Окупација

Иван Ивановић, СНП НАШИ: Русија нам је пружила руку и чека одговор!


27. фебруара 2016. Ослобођење

Председник Српског народног покрета Наши, Иван Ивановић, у интервјуу за Ослобођење говори о суђењу за случај „Србомрзци“, односу Србије према НАТО, политичкој ситуацији у земљи и очекивањима.
ivan-ivanovic-snp-nasi
***

* Ево већ две године како сте на суђењу због чувеног списка „србомрзаца“. Докле је стигло суђење и какве су вам прогнозе?

Као што сте рекли, суђење траје скоро две године и за сада краја му нема ни на видику. Читав процес је судска лакрдија и међу правницима је пример класичног политичког прогона. Моје хапшење уследило је на инсистирање Мајкла Девенпорта шефа Делегације ЕУ у Србији. У тој судској фарси, која највише подсећа на Кафкин Процес, ја сам оптужен за сасвим сулудо кривично дело које се назива „прогон“.

Тужилаштво ме терети да је списак србмрзаца прогон свих личности које су на њему, тако да се ево скоро две године позивају личности са списка да сведоче да ли се осећају прогоњено и угрожено. До сада се нико није изјаснио да сам било кога прогонио, нити СНП НАШИ, али што је још интересантније пар њих је изјаснило да се осећа угрожено и придружило се тужилаштву у гоњењу. Моје личне прогнозе су да би свака пресуда осим ослобађајуће била тотални кретенизам, али ако узмемо обзир да се он опак води против мене, ништа не би смело да ме изненади. Ја сам тренутно једина личност у Србији против које се води политички процес, и засигурно сам једини који је ушао у клинч са свим невладиним организацијама и њиховим перјаницама.

* Како гледате на споразум Србије и НАТО који је потписан пре пар дана?

Споразум Србије и НАТО о сарадњи у области логиситичке подршке предвиђа слободу кретања и дипломатски имунитет свим припадницима НАТО у нашој земљи, као и приивлегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији. Што у преводу значи да НАТО војници по Србији могу да раде шта хоће и да за то не одговарају. Уколико би у Србији био извршен неки злочин попут убиства или силовања, НАТО војници не би одговарали за то пред нашим законом.

Такође споразум им омогућава да са нашом војском размењују поверљиве информације и опрему. Припадници НАТО и њихова возила имаће “право неопходног слободног пролаза и приступа кроз читаву Србију ” док ће се улаз у забрањене безбедоносне зоне усаглашавати са нашим надлежним органима. Наглашено је и да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе.

На овај начин Вучић је без воље народа дозволио да НАТО трупе уђу у читаву Србију и некажњено раде шта хоће. Морамо узети у обзир да се на овај начин Србија полако увлачи (у сукоб) и са Руском Федерацијом која је једна од ретких земаља која штити интересе Србије.

* Шта мислите о садашњој политичкој ситуацији у Србији?

Од 2000. године Србијом владају марионетске партије које су под директном контролом западних агентура. Не постоји никаква разлика између политике коју су водили ДОС-овци и сада СНС. У Србији је политички систем труо и политка прозпадних поитичара се своди на то ко ће ући у власт како би се што више накрао и обезбедио себи и својој партији бенефиције и лагодан живот.

Убеђен сам да ни њих саме не интересује пут у ЕУ то им је само средство преко којег добијају подршку са запада како би долазили на власт. Наравно та подршка није бесплатна, и то најбоље можемо видети на примеру Вучића који је мислио да ће све бити готово потписивањем бриселског споразума. Међутим, његове муке су тек тада почеле, и уцене су све веће и све болније.

* Шта нас очекује у наредном периоду?

Ако се ништа драматично не промени у политичком курсу Србије, односно окретању од пута ка ЕУ и окретању ка Русији и земљама Евроазије и БРИКС-а, мислим да ће Србија бити у много горој ситуацији него сада. Можемо очекивати још већу економску кризу, отпуштања, промену Устава РС и и избацивање КиМ из преамбуле како би што лакше признали и сами независност, затим проблеме у Војводини и Рашкој области, насељавање миграната…

* И шта имате да поручите за крај?

Колико год је ситуација црна, ипак постоји излаз из ње и алтернатива. Русија нам је пружила руку и чека одговор српског народа.

Фото: СНП Наши