ДРУШТВО

ДСС – НАТО ЈЕ КРЕАТОР КВАЗИДРЖАВЕ КОСОВО


dss

САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
НАТО ЈЕ КРЕАТОР КВАЗИДРЖАВЕ КОСОВО 

На данашњи дан пре осам година једностранo je проглашена независност Косова, пројекат који је, по речима тадашњег председника САД Буша „Вашингтон са својим савезницима дуго и пажљиво припремао“. Тиме је започела  претпоследња фаза територијалне дезинтеграције Србије и успостављања НАТО државе на тлу Србије, а у последњу фазу се ушло прихватањем српске власти да буде саучесник у конституисању државности тзв. Републике Косова учешћем у бриселском  дијалогу и укидањем српских институција на КиМ.

На то да се процес признавања Косова од стране српске власти приближава епилогу, говоре и несувисле изјаве председника Владе, као што је она да је још 2008. године Косово „прогласило и добило независност“, којима покушава да замагли истину о сопственој одговорности за политику добровољног одрицања КиМ и дела свог народа. Потпуна је бесмислица изјава да једнострано проглашење представља одговорност било које владе, као и да је тзв. Косово пре осам година добило независност. Оно то није добило до данас, иако председник Владе на томе марљиво ради.

Приближавању отвореном признавању независности самопроглашеног Косова доприноси и увлачење Србије у НАТО, који је на тлу Србије агресијом и злочиначким бомбардовањем инсталирао своју квазидржаву. Данас ова власт законодавно потписујући сагласност за окупацију, окупатора проглашава сарадником и тиме признаје легитимитет  НАТО агресије и признаје НАТО творевину тзв. Републику Косово. Демократска странка Србије грађанима указује да постоји разлика између сукоба  и одбијања самовољног ропства. ДСС није за конфронтацију, али никада неће пристати на ропство жртвујући државни сувернитет и слободу. 

Информативна служба ДСС
Београд, 17.02.2016. год.

1 reply »