КОСОВО И МЕТОХИЈА

Небојша Јовић – Сећање на последње одржане локалне изборе у Косовској Митровици и порука за све оне који мисле да је све готово…


Nebojša Jović

Небојша Јовић, 19.3.2016.

Сећања 3 y 1, илити моја биографија у малом 🙂

Време последњих одржаних локалних избора у Митровици – локални избори, Косовска Митровица, Ново Брдо, година 2010.

Рекламни спот бр.3 – Група грађана „Нова нада Косовске Митровице – Небојша Јовић“:

1.

17. март 2004. је време када смо били најугроженији, али и јединствени, самим тим и најјачи. И показатељ да се, како сам више пута и рекао, држава не брани саопштењима или из позадине, већ са народом и пред народом, у првим редовима!

2.

1999 л. г. почетна слика снимка говори о бројчаној надмоћности „друге стране“, али и њиховој немоћи да пуних деценију и по (док се и наша држава није на њихову страну сврстала) сломе отпор митровачких спартанаца које данашња српска власт покушава да претвори у јањичаре. Део снимка показује бежанију екстремиста албанских и налет „Спартанаца“ срБских уз клицање „СРБИЈА“, као и моје раније „задобијање ожиљка“ потколенице кога и данас носим.

3.

Посебно сам поносан на све ове „људске величине“ на слици на крају спота који су на ултиматум једне парламентарне странке која је нудила и обећавала успех и многе погодности, али по цену одласка у коалицију са СПС и ДС-ом (тадашњим зачецима креатора и постепене реализације издаје Космета) одговорили – НЕ!

И који су за 15 дана успели да од странке формирају „групу грађана“ која је иза себе оставила пар парламентарних странака и више удружења. Касније се испоставило да нас је остварени резултат увео у општински „парламент“, али су нас дупли гласачи бирачких спискова у томе спречили.

Међутим, оно што провејава у ова три сегмента су, храброст, карактер и част!

И последња порука спота, с обзиром да смо и сада у времену избора, порука за све оне који мисле да је све готово и који, тако резигнирани, не мисле да на изборе изађу (а таквих, сигуран сам, има око милион и сви су срБски и патриотски орјентисани гласачи-апстиненти):

«Спремни смо радити за вас, али не можемо уместо вас!»

Ваше је хоћете ли гласати за ДСС-Двери, СРС или Заветнике. И знам, многе им се замерке могу наћи, а највећа је – зашто и овога пута нема „правог патриотског блока“, али поновићу, не знам ко ће на изборима победити, али знам ко мора изгубити.

А погубна анти-срБска, анти-православна и анти-људска коалиција СНС-СПС и нови ткзв. ДОС (ДС-ЛСДВ-СПО-ЛДП…) морају изгубити јер ово више није ни ствар политике нити обичних избора, ово је ствар нестанка или опстанка и Срба као народа и Србије као државе!

1 reply »