ДРУШТВО

Драган Станојевић ће покушати да за наше произвођаче пробије тржиште Евроазије и посебно Руске Федерације – директни произвођачи, јавите се


Dragan-Stanojevic

Драган Станојевић, председник међународне организације „Срба Евроазије“
и председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону
Извор: ФБ страница Драгана Станојевића

***

Драги пријатељи,

желим да Вас обавестим да започињем пројекат освајања руског тржишта и презентације српских роба на целом простору Евроазије.

Свима је јасно да, сем приче о политици, треба развијати економске пројекте. То је најважнија ставка за све нас. Каже наш народ – од политике се не живи, али бојим се да то није баш тачно јер, колико сам увидео од повратка у Србију, многи баш живе од политике. Изгледа да политика многима представља и хоби и професију и једини начин зараде.
Нисам никада то радио (бавио се политиком) а можда нисам умео, па зато увек делујем сопственим снагама и знањем.

Реорганизовао сам сајт www.serbbiz.com на ком ће бити понуда и потражња разних роба за тржиште Евроазије. Овим пројектом желим да покушам да за наше произвођаче пробијем тржиште Евроазије и посебно Руске Федерације. За мене то није нешто ново нити непознато јер сам имао више врста бизниса на тим просторима, стварао сам нове српске брендове и освајао тржишта. Са тог аспекта је доста лакше. Једино што је сада, због кризе и курса, ситуација тешка и то доводи у питање могућности реализације многих пројеката.

Пошто се не сећам ко ми се све јављао са молбама и понудама, желим јавно да саопштим да у првој етапи могу пробати обезбеђивање пласмана српских јабука на руско тржиште. Интересују ме првенствено директни произвођачи, да би могло доћи до реализације пројекта.

Укратко ћу навести шта ме интересује: јабуке ајдаред, голден, грансмит и друге као и сва друга роба коју можете видети на сајту. План је за сада отприлике по 200 тона сваке врсте на месечном нивоу, уколико се договоримо око цене са купцима у Русији. Наравно, можемо видети понуде и за друго воће. Очекујем да ми се јаве они који имају ту продукцију и покушаћемо да организујемо извоз из Србије.  То би била далеко ефикаснија помоћ од прича и такмичења у српству или пљувачини.

Зато хајде да пробамо сами да подигнемо економски потенцијал, јер од државе не можемо очекивати више ништа.
Надам се да ће и мој пројекат стварања „Конзорцијума српских грађевинских компанија“ доживети успех и бити реализован. Руси су ту идеју прхватили озбиљно. Питање је колико су наше власти спремне да одговоре на тај позив.
У сваком случају ћу то гурати и ако је то скоро немогућа мисија за појединца, без обзира на моје везе, знања или способности. Додуше нисам држава, нити могу да обезбедим гаранције државе.

Yu Ukr Contract

На сајту можете погледати и шта се нуди са руског тржишта за Србију.

С поштовањем,
Драган Станојевић

_____________________

Контакт: serbskaorg@gmail.com