АКТУЕЛНО

Синдикат Запослених Полиције: Захтевамо да се из Закона брише реч ОБАВЕЗНА и по Уставу остави слобода избора родитељима и старатељима о вакцинацији деце


СЗП 1

Синдикат Запослених Полиције, МУП-а РС, упутио је данас допис Председнику РС, Премијеру, Влади РС, са захтевом да се поништи Закон о обавезној вакцинацији деце и из закона избрише реч „ОБАВЕЗНА“. Они у саопштењу наводе да је усвојени Закон о обавезној вакцинацији деце и предвиђене санкције за родитеље који не вакцинишу децу само изазвао огромно незадовољство, страх и панику међу грађанима Републике Србије.

У свом допису су написали да је приликом усвајања Закона о вакцинацији деце било потребно поштовати члан 25. Устава Републике Србије који гласи:
– Неповредивост физичког и психичког интегритета, нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступку или кажњавању, нити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободног пристанка.

Синдикат Запослених Полиције наводи да из члана 25. Устава РС који је наведен произилази да сагласност за малолетну децу дају родитељи или лица која се старају о њима. Такође, наглашавају да у многим развијеним земљама света вакцинација није обавезна и родитељима је остављен избор да самостално одлучују да ли ће дете бити вакцинисано.
С обзиром на ово претходно, а у складу са чланом 25. Устава РС захтевају да се из закона брише реч ОБАВЕЗНА, ПОНИШТИ и предвиди да се деца вакцинишу уз сагласност родитеља или лица која се старају о деци.

Синдикат Запослених Полиције инсистира од свих надлежних у РС да се према грађанима само поштују права која им следују поштујући Устав РС и законске прописе.

Саопштење је потписао Дејан Ђукић, председник Синдикат Запослених Полиције.

11952989_1689296301299064_4842478314123917451_n

Интересантан је још један документ који је објављен на ФБ страници Sindikat Zaposlenih Policije синдиката

У документу под насловом УСТАВНА ПРАВА ГРАЂАНА пише:

У Уставу Републике Србије стоји:
– члан 25. Неповредивост физичког и психичког интегритета, нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању, нити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободног пристанка. Важна чињеница није објављена а то је да вакцинација није обавезна у свим земљама ЕУ, а и какве везе ми имамо са ЕУ. Да ли неко мисли да смо колективно вакцинисани против постављања важних питања.

САВЕТНИК И УПУТСТВО ПОНАШАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ:

1. Закон о издавању лекова и њихов промет прописује да је ЗАБРАЊЕНО ставити у промет: Лекове за које постоји основана сумња према стању научних сазнања или претходних недовољно истражених случајева споредних ефеката, да када се користе, имају негативне ефекте или се издају без упутства.

2. Ако сте принуђени да одете на вакцинисање одазовите се на горе наведен чланак и тражите упутство за вакцине и летак (као код обичног лека папир на коме пише састав итд.).
3. Тражите кође сертификат произвођача те вакцине.
4. ЗАХТЕВАЈТЕ ОБАВЕЗНО да вам неко од присутних доктора, медицинских техничара потпише пуну ИЗЈАВУ ПОД КРИВИЧНОМ И МАТЕРИЈАЛНОМ ОДГОВОРНОШЋУ уколико се покажу нежељени и споредни ефекти или обољења. (Наравно то вам нико неће дати, али без тога нисте обавезни под горе наведеним тачкама да вакцинишете ваше дете)!
5. WHO (Светска здравствена организација) такође прописује да се не сме издавати био који лек или вакцина без порекла и сертификата.

СЗП 2

Синдикат Запослених Полиције обратио се Удружењу грађана „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију са речима пуне подршке у борби да поништавање Закона о обавезној вакцинацији. 
12829265_201333300227598_5242652033311873465_o———-

ПОВЕЗАНО:

СТОП ПРИСИЛНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: ПРОТЕСТ „Моје дете није власништво државе!“ – Београд 12.март у 12 часова, Трг Републике

12779222_200671703627091_5728902245399010235_o

УСТАНИ СРБИЈО! У знак оштрог ПРОТЕСТ-а због најновијих измена закона о присилној вакцинацији деце и увођења драконских казни родитељима који одбијају послушност, 12. марта 2016. године, на Тргу Републике у 12 часова […]

————

5. 3. 2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »