Језик

Република Српска негује српски језик и писмо: „Моја оловка пише ћирилицом“, наградни конкурс за ученике и све грађане


10/02/2016 Извор: РТРС

Представници Бањалучког одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, уручили су данас награде побједницима конкурса за најљепши ћирилични рукопис. Награђени су, осим диплома, добили златно, сребрно и бронзано перо, као и новчане награде.

071431

Награде за најљепши ћирилични рукопис Фото: РТРС

Циљ такмичења под називом „Моја оловка пише ћирилицом“ јесте очување и његовање српске културне баштине, српског језика и ћириличног писма. Ученицима је пружена могућност да, путем такмичења за најљепши рукопис, промовишу српску ћирилицу.

„Освојио сам треће мјесто, почео да пишем… Учитељ ме враћао.. тако да сам успио“, кажу награђени ученици.

На конкурс је пристигло више стотина радова. Учесници су подијељени у четири категорије: млађи основци, старији основци, средњошколци и остали грађани, а побједник у лијепом писању проглашен је 27. јануара на дан Светог Саве.

Из „Просвјете“ се надају да ће ово постати традиција како не бисмо заборавили на важност језика и писма за наш народ. Од пристиглих радова организована је покретна изложба, која је премијерно постављена у Народној и универзитетској библиотеци РС у Бањалуци.

2 replies »