ДРУШТВО

ИНТЕРВЈУ: Драган Станојевић – Успешни људи из дијаспоре могу да помогну развој Србије!


Dragan Stanojevi'

БАЛКАН ИНФО – Званични канал 14.02.2016.
Аутор емисије: Теша Тешановић

Гост емисије „Интервју“ био је господин Драган Станојевић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону, председник прве српске организације у Украјини, трговац и грађевинар, али и атаман Слободне козачке армије. Рођен је 28. маја 1971. у Прибоју, на граници Србије, Црне Горе и Босне. Завршио је Економски факултет на смеру „Менаџмент“. Ожењен је и има двоје деце.

Почетком 1994. године је започео свој бизнис и одселио се у Украјину. Први је отворио руски, украјински, белоруски и евро-азијски простор за деловање српске дијаспоре и наше дипломатије.
Радио је на максималном интензивирању политичких, културних, економских и других односа између Србије, Украјине и Русије. Организовао је састанаке највиших званичника и политичара из Србије са највећим званичницима Русије и руководством ОДКБ. Својим озбиљним успехом сматра лобирање и усвајање резолуције у Украјинском парламенту против признања независности Косова.

Његове фирме су између осталог радиле чувену резиденцију Виктора Јануковича, али и многих других богатих украјинских политичара и тајкуна, где је Станојевић те своје пословне везе користио и у друштвеном и политичком деловању. Међутим, приликом преврата у Кијеву фебруара 2014, Десни сектор, на сугестију албанских организација, ставља Станојевића на листу неподобних и он једва уз помоћ руске амбасаде успева да напусти овај град и да се пребаци прво у Москву, а потом да се, након две деценије проведених у иностранству, врати у родну Србију. У исто време, користећи разне методе узурпације, нове украјинске власти су му одузеле већину фабрика и пословних објеката које је имао у Кијеву и централном делу Украјине.

Погледајте цео интервју и сазнајте више о бројним занимљивим темама у овом интервјуу.

10 replies »

 1. Ja morado da se ukljucim,jer kad procitam ovakve bljuvotine nemogu da precutim. Eto ja sam jedan od onih koji su radili kod Dragana u Ukrajini!Nikada i nikome nija ostao duzan to e prvo a drugo placao je kao niko. On je za ovu budalu informacija pravio objekte i predsedniku Ukrajine, i mnopgim oligarsima i politicarima i vozio toliko armature na izvoz sto tvoj mozak nebi umeo da racuna. e to je istina i on je bio Bog u ukrajini da znas samo!!!!

  Свиђа ми се

 2. Желим да одговорим овом који се представи из Норвешке и на овакав начин напада нашег великог Србина и човека, Дакле ти си једна обична ноторна будала а ево и зашто. Прво што нападаш без иједног доказа. Дрго зато што све што си изјавио си слагао јер сам ја из дијаспоре и лично гласао за њега и он де факто и де јуре есте председник и то можете видети директно на сајту МСП. Друго, слагао си да га траже Руси јер су га они спасили и он је у Русији најутицајнији Србин,то се може видети из огромног броја интервју на државној тв Русије. Такође се може видети да је био у Путиновој кампањи за предњедника! Посматрао изборе у Русији много другог. Следаћа ваша лаж исто лако доказива. Он је са козацима мислим једно 20 година и имате стотине слика, митинга и изјава вкозака и врховног атамана свих козака, који је саветник Путина Виктора Водолацког који потврђује дугогодишњу сарадњу са Драганом итд….Траже га украјински фашисти којима изгледа ви и припадате! Дакле свака реч коју сте изговорили је чиста лаж и све ово можете видети и на овом сајту кад укуцате његово име. Још једном јадно и жалосно колико има зависних и болесних људи да им је циљ пљување по часним и уваженим људима,не заборави изреку „ко другоме јаму копа сам у њу упада“! То те чека изгледа..

  Свиђа ми се

 3. Откуда овом Драганчету толике титуле? Он само воли да се слика. Где је завршио економски факултет?
  Од чега живи, шта ради, колико има запослених.
  Јуре га и Украјинци и Руси!
  Проверите.
  Он се сам уписао у слободне козаке
  Жеља му је да се увуче у Владу или Скупштину ради имунитета.
  Обичан преварант кога дијаспора уопште не познаје. Питајте дијаспору, то ће потврдити

  Свиђа ми се

  • Већу будалаштину од твојих тврдњи за Драгана Станојевића у животу нисам видео! Шта више мислим да ти немаш никакве везе ни са Норвешком, а још мање са дијаспором. Питаш о томе где је завршио економски факултет, а ја знам да се само у Србији и то од 2000. на овамо купују дипломе. Он је завршио то пре те 2000. Износиш низ тврдњи без икаквих доказа, чуди ме да администратор уопште дозвољава овакво коментарисање, јер је очигледно да си завидан или комплексиран или чак и психијатријски случај јер је Драган Станојевић сасвим реалан човек који је све оно што наводи и још много тога што се не наводи. А ти, шта си ти, то си нешто између оно троје што сам ти рекао да јеси. Толико од мене велика Норвешко.

   Свиђа ми се

  • Ја схватам да има доста лудака,болесних амбиција и љубоморе,али до овакве мере то је стварно дно дна. Ти „норвежанин“ имаш неки лични проблем или се ниси реализовао у животу као личност и онда покушаваш да кроз нападе на једног, овако способног и цењеног човека компезујеш своје комплексе. Ни један једини аргуменат,само паушалне оцене и изражавање личних комплекса.

   Свиђа ми се

 4. Ви господо можете ПРЕСУДНО да помогнете Србији!
  Најпре се изборите за нормалне услове за гласање! Притискајте медије и Ваше представнике у власти да изврше притисак на Србију. А да СС (Српска Скупштина) уме да изгласа експресно било шта што им се наручи, видели смо пре неки дан када су у српском Рамбујеу потписали капитулацију државе. Протествује организовано и свакодневно испред наших дипломатских представништава (да се види Ваш проблем) и стално тражите пријем код шефова…
  Тражите измену-допуну Изборног закона у смислу гласања и са циљем Вашег гарантованог учешћа у Скупштини са бар два до десет посланика по континенту. Вас је скоро милион и по (скоро четвртина бирачког тела) и бројнији сте вишеструко од нац. мањина у Србији са све Шиптарима (држављанима Србије) са КиМ-а.
  А када сте већ ту у Скупштини, изволите и помажите Србији и мењајте је на опште добро!
  Срећно нам било…

  Свиђа ми се

 5. Да, Срби у расејању би могли да помогну Србију, они то желе и чекају на ту могућност већ две деценије. Али прво мора да се изабере једна родољубива влада која би радила на томе са Србима из расејања. Ова влада би хтела само паре од Срба у расејању али не и њихово родољубље и патриотизам. Као први услов за то мора да се омогући Србима у расејању да учествују на изборима. До сада ми нисмо могли да гласамо. Конзулати Србије су нас у томе спречавали на све могуће начине.

  Свиђа ми се