АКТУЕЛНО

Новинарство у Србији као и рад у „јавној кући“: Школски пример – „колико пара толико музике“ о оном ко плаћа!


На АНТИ-НАТО протесту 20. 02. 2016. у Београду је било од 15 до 20.000 грађана, забележили су то сами учесници протеста у фотографијама и видео записима, а објављено је на слободним медијским порталима и друштвеним мрежама

На АНТИ-НАТО протесту 20. 02. 2016. у Београду је било од 15 до 20.000 грађана, забележили су то сами учесници протеста у фотографијама и видео записима, а објављено је на слободним медијским порталима и друштвеним мрежама

Србија је јуче досегла такав друштвени моменат у коме су новинари поступили као обичне моралне проститутке, а само пре извесног времена дали су себи за право и сматрали да су најпозванији да другима држе моралне придике… Одржани протести под паролом ‘’Новинари не клече’’ су управо јучерашњим даном показали своје право лице – потврдила се чињеница да новинари – не само да не клече, већ пузе својим налогодавцима за шаку евра, долара, и нешто мало динара!

Проституција је у Србији забрањена, али постоји. То се најбоље види у области “објективног“ извештавања грађана Србије о свим дешавањима везаним за опстанак Срба и Србије!

Новинари, ви сви пузите (част изузецима, којих је веома мало), и то из различитих побуда. Ваш бунт који је и на крају, наравно, не захваљујући вама, довео до смене министра Братислава Гашића, би био потпуно оправдан да сте променили своје новинарско понашање. Али, нисте, постали сте обичне марионете овог режима. И – срам вас било!
Сви се бусате у прса говорећи о томе да треба да будете независни. Али, ви имате обавезу да тиме што радите тај посао према грађанима Србије – да поштујете и објављујете истину, а не да изврћете чињенице.

Из којих разлога цензуришете мишљења и ставове грађана? Зашто јуче нисте изнели истину и чињенице и бар поменули минумум 15.000 грађана који су дошли из целе Србије да јавно искажу своје незадовољство овим режимом и њиховим срамним одлукама у вези са потписивањем Споразума са НАТО алијансом. Требали сте да будете са својим народом! Или… можда по вама нису падале уранијумске бомбе 1999.?

О каквим то ви кодексима новинарства говорите? Зар немате мало свести о објективности и извештавању без икаквих пристрасности? Не разликујете се од оних који Србе, наравно за новац и туђе интересе – медијски праве геноцидним и кривим за све…

srbi-krivi-za-sve

Нису тренутни властодршци Србије једини који обесмишљавају истину и објективност. Ви сте постали њихови директни саучесници у сакривању истине и чињеница.
И нисте, ви господо новинари, ни мало бољи од њих, нажалост, морам вам рећи, исти сте.

Можда ви не клечите довољно, али сасвим довољно кријете од јавности сва дешавања. Постали сте као чопор који је удружен против свих грађана Србије. Постоји једна битна разлика, грађани Србије једва преживљавају за разлику од неколицине вас који живите у раскоши.
Морам поменути још нешто овом приликом, везано за групу новинара која је пре неки дан поставила јасна питања госпођи Рашковић-Ивић из ДСС-а, која са друге стране није имала никакве јасне одговоре*. Свака вам част, ви нам ипак говорите да треба веровати у вашу професију и дајете нам наду за бољу будућност Србије.

danijela

Данијела Ружичић

————-

*Деменција на паркингу Скупштине (ВИДЕО)

21. 2. 2016. за ФБР аутор Данијела Ружичић, приредила Биљана Диковић

5 replies »

  1. Гашо, Гашо сменише те, а само си им увијено реко’ да су оно што јесу, „ал волим новинаре-ке када лако клекну“ клечите, клечите ускоро ће се разићи дим продукт толиког клечења, да не кажем пушења.

    Свиђа ми се

  2. Па немојте да мислите ни да су Гашића срушили увређени новинари – пао је јер је такво наређење стигло из Амбасаде, а новинари су само глумили мајмуне и замишљали да је дошло њихових 5 минута.

    Liked by 1 person

  3. Ваша похвала за групу новинара која је пре неки дан поставила јасна питања госпођи Рашковић-Ивић из ДСС-а би била у реду да су се и јуче огласили. Овако, још већа срамота за њих. Очигледно умеју кад хоће. Односно, када им неко нареди. А том неком је одговарало да јуче ћуте. И ћутали су. Срамно.

    Свиђа ми се