АКТУЕЛНО

Асад упозорава Турке и Арапе: Ако нападнете – одговорићемо!


Упозорава на време: Башар ал Асад

Упозорава на време: Башар ал Асад

Сиријски председник Башар ал Асад упозорио је Турску и Саудијску Арабију да ће одговорити на било какву инвазију на територију Сирије, чак и у случају да улазак туђе војске буде оправдан борбом против терористичке организације Исламска држава.

Према његовим речима, Турска је од самог почетка укључена у дешавања у Сирији тиме што је у њу слала терористе, док је Саудијска Арабија њихов финансијер.

– Ако се то догоди, ми ћемо се према њима понашати као према терористима. Ми бранимо нашу земљу. Нико нема права да напада Сирију, ни политички, ни војно. То је нарушавање међународног права, а ми Сиријци немамо другу варијанту него да бранимо нашу земљу – рекао је Асад у интервјуу шпанском листу „Паис“.

– Стављају их у авионе и шаљу за Турску, а онда даље за Сирију -рекао је Асад и оценио да се сиријске власти према странцима који ратују на страни терориста односе као према било којим другим терористима.

– Уколико буду заробљени, питање екстрадиције ће бити решавано преговорима са земљама одакле они потичу – рекао је сиријски председник.

Асад је додао да са законске тачке гледишта када је реч о терористима не постоји разлика по питању националности.

————–

21. 2. 2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић