Национално питање

Отворено писмо – Председниче Николићу, Молим Вас НЕМОЈТЕ ПОТПИСИВАТИ одлуку Скупштине Србије


Господину Томиславу Николићу
Председнику Републике Србије

 

Поштовани Господине Председниче,

 

Пишем Вам данас први пут од кад сте постали председник.

Ја живим и радим у Француској и у иностранству већ 40 година, али сам више пута годишње у Србији и вратићу се у убрзо Београд. Све време док сам био у иностранству ја сам душом био у Србији.

У време бурних догађаја 90-их година уређивао сам часопис DIALOGUE у Паризу – у намери да помогнем и Србији и Југославији за изађу из кризе.

Од кад сте Ви Председник ја видим да нам долазе бoља времена.

Скупштина Србије је изгледа недавно изгласала дозволу НАТО снагама да добију привилегије  исте оне које им Србија није била дала, није потписала Рамбује споразум, те су нас бомбардовали 1999 године.

НАТО нама није пријатељ. Можемо ми и даље да останемо неутрална земља и помогнемо на тај начин, једном паметном политиком, какву Ви водите, да дође до попуштања напетости између Истока и Запада.

Ми не би требало да се поводимо могућим и некад и извесним користима којима неке наше одлуке могу да воде, већ би требало да тежимо да ПРВЕНСТВЕНО поштујемо ПРИНЦИПЕ правдености, ма колико то изгледало тешко. Јер корисност је краткотрајна и неизвесна а правда је вечна и сигурна, мада некад може и да нам се чини да не долази правовремено.

Молим Вас НЕМОЈТЕ ПОТПИСИВАТИ ту одлуку Скупштине Србије која снагама НАТО даје права да се ставе изнад општих права која владају у Републици Србији и да се понашају онако како они то находе и да се неки закони, који важе за све грађане Србије, на њих не односе.

Хвала Вам за тежак посао који обављате на искрен и паметан начин.

Желим Вама и Вашој породици све најбоље.

 

С поштовањем,
Драган Павловић

__________________

Pavlovic

Драган Павловић
Директор и главни уредник, “Dialogue – International Journal for Arts and Sciences”, Paris.

У пензији, садашњи хонорарни положај:

Adjunct Professor of Anesthesiology, Dept. of Anesthesia, Pain Management and Perioperative Medicine, Dalhousie University, Halifax, Canada, Microcirculation Diagnostics and Applied Studies Research Group, Dalhousie University, Halifax, Canada, 2015 -2017.

Раније:

Chercheur Associe et Directeur de reserch Associe / Unite INSERM U408 (226), Laboratory for Experimental Pathology, FacultÈ Xavier – Bichat, Paris, France, 1985-2000.

Dr. med., Research Director, Klinik und Poliklinik für Anästhesiologie und Intensivmedizin, Universitätsmedizin, Ernst-Moritz-Arndt Universität, Greifswald, Germany, 2000-2014

PD Dr. med. habi., Research Director und Privat Docent, Klinik und Poliklinik für Anästhesiologie und Intensivmedizin, Universitätsmedizin, Ernst-Moritz-Arndt Universität, Greifswald, Germany, 2007-2012.

Professor of Pathophysiology, European University, Belgrade, Serbia, 2011-2013.

My homepage: http://www.science-dialogue.com/index-pavlovic.htm

“Dialogue” and other sites: http://www.science-dialogue.com/

 CV and list of publications:
https://dal.academia.edu/DraganPavlovic
https://www.researchgate.net/profile/Dragan_Pavlovic/publications/2?sorting=published

3 replies »

 1. E, поштована браћо, Павловићу и Грујићу,
  Николић није председник већ нам натурена протуа
  којој се ми обраћамо као председнику, нажалост …

  Свиђа ми се

 2. Ако председник НИКОЛИЋ не прихвати тај закон и врати га Скупштини, а која га потом поново усвоји, онда је председник Републике Томислав Николић обавезан да прогласи тај закон.
  Члан 113 Устава

  Свиђа ми се

  • …da, ali je vracanjem zakona nazad u skupstinu – spasao sebi cast (ako je sta ostalo od nje), skupstini dao novu priliku da ONA spase svoju cast (mada je to diskutabilno), a medijima dao priliku da „malo vise“ govore i pisu o NATO okupaciji i sadrzaju tog izdajnickog zakona

   …pa sve zajedno – nije da nije nista, ipak je nesto

   Свиђа ми се