АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Миланко Шеклер: Иако полумртва и обамрла, Србија још увек није рекла своју последњу реч!


Пише: Миланко Шеклер, 12.2.2016.

Сила коју систем не искористи, постаје сила, која мења систем!
Пенти Сарикоски (фински песник)

У данашњој Србији лажна власт и лажна опозиција, организују лажне изборе!

Зашто лажна власт?

Зато што власт (мислим на праву власт), у свакој држави света, има мандат да суверено и независно доноси и спроводи одлуке које треба да су пре свега у интересу државе и друштва (уз поштовање Устава и Закона), што би требало да значи – у складу и са интересима сваког њеног појединца!

А како би онда требало да се зове власт у данашњој Србији, која се сама одрекла свог неотуђивог права на доношење суверених и независних одлука, и која, по свом сопственом признању, никада не доноси ниједну важну и кључну одлуку самостално, суверено и независно, како би требало, већ искључиво уз претходне консултације и договор са својим такозваним „стратешким“ партнерима у ЕУ (а међу њима, чак посебно истичу усаглашавање одлука са њеним најмоћнијим чланом: Немачком!)?

То значи да у доношењу свих важних одлука за Србију, овa власт прво мора да испоштује интересе партнера из ЕУ, пре свега Немачке, САД, па тек онда нашe! Сам премијер чак каже: „Шта год Немачка и њен канцелар буду тражили од мене да урадим, ја ћу и урадити“!

И ко онда заиста влада и врши власт у данашњој Србији?

Мислим да ових пар политичких организација, које су формирале тренутну коалициону „лажну власт“ у Србији на чијем челу су њихови лидери, представљају више овлашћене представнике страних интереса, него представнике народа Србије!

Зато вам кажем да у Србији тренутно постоји само лажна власт!

А зашто кажем да је у Србији и опозиција лажна?

Па зато што и сви њени лидери листом сматрају да су им „праве“ газде у ЕУ и на Западу, а не народ Србије који их гласа, и просто се само утркују са „лажном власти“ око степена испољене сервилности према оним истим ЕУ „стратешким партнерима“!

Велика отежавајућа околност за рад и фунцкионисање лажне опозиције је само то што не могу лако, са своје (лажне) опозиционе позиције, да дођу до званичних легитимних представника актуелних власти ЕУ земаља (који су и њихови стратешки партнери, као и ових на лажној власти!), да би могли директно да им објасне колико би било добро за њихове земље (за интересе тих земаља, а не наше!) да ОНИ „дођу“ на власт у Србији, јер ће их они још оданије и сервилније и беспоговорније слушати!

Но, то је јако тешко, и оно што је тој „лажној“ опозицији, тренутно једино доступно, то је – да „висе“ код легитимних представника тих земаља у Србији, а то значи по страним амбасадама, посебно по амбасадама најмоћнијих земаља ЕУ, као што су Немачка, Велика Британија или Француска.

Значи, „лажна опозиција“ не обећава никакав отклон од основних праваца и начина вођења досадашње политике у Србији, коју води тренутна „лажна власт“! Наравно, лажна опозиција, се у међувремену труди да изазове љубав, сажаљење и подршку што већег броја прозападних невладиних организација, знајући да су то уствари обичне маскиране „експозитуре и шалтери“ тих истих земаља – наших такозваних стратешких партнера из ЕУ, и САД-а.

Та „лажна опозиција“ не може ништа да обећа народу Србије пред изборе, јер је данашња лажна власт у Србији овакву комплетну колонијалну методологију и технику вршења власти и преузела управо од њих, својих претходника а данас представника „лажне опозиције“!

Можда је најбоље објашњење за овакву апсурдну ситуацију дао један од председника радничких синдиката у Аргентини, објашњавајући како изгледају „демократски избори“ у његовој земљи, али и у свим осталим земљама света које су се определиле да земљу уређују и политику воде по „прозападним демократским постулатима“. Он је рекао:

„Запад увек претходно изврши тријажу међу потенцијалним кандидатима за долазак на власт у некој земљи (то је њихов избор!), тако да „јавност“ те земље јасно зна, пре самих избора, ко су „прихватљиви“ кандидати „Запада“ за долазак на власт. То значи, да су сви кандидати на изборима, формирани и креирани од стране Запада! А онда се поставља и питање значаја таквих избора, јер је на таквим изборима је сасвим свеједно за кога ће народ те земље гласати, јер каква је разлика да ли сте гласали и довели на власт Супермена, Спајдермена или Бетмена!“

Изгледа да баш због тога сви „модерни“ политичари које Запад подржава у некој земљи, имају нешто од поменутих стрип јунака: живе обичним скромним животом до доласка на власт, а онда одједном показују и истичу велике „супермоћи“ да учине „велике резове“ и раскиде са прошлошћу, велике помаке и промене у друштву, снагу за спровођење „болних“ реформи, да промене свест читавим народима, и да захваљујући свим тим њиховим „делима“ (боље рећи неделима). На крају, крупан капитал Запада „прогута“ целе државе и нације (исисавајући их попут паука и остављајући иза себе само њихов некадашњи спољашњи изглед и форму, али у облику празне љуштуре и без икаквих тргова живота и некадашње снаге), стичући тим „исисавањем“, као у видео-игрицама, право на своје „додатне“ животе, а то значи, додатну моћ и снагу за живот сопствене државе и народа у њиховим матичним земљама, из којих и потичу те компаније и политичари!

Јасно је онда, да када имате такву лажну власт и лажну опозицију у земљи Србији, да и било какви избори морају бити лажни!

Али, то не значи да се треба предати и одустати од Србије – већ да треба одустати од лажне власти и лажне опозиције!

То не значи да треба да престанемо да верујемо у сопствену снагу, у моћ своје воље и воље својих ближњих, својих пријатеља, у ону праву и вечну Србију! Србија верује нама, јер ми верујемо у њу, и у њену вечну љубав према истини и правди! Србија, иако полумртва и обамрла, није још увек рекла своју последњу реч!

Нико не може у Србији да изведе „лажне изборе“ да би себи, а уствари својим правим господарима у ЕУ, осигурао моћ да уради све што они пожеле, и то баш у овим несигурним и преломним временима!

Према данашњој Европи и свету се нешто силно и моћно креће и ваља. Стакла на зградама у Бриселу већ подрхтавају чак и у самом седишту НАТО пакта, а да не причам да се већ малтер круни и опада и са зграде која представља седиште ЕУ!

rusija-putin-ukrajina-7h65

Нико не може у Србији, па ни данашња лажна власт, да спроведе лаже изборе и да унапред рачуна на обезбеђене резултате „лажних избора“ као утемељење своје будуће, још веће него данас, „лажне супер-моћи“ – јер ово је ипак Србија!

Да се мало подсетимо:

– Србија је она иста земља, која је прва у свету, пре само четврт века, пружила најжешћи и највећи отпор појави погубне „постмодерне“ окупације и уништавања непожељних држава и нација света, само зато што је није желела да живи у својој кући неким туђим, већ својим животом!

– Србија је она иста земља, коју су због тог става и очајничког усамљеног отпора, неупитни моћници ондашњег света изложили најразорнијим и најокрутнијим економским санкцијама у досадашњој историји света, али и најнеравноправнијем и најсвирепијем бомбардовању у историји рата!

– Србија, на опште згражавање тих некадашњих „неупитних“ моћника а, по изјави „лажне власти“, наших данашњих највећих „доброчинитеља“ (тј. оних који су некада уводили санкције и вршили бомбардовање Србије!), још увек даје знаке живота!

У овој земљи, веровали или не, после свега што је снашло и прошло кроз њу и њене институције, још увек има таквих људи (поготову младих, пред којима је цео живот!), који држе до оних вредности и оних начела која су већ давно „умрла“ и сахрањена у Западном свету!

– У Србији, модерни свет, вођен само сопственом похлепом и зато увек гладан материјалних вредности (материјалистички поглед на свет који су некада заступали овдашњи комунисти, а данас га заступају либерали и неолиберали, често оличени чак и у истим личностима, као што је на пример Латинка Перовић!), још увек води тешку битку са оним старим светом, носиоцем исконских вредности, који протежира човечији дух пре свега као највећи извор моћи и смисла свачијег живота!

Још увек у Србији има пуно људи на које се Србија може ослонити, и код којих постоје вредности у животу, потпуно различите од оних које „оличавају“ Западни смисао живота. Ти људи, који су данас углавном ван свих инситутуција система Републике Србије, отелотворују старе, али проверено добре вредности живота, које су толико различите од света данашњице да се чак не могу ни поредити са њим.

Право на слободу своју и туђу, право на истину и правду, стоје насупрот данашњег Западног опскурног света, представљеног обилним материјалним вредностима и новцем као јединим суштинским симболом њиховог правог смисла живота, и основним начелом „протестантске“ душе!

srbija-makedonija

– Србија је она иста земља која се на самом крају 20. века била пред безизлазом, у страшној самоћи и потпуном одсуству подршке бар иједне земље света, сем усамљених гласова часних појединаца чији је глас подршке самоћу Србије само чинио још страшнијом и још већом! То је био сурови мрачни свет којим је тада управљала једна једина сила – али је Србија ипак успела, упркос свему томе, да својим „криком“ пробуди и подигне са самртне постеље неке друге велике државе и народе који су били већ скоро потпуно хипнотисани, обамрли и уснули.

Тако се десило да је само захваљујући маленој и беспомоћној, али поносној и свесној Србији, тај пламичак који означава слободу и отпор ондашњем свету мрачне будућности (свет наше данашњице!), буде ипак сачуван и, у првој деценији 21. века, предат некима од данас најмоћнијих држава света, довољно снажним да га распале и рашире широм земљине кугле!

Само захваљујући томе, у данашњем свету, иако нестабилнијем него икада, ипак постоји нада за рађање неког праведнијег и бољег света будућности, света из кога ће неправда, лаж и мрак морати да се склањају и беже, а не да буду јавно подржавани и да служе као његова основна идеја водиља!

И само зарад такве улоге Србије, већ неко време дуж целог истока осећа се буђење и долазак неких праведнијих времена у којима ће истина и светлост постати, као и некад, једини симболи исконске вредности живота!

Због свега тога не одустај и не предај се, и не повлачи се пред овим јадним, бедним, малим, лажним изборима, већ узми своје учешће у њима, и гласај тако да уживаш у чињеници што си, као и Србија, опет некоме пореметио планове и очекивања!

4 replies »

 1. 12 02 2016

  УМЕСТО ДА СЕ МУЧИТЕ
  коме да својим гласом на изборима пружите своје поверење

  УКЉУЧИТЕ СЕ
  у „Покрет (у оснивању) за ослобођење и слободу Срба и Србије – ПОС“ да би други људи без мукесвоје поверење на изборима дали изборној листи грађан „За ослобођење и слободу Срба и Србије“ коу организује ПОС. Детаљније о томе можете видети на: http://www.ssssseternal.org.

  БУДИТЕ ОДЛУЧНИ
  и не одуговлачите с учлањењем јер нас очекује голем посао да бисмо обавестили народ тако да нас његово поверење

  ОБАВЕЖЕ КАО ВЕЋИНСКУ СТРАНКУ
  у Нароној скупштини да се борима за народно опредељење записано у Уставу ове наше државе.

  Др Љубомир Т. Грујић
  покретач оснивања ПОС-а
  sjediwenslobodnsrb@gmail.com

  Свиђа ми се

 2. Како дати глас ономе кога су моћници већ изабрали и у власти и у опозицији а сви углас кажу да су „патриоте„Само нас Бог и вера може спасити од проданих душа а избори заиста немају смисла,сваки тајкун као на хиподрому има своје грло за трку.Па на кога да типујемо Србски народе?

  Свиђа ми се