији остаће без посла. Ко ће да купи, на пример “Политику”, када нема чиме да се прехрани. Пропашће и они који нешто производе.

Вучић ће и даље да нас убеђује како смо на правом путу, јер он и његове газде ће једини бити сити и задовољни. Ово није иронија, ово је реалност. Млади одлазе готово сваког дана, а сви се у власти чуде откуд бела куга.

ММФ каже смањите дефицит зато што је једини њихов интерес да се кредити врате, све остало их не занима. Није посао ММФ-а да нам сређује стање у привреди. Да је ММФ крив за све је прича за домаћу употребу, јер је управо прави кривац онај ко је тражио нови аранжман.

Све досадашње Владе Србије возе се на јавном сектору и друштвеним предузећима. Тамо се запошљавају партијске јајаре и полтрони, поданици, безмозгаши, који су искључили мозак и за које је партијски вођа Бог, и који паразитски живе на рачун народа.

А о лоповлуку и пљачки јавног сектора, то је тек класичан гангстерај. Изузимам највише до 10% професионалних зналаца. Јавни сектор је појео државу и сваки напор привреде пропада тако да не може на овај начин бити привредног напретка и благостања. Сада се странци доводе по сваку цену где им држава све плаћа, тајкуни се легализују, као и инвеститори, а о мафији посебна прича.

ММФ као светски полицајац, и заштитник Западних интереса, заводи ред у банана државама, прави од њих капиталистичке земље и наравно гура у задужења и економско ропство, потом и војно. Владе се опиру код реформи јавног сектора јер губе тло под ногама. А то су и даље деца комунизма и она не знају за тржишно пословање, већ за плен државе када дођу на власт.

Доста магле.

И доста Вучића, Милићке и сличних, доста за цео век!!!

danijela

——————-

22. 3. 2016. блог Данијеле Ружичић, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Добар текст али нисте написали како се вУЧКо уплашио обичне НАТО про*титутке синоћ у дуелу на ТВу НАТО лобисти против НАТО лобиста, пошто више у Србији ништа не постоји сем што је наметнуто или присилно уз кажњавање.
    Што нисте написали како је синоћ вУЧКо испао ШОЊА пред НАТО шпијуном и читавим аудиторијумом, који показује терористичку УСА заставу на телефону а он не сме да јој прдне и каже у лице да је плаћеник амерички, шпијун и у*ица! Већ онако како доликује његовим силиконским уснама за шта служе, : „Српска застава је лепша“ уз онај његов квинслишки осмех…

    Свиђа ми се