ДРУШТВО

Деменција на паркингу Скупштине (видео)


Дочекали смо, предали смо своме касапину да управља нашим животима и имовином, дементност нас теши.

20. фебруар 2016. КМ Новине
Пише: Стево Мрђен

Да не би морали да тумачимо све правно обавезујуће Чланове Споразума са НАТО немани, имали смо привилегију данас да нам их премијер уживо прочита али сваљујући одговорност на претходну Владу, тј. Бориса Тадића и тадашњу екипу из 2007. год, претходно најављујући да ће да демантује шта све то разни “лудаци“ објављују  по интернетуда је потписано задњих неколико дана, односно од усвајања тог несрећног споразума у Скупштини (са 156/157 гласова).

Осим деманта који се није десио, за све потписано и прочитано, тј. усвојено у Скупштини, Премијер нам је саопштио бенефите које смо са њиме добили, са театралним вађењем папира из џепа и ишчитавања небитних Чланова Тадићевог споразума, којег је његова Влада једногласно потписала.

vucic-ispravili-smo-sporazum-sa-nato-potrebna-nam-je-saradnja-sa-alijansom-1864001-velika-620x330
Један једини члан!!! По његовим речима Србија је профитирала много, јер када наши војници крену у Либан или Кипар у мировне мисије неће морати да плаћају разне таксе и порезе Мађарској и по том реципроцитету неће ни НАТО војници нама да плаћају таксе и порезе. И нема везе што ми пошаљемо 50 војника годишње којекуде и непотребно, а натоваца има милионе, чак нама непријатељске земље из окружења су у саставу те але. О том реципроцитету неком другом приликом.

И онда креће аплауз од гомиле ВКВ попуњивача кадра уз гомиле патетичних изјава на име његовог рада и верности Србији, како јако жури и сигурно ће да ради до 22ч вечерас, а данас је већ отворио фабрику у Новом Саду, прву после 35 година од последњег отварања и дан пошто је ПИК Бечеј отпустио 600 радника, ту у Новом Саду…

А онда, после трагичног монолога присутни новинари, пионири – рецитатори, постављају питања Вођи која су им подељена пре конференције. Ко су ти људи, да ли је забрањено знати њихова имена као првих асистената окупационе Владе?!

Ту је и Кркобабић, али како слова на њега трошити?!

Господе, да ли сам био једини који је гледао ово вређање здраве памети, да ли се ово стварно нама дешава, зар не постоје више људи који имају достојанство, историју, децу која неће више имати слободе које смо имали?!

Шта они чекају, чему ли се надају, шта смо то постали, у какав прах се претворили?!
И све би то било уобичајено да нисам имао несрећу па набасао на још један видео прилог, у истом дану.

Журећи да нешто ураде, односно да изминирају велики протесни скуп против званичне НАТО окупације, а у организацији покрета Заветници, коме су се придружили готово сви патриотски покрети и организације,  конференцију за штампу су неочекивано заказали коалициони партнери ДСС и Двери. И то на паркингу Скупштине Србије.

DSSmencija

ДССменцијо отвори ми своје Двери / Фото: промо

Ком утиску се предати кад представници окупационих медија једино њима поклањају простор,  осим њих и СРС-а не постоји нико вредан помена.

А онда, у кадру петоро људи!!! Од силне коалиције, ‘најснажније’ опозиционе снаге – само 5 чланова, ни један симпатизер те странке (да ли им симпатизери постоје само у главама и промоцијама режимских медија?), а насупрот њих бар 10 камермана и 15 новинара и техничара! Чак је и подужи банер на коме додуше пише ‘Никад у Нато’ развучен између стабала паркинга и личи као да га духови држе.

12735816_10207826553516049_2065313409_n

И онда креће представа. Режимски новинари, претпостављам исти они који одлазе на Премијерове свакодневне монологе, крећу да касапе Санду Рашковић Ивић са питањима зашто јој то сада смета, а није јој сметало што је тај исти споразум потписан за време Коштуничине Владе и кад је ДСС партиципирао у власти, а она била високи функционер. Какав блам настаде… Ко каже да јој то тада није сметало, али ето… Сад јој баш смета или ова представа са новинарима није била део договора, па није имала спремне одговоре…

Али, преживела је, таква сорта брзо устане, отресе са себе прашину и настави даље, такви образа немају, такви исти конвертити који рачунају на нашу дементност одлучују о нашој судбини! А онда је Бошко Обрадовић извукао руке из свог новог капута, замало да ситуација измакне контроли и да Бошкић неваспитану новинарку ‘научи памети’ јер није дозволила да свих њих 5 каже неко мртво слово свог разочарења потписаним Споразумом, него кренула одмах са питањима и то тамо где су најрањивији и за које немају одговоре ни кад остану сами (баш као развратни супружници), журећи да свом шефу достави ултра квалитетан материјал за Дневник у 16 и вероватно повишицу или унапређење за прву замену Оливери Јовићевић или неком другом РТС јахачу апокалипсе.

Тако је сестро, ти бар знаш да не газећи, овај пут буквално, мртве нема напретка. Сигурно си васпитана на неком Фокс каналу, они имају целодневне обуке за све професије, од старлете до неуро хирурга, адвокати и новинари су им ужа специјалност, све оно што ствара тренутну предност у личном маркетингу (извињавам се маркетинг гуруима који читају ове импресије што нисам користио међународно признате изразе, који уз моју ћирилицу нису сварљиви).

Ко је више пожелео да се ова игранка на Скупштинском паркингу заврши тешко је рећи, да ли новинарка која жури, Санда која је 3м испод асфалта или Бошко који би нешто да квалитетно таба.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Све је то исти талог, ко кога штипа, повлачи и једе. Нико од силине муља не види и свеједно им је да ли вас хране или једу!

Можда ви само мислите да сте још увек живи?!
Сигурно постоји начин да то проверите!

Предлажем да данас одете до зграде Преседништва, око 13 часова и немојте да се враћате кући док окупациона Влада не поништи фатални Споразум или напусти парламент јер се он и данас зове Народна Скупштина!

А ви им покажите да ли сте народ или накот!

То је једини начин да сазнате да сте још увек живи и да ћете догодине славити Крсну славу!


Извор: КМ Новине

1 reply »

  1. U ovom pomalo-vise ostrascenom tekstu iznerviranog autora, ja bih samo istakao razliku u ponasanju novinara (tj. „novinara“ a ustvari sitne sluzincadi), kada postavljaju pitanja velikom vodji i njegovoj na parkingu zatecenoj opoziciji … bogo-bojazljivost nasuprot nevaspitane drskosti – TO je ono sto SMETA, ta mediska PODCINjENOST svakoj tekucoj vlasti, koja ce biti isto takva i kada Wuchych ode na istorisku deponiju raznog politickog otpada…

    Свиђа ми се