Видео

Заветници – Више од 15 000 грађана на анти-НАТО протесту. Покренут је незаустављив талас промена!


zavetnici

Српски Сабор Заветници, 20.2.2016.

Испред Председништва Републике Србије одржан је велики Анти-НАТО протест у организацији Српског сабора Заветници.

Народном митингу који је сазван поводом ратификације и усвајања Закона о сарадњи Србије и НАТО пакта, присуствовало је више од 15 хиљада грађана из читаве Србије.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, отворила је скуп речима да је Закон о сарадњи са НАТО пактом чин велеиздаје и потписивање окупације. Она је најавила да је велики скуп у центру Београда почетак отпора окупацији и да ће Заветници у понедељак предати Уставном суду захтев за преиспитивање уставности спорног Закона.

Преседник Заветника, Стефан Стаменковски најавио је протесте и скупове и у другим градовима. “Тражимо референдум о сарадњи са НАТО пактом, и уколико он не буде расписан за 27. март, окупићемо се у вишеструко већем броју на улицама. Покренут је незаустављив талас промена које више нико не може да заустави!”, истакаo је он.

У дугој колони одржана је шетња до Амбасаде РФ, где је предато писмо у којем се истиче да усвајање Закона о сарадњи са НАТО пактом од стране власти у Србији није у складу са већинском вољом српског народа.

Скупу су присустовали и представници других патриотских странака и удружења.

***

2 replies »