АКТУЕЛНО

Умро је Бутрос Бутрос Гали: То је онај НЕЧОВЕК због кога је преминуло 12 беба 1992. у бањалучком породилишту


doktor

Апел за помоћ из бањалучког породилишта!

За млађе генерације које не знају, али и за старије које су заборавиле да подсетимо: Бутрос Бутрос Гали био је генерални секретар УН у пролеће 1992. године када су у војним операцијама хрватске и муслиманске снаге пресекле копнени пут БиХ и Србије. Тада је СБ УН забранио авионски саобраћај над Босном и Херцеговином.

Због копнене и ваздушне блокаде хрватских и муслиманских снага, болници у Бањалуци понестало је кисеоника, који је био од животне важности за новорођенчад у првим минутама живота. Авион, натоварен боцама кисеоника, данима је стајао на аеродрому у Београду и чекао дозволу Уједињених нација за полетање… Бутрос Бутрос Гали је одлучио о животу тих беба – ОН НИЈЕ ДАО ДОЗВОЛУ –  и 12 БЕБА у породилишту у Бањалуци су УМРЛЕ. 

tako je pricao

Египатски дипломата рођен је 14. новембра 1922, а од 1. јануара 1992. до 31. децембра 1996. обављао је функцију шестог генералног секретара УН. Раније је био професор међународног права на Универзитету у Каиру и министар иностраних послова. Вест о смрти Бутроса Галија (94) саопштена је данас на почетку седнице Савета безбедности УН, који му је минутом ћутања одао пошту.

————

ПОВЕЗАНО:

*ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ: Слађана С.Кобас, тринаеста „звјездица“ бањалучких беба данас би имала 24 године!

———–

nije


————

http://wp.me/p1Fuk8-OKp

16. 2. 2016. Извор: агенције, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »