АКТУЕЛНО

Др Јелена Гускова: Николић ће после Москве причати Србима да Русија подржава оријентацију Србије на NATO


Јелена Гускова

Јелена Гускова

„РУСИЈА ЈЕ ЗАБРИНУТА ЗБОГ ДЕШАВАЊА У СРБИЈИ И ТРЕБА ДА УТИЧЕ ДА СЕ У ЊОЈ ПОЈАВИ АЛТЕРНАТИВА“

 • Јелена Гускова је рекла да када Русија гради своју политику према Балкану, према Србији и Црној Гори, треба да зна да политика која се у Београду води – политика врхушке Србије: „То је политика руководства земље, политичке елите која је око председника и премијера, а становништво је њоме веома разочарано“
 • По њеним речима, Србија не води самосталну спољну и унутрашњу политику, али је успела да сачува условну независност не уводећи санкције Русији. У свему осталом, додала је она, у потпуности испуњава све захтеве Запада

ПОЛИТИКА руководства Београда није без алтернатива и Русија мора да буде активнија када је реч о будућем курсу Србије, сматра руска експерт за Балкан Јелена Гускова.

Гостујући у емисији руске државне телевизије Центар Гускова је рекла да је председник Србије Томислав Николић дошао у Москву да би примио орден, а онда и да се сретне с председником Владимиром Путином и патријархом Кирилом, „и да када дође у Србију исприча свом народу да Москва подржава оријентацију Србије на NATO, односно потписивање споразума са NATO“, рекла је Гускова.

„У ствари, Русија није изражавала неку отворену подршку тим процесима (потписивање споразума са NATO) у Србији. Обрнуто. Русија је забринута због онога што се дешава у Србији, о томе су говорили представници Министарства спољних послова. Имамо савршено јасну позицију коју Николић добро зна“, навела је она.

Гускова је рекла да када Русија „гради своју политику према Балкану, према Србији и Црној Гори, треба да зна да политика коју воде је политика врхушке Србије“.

„То је политика руководства земље, политичке елите која је око председника и премијера“, додавши да је становништво „веома разочарано“ њом.

Она је рекла да је после ратификације споразума са NATO „народ први пут изашао на улицу и показао свој протест“.

По њеним речима, „Србија не води самосталну спољну и унутрашњу политику“, али је успела да сачува условну независност не уводећи санкције Русији. У свему осталом, додала је она, у потпуности испуњава све захтеве Запада.

На констатацију новинара да нема шансе да на власт дођу нове политичке снаге које би биле више окренуте Русији, она је рекла да то не мора да значи и да „шансе увек има“.

Навела је да су грађани у Србији „врло разочарани политиком коју води садашње руководство“, да је Николић уверен да ће на власт на изборима крајем априла доћи „нови-стари људи“ и да ће моћи да продуже своју политику, оценивши да „не мора да значи да ће бити тако“.

„Ми не можемо данас да говоримо да је то политика без алтернативе. Наравно да има алтернативу и Русија мора да буде активнија у томе“, оценила је Гускова, која је блиска владајућим круговима.

Она је казала да је Министарство спољних послова Русије после потписивања споразума са NATO у фебруару изразило позицију Москве и да је управо та позиција „утицала на то да људи са таквом увереношћу изађу на улице“ у Србији.

„Зато је и овде наша јасна позиција веома важна у опредељивању будућег курса Србије“, додала је Гускова.

 

11. 3. 2016. Бета/ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Да ли Русија ради у корист наше штете? Зашто не поступа слично западу, тј да подржи оне снаге у Србији које хоће у савез са Русијом, и то тек кад их добро провери, много је лажних Срба.

  Русија треба да игнорише србску ткзв празилук елиту, а не да их кити ордењем и то пред саме изборе, што ће да буде злоупотребљено и представљено обичном свету у Србији да су они прави, што државни врх Русије – световни и духовни овим чином то потврђује, кити их ордењем као божићну јелку. Руси за чије бабе здавље то радите ?!

  Руси зашто нисте у стању да обезбедите једну једину ТВ станицу у Србији?

  Наши и ваши западни непријатељи владају свим ТВ станицама у Србији !!! Како то они могу, а Ви не ?!

  Како то мислите да победимо у медијском мраку наше и Ваше непријатеље, ако смо под сваком врстом окупације ?!

  Водимо вишедеценијски крвави рат против новог (зверског) светског поретка, не одмажите ако већ не умете или нећете да помогнете.

  С’правом критикујете нашу „елиту“ због анти руске политике, а онда им необјашњиво указујете част, ЗАШТО ???! Добро знате за руско расположење народа у Србији.

  Празилук елита коју китите ордењима, је на предходним изборима канди-довала патриотску – србску и руску причу, да би по добијеним изборима, као хијене полетели у загрљај својим менторима, нашим и Вашим осведоченим непријатељима.Испуњавају све њихове анти народне и анти државне захтеве.

  Поступак Ваше духовне и световне власти, обичан народ у Србији схвата као подршку политици политичара који су нас бездушно преварили, као да сте не дај Боже на истом послу.

  Нелогично, нелогично, нелогично у односу на заједничке интересе, или је можда Русија, негде на некој новој Јалти за коју не знамо, у подели интересних сфера, Србију уступила својим крволоцима ?!

  Шта је ту је, у сваком случају Бог постоји, нама Православнима је излаз у ПОКАЈАЊУ, а поготову патријарху руском.

  Све се да опростити али ХУЛА НА ДУХА СВЕТОГА НЕ, нека се мане католика !

  О томе говори Свето Писмо и наши свети преци.

  ЧЕКАМО ЦАРА !!!

  Свиђа ми се

 2. На жалост у Русија ради у корист наше штете, а требало би да ради што и запад, да подржава оне снаге у Србији које хоће у савез са Русијом, и то тек кад их добро провери.

  Русија уместо да игнорише србску ткзв празилук елиту, она им даје ордење и то пред саме изборе и што ће ови да злоупотребе и представе обичном свету у Србији да су прави, јер државни врх Русије – световни и духовни качи на празилуке ордење и кити их као божићну јелку. Руси за чије бабе здавље то радите ?!

  Руси нисте у стању да обезбедите једну једину ТВ станицу у Србији, а наши и ваши западни непријатељи владају свим ТВ станицама у Србији !!!

  Како то мислите да победимо у медијском мраку наше и Ваше непријате- ље, ако смо под сваком врстом окупације ?!

  Водимо вишедеценијски крвави рат против новог (зверског) светског поретка, не одмажите ако већ нећете или не умете да помогнете.

  С’правом критикујете нашу „елиту“, а онда им сами указујете част и дајете им важност, а сами знате за руско расположење народа у Србији.

  Празилук елита коју китите ордењима, је на предходним изборима канди-
  довала патриотску – србску, а самим тим и руску причу, да би исти по добијеним изборима као хијене полетели у загрљај нашим осведоченим непријатељима, представљајући их као наше пријатеље, испуњавајући све њихове анти народне и анти државне захтеве, самим тим води анти-руску политику.

  Поступање Ваше духовне и световне власти, обичан народ у Србији схвата као подршку политици политичара који су нас бездушно преварили, чак да сте не дај Боже на истом послу.

  Нелогично, нелогично, нелогично у односу на заједничке интересе, или је можда Русија, негде на некој новој Јалти за коју не знамо у подели интересних сфера, Србију уступила својим крволоцима ?!

  У сваком случају Бог постоји, нама Православним је излаз у ПОКАЈАЊУ, а поготову патријарху руском.

  Све се да опростити али ХУЛА НА ДУХА СВЕТОГА НЕ! То не рекох ја свегрешни, него Свето Писмо

  ЧЕКАМО ЦАРА !!!

  Свиђа ми се

 3. Народ Србски је давно разбијен то раде од 1918 до данашњих дана,од 1945 створили смо 4 нове нације на штету Србства.Одузимају нам једну по једну Србску земљу и неће престати док нам не разбију и овај остатак Србије.Како да нам Русија помогне,када ми бежимо од ње па није Путин наиван да не види куда нас ови несрећници воде.Ако Србски народ то не види имаћемо проблема, и доживети тотални крах,па СРБИ памет у главу.

  Liked by 1 person