Видео

Проф. др Љубомир Т. Грујић – ТРЕЋА ИЗБОРНА МОГУЋНОСТ: ПОКРЕТ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ И СЛОБОДУ СРБА И СРБИЈЕ – ПОС


ТРЕЋА ИЗБОРНА МОГУЋНОСТ У СРБИЈИ
ПОКРЕТ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ И СЛОБОДУ СРБА И СРБИЈЕ – ПОС

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ У НЕПРЕКИДНОЈ
(ОД 9 ДЕЦЕМБРА 1990.) БОРБИ ЗА
СРБЕ И СРБИЈУ

ПОСТОЈЕЋЕ ИЗБОРНЕ МОГУЋНОСТИ У СРБИЈИ

Сада постоје две основне изборне могућности за следеће изборе у Србији:

 I) Странке које су биле и/или су сада на власти. Заједничко им је што су све време своје владавине деловали противуставно и срозавали Србски народ и остале држављане Републике Србије и државу у целини.

Један део народа сматра да су избори формални без могућности избора људи и странке који ће поштовати народну вољу исказану Уставом, који неће спроводити своју самовољну и противуставну политику, а који ће се потпуно посветити остварењу својих предизборних ставова. Тај део народа оправдано тако оцењује изборе јер се у круг врте исти људи и исте странке. Створили су политчку олигархију која влада државом и народом. Зато је тај део народа апатичан и незаинтересован за своје учешће на изборима.

 II) Странке које до сада нису биле на власти или у власти. Њих одликује свежина борбе за Србски народ и Србију. Нажалост, њих истовремено карактерише недовољна одлучност и/или способност и/или заинтересованост и њихова недовољно истрајна и непоколебљива правовремена деловања да се власт заустави у свом противуставном и самовољном процесу вођења државе и народа.  То се огледало и испољавало у њиховом неприхватању добронамерних позива да се укључе у одлучне акције да се заустави противуставно деловање претходне и садашње власти. Тиме су, нажалост, свесно или несвесно, омогућавали властима да несметано спроводе своју противуставну самовољу и тако постали пасивни сучесници власти у њеном противуставном деловању.

Ово су разлози зашто је један део народа у недоумици коме од њих да пружи поверење и да ли икога од њих да подржи.

ТРЕЋА ИЗБОРНА МОГУЋНОСТ:  ПОКРЕТ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ И СЛОБОДУ СРБА И СРБИЈЕ – ПОС

Дубоко је незадовољство и неповерење великог дела народа  у све до сада владајуће странке и у остале које су спремне на коалиције с њима, али и његова утученост, апатичност, разједињеност и обесхрабљеност због непостојања суштинске алтернативе постојећим странкама, због непостојања јасне и одлучне треће алтернативе.

У народу је раширен став да се не треба „мешати у политику“. У вези тог става свако ко тако мисли треба да упозна немачко искуство (о немачком искуству видети овде)

Треће решење чине људи, који су се годинама, од увођења вишестраначког политчког система у Србији 1990. године, непрекидно јавно ангажовали и сада се ангажују за добро Срба, свих држављана Републике Србије и за Србију у складу с њеним Уставом и законом, који нису до сада били републички државни руководиоци (народни посланик, члан Владе, државни тужилац, члан Уставног суда, Председник Републике), и који нису члан ни једне од странака које су биле и/или јесу владајуће. Људи чија деловања су све странке настојале да омаловаже не прихватајући сарадњу с њима,  а народ о њима није могао да се упозна преко новина, радиа, телевизије. Једино је упознавао њихова ангажовања преко независних и слободних интернет новинама.

Такво треће решење представља Покрет за ослобођење и слободу Срба и Србије – ПОС. Ослобођење и слобода Срба и Србије значе истовремено ослобођење и слободу за све остале држављане Републике Србије који поштују њен Устав и закон.

Садашња ситуација нас подстиче да се организујемо да мирнодопским средствима по Уставу и закону Републике Србије мењамо и променимо ситуацију за добробит Србског народа,  свих њених држављана и самог њеног очувања. Према нашем познавању, садашњу ситуацију карактеришу непрекидно непоштовање воље и опредељења држављана Републике Србије легитимно записаним у њеном Уставу. То непоштовање се испољава у  противуставном деловању праћеном кривичним делима власти о чему је обавештен Уставни суд, а супротно њиховим предизборним обећањима,  што је омогућило и омогућава следеће:

– Губитак суверенитета, независности и слободе  услед окупираности Србије:

 1. Војна окупираност споразумом са САД и са НАТОом, која је најизраженија и најдрастичнија на Косову и Метохији где је народ окупиран још и шиптарском војском и полицијом.
 2. Политичка окупираност диктатима влада из западних држава и њиховим одлучујућим утицајем на избор власти и вођење наше политике.
 3. Привредна окупираност страним производима, отвореним нашим тржиштем за њихове производе а затвореним за наше код њих, уништеном индустријом и растућим ГМО загађивањем пољопривреде.
 4. Образовн и просветна окупираност изражена променом наставног процеса ради школовања за стране, а не за домаће, потребе, и подешавање наставних програма и садржаја да би се одобровољили они који су демонизовали и ратовали против нас.

– Повиновање наших власти беспримерном демонизовању, нацистичког карактера, Срба и Србије заснованом на лажима коришћеним за правдање санкција, бомбардовања Републике Српске, Србије и Црне Горе, као и за подршку и заштиту шиптарског тероризма и њихове окупације заштићене од Влада западних земаља, ЕУ, НАТО-а, КФОРА и ЕУЛЕКС-а.

– Уништвање државе растурањем јединствености територије, правног, електроенергетског, информацијског, тржишног, просветног, војног, саобраћајног, језичког, … система пре свега противуставним прихватањем, а и супротно Резолуцији СБ 1244, да се успостави шиптарска терористичка власт на Косову и Метохији, њиховим одвајањем од осталог дела Србије, прихватањем да војска Србије не штити границу Србије према Македонији, Албанији и Црној Гори, прихватањем да се створе шиптарска војска на Косову и Метохији, да владају шиптарски судски, просветни, електроенергетски, информацијски,… системи.

– Прогон Срба с Косова и Метохије и непрекидни злочини над преосталим невиним Србима на Косову и Метохији.

– Уништена индустрија у Србији.

– Уништен или срозан банкарски и осигуравајући систем у Србији.

– Непрекидно задуживање Србије новим кредитима без развијања домаће пољопривреде и привреде.

– Велика незапосленост, посебно младих, и непрекидан одлив младих, што доводи до растурања породица и до демографског пропадања Србског народа.

– Прихватање: ГМО производа са штетним последицама по здравље и коишћење ГМО у пољопривреди с дуготрајним негативним последицама по здраву плодност земљишта.

– Пропагирање и популарисање хомосексуализма,…, што доводи до физичких и психичких обољења, и до појачаног демографског нестајања Србског народа.

– Непостојање часне, поштене, јасне, доследне, мудро одлучне, мудро храбре и успешне политике власти засноване на поштовању Устава и закона.

– Ова власт нас продубљује и убрзава суновраћање државе и народа које је сотваривала претходна власт: угрожавањем егзистенције, срозавањем части и достојанства сваког Србина, сваке Србкиња и с њима у пријатељству живећим осталим држављанима Републике Србије, и саме Републике Србије.

– Садашња власт је припремила себи основу да кроз ове изборе, за које се већ објављује да ће СНС добити подршку преко 45% бирача, успостави своју диктатуру кроз једностраначје, тј. једноумље СНС-а и њеног председника, да променом Устава избрише из преамбуле да су Косово и Метохија део Србије, да створи правни основ за званичну формалну предају Косова и Метохије Шиптарима и њиховим заштитницима, да настави цепање и растурање Србије, да настави још жешћу окупацију и колонизацију Србије, срозавајући људска права и слободе претварајући људе у роботске послушнике.

– Дубоко незадовољство и неповерење великог дела народа у све, до сада владајуће, странке и у остале које су спремне на коалиције с њима, али и његова утученост, апатичност, разједињеност и обесхрабљеност због непостојања суштинске алтернативе постојећим странкама, тј. због непостојања треће алтернативе. У народу је раширен став да се не треба „мешати у политику“. У вези тог става свако ко тако мисли треба да упозна немачко искуство (о немачком искуству видети овде)

– Треће решење чине људи који су се годинама јавно ангажовали и сада се ангажују за добро Срба, свих држављана Републике Србије и за Србију у складу с њеним Уставом и законом, који нису до сада били републички државни руководиоци (народни посланик, члан Владе, државни тужилац, члан Уставног суда, Председник Републике), и који нису члан ни једне од странака које су биле и/или јесу владајуће.

– Такво треће решење представља Покрет за ослобођење и слободу Срба и Србије – ПОС. Ослобођење и слобода Срба и Србије значе истовремено ослобођење и слободу за све остале држављане Републике Србије који поштују њен Устав и закон.

 

ЦИЉ ПОС-а

Основни циљ ПОС-а је ослобођење Србског народа и Србије, а тиме и свих њених држављана који поштују њен Устав и закон. Да би се то постигло потребно је да се мирнодопским средствима и поступцима по Уставу и закону обезбеди непрекидно поштовање воље и опредељења држављана Републике Србије легитимно записаним у њеном Уставу. Оно се испољава у  уставном и законском деловању власти, а у складу с њиховим предизборним обећањима,  што треба да омогући следеће:

 • Мирнодопским методама и уставним поступцима остваривање суверености народа тако да се властима онемогуће противуставна и/или противзаконита деловања. То се постиже директним народним одлучивањем о најважнијим питањима од општег значаја на референдуму.
 • Васпостављање суверенитета, самосталности и независности државе Републике Србије. Традиција Србског народа да има своју слободну независну државу и вековно његово стремљење и борба да се ослободи окупације или ропства су васпоставили слободну и самосталну, незадужену државу у 19. веку. Ми смо сада у ситуацији или да је поново васпоставимо или да је, вероватно заувек, изгубимо.
 • Васпостављање слободе народа укидањем окупираности Србије: постизањем војне независности повлачењем војних споразума са САД и са НАТОом, ослобађањем Срба и свих других невиних држављана Р. Србије на Косову и Метохији  од окупације шиптарске администрације, војске и полиције.
 • Ослобађање од политичке окупираности тј. од диктата влада из западних држава и од њиховог одлучујућег утицаја на избор власти и на вођење наше политике.
 • Слободно вођење наше политике без повиновања диктатима, уценама, претњама Влада других дежава.
 • Ослобађање од привредне окупираности страним производима увођењем царина за производе из држава које намећу царине нашим производима. Домаће тржиште треба да буде првенствено отворено за наше производе. Треба подвргнути царинама стране производе које производи домаћа индустрија, и забранити продају ГМО производа.
 • Неговати образовно-просветну самосталност изражену наставним плановима, програмима и садржајима ради школовања деце и омладине за домаће потребе, а без подешавања наставних програма и садржаја да би се одобровољили они који су нас демонизовали оптужујући нас супротно истини, који су нам наметнули санкције и бомбардовали нас.
 • Јасном, мудро одлучном, уставном политиком наша власт треба да се бори против беспримерног демонизовања и односа, нацистичког карактера, према Србима и Србији заснованим на лажима коришћеним за правдање санкција, бомбардовања Републике Српске, Србије и Црне Горе, и коришћеним за подршку и заштиту шиптарског тероризма и њихове окупације заштићене од Влада западних земаља, ЕУ, НАТО-а, КФОРА и ЕУЛЕКС-а.
 • Васпостављање државе остваривањем јединствености територије, правног, електроенергетског, информацијског, тржишног, просветног, војног, саобраћајног, језичког, … система и тржишта пре свега уставним средствима, поступцима и процесима, заснованим и на Резолуцији СБ 1244.
 • Власт треба законом да створи нове могућности за отварање производних капацитета, постројења, давањем кредита с ниском каматом, а младима до 30 година без камате с повољним роком отплате, а људима од 30 до 35 година с минималном каматом и повољним условима отплате, али и с јасном њиховом обавезом према држави и народу.
 • Власт треба да уведе стимулативне законске одредбе и услове за повећање запослености, посебно младих, и за заустављање одлива младих, за јачање породице и за заустављање демографског пропадања Србског народа.
 • Плата државних руководилаца треба да зависи од њихове успешности вођења државе и народа, а то значи у функцији најмање плате у Србији. Однос њихове највеће плате (председника Републике) у државној служби и најниже плате у Републици Србији треба референдумски да буде фиксиран и треба да буде уставна одредба. Исти однос треба да важи и између највеће и најмање плате у свакој недржавној организацији.
 • Власт треба да створи законске услове који ће штити раднике од беспоштедне експлоатације запослених и од неоправдних отпуштања, који ће мотивисати раднике за квалитетан рад, а који ће мотивисати и послодавца да запошљава добре раднике на дуже време или трајно. Један могући модел је да сви запослени у недржавној организацији буду њени акционари док су у њој запослени. То ће штити послодавца од неквалитетног и/или неодговорног рада запосленог и истовремено подићи интерес запосленог за квалитетан рад и успешно пословање организације.
 • Сваки послодавац треба да буде обавезан законом да за своје запослене уплаћује за њихово здравствено и пензијско осигурање.
 • На основу Резолуције УН СБ 124, међународног права и Устава Републике Србије Власт треба да захтева од Савета безбедности УН да се укине шиптарска терористичка власт на Косову и Метохији, те њиховим враћањем осталом делу Србије, да војска Србије штити границу Србије према Македонији, Албанији и Црној Гори, да се демобилише шиптарска војска на Косову и Метохији, да се врати правни, здравствени, просветни, језички, електроенергетски, информацијски систем Косова и Метохије у систем Републике Србије.
 • На основу истих докумената да власт захтева од Савета безбедности УН слободан и миран, безбедан, повратак прогнаних Срба и осталих невиних држављана Републике Србије на своја огњишта и имања на Косову и Метохији и да судским путем заустави шиптарске злочине над Србима и осталом недужном становништву на Косову и Метохији.
 • Власт треба да обезбеди повратак незаконито одузетих имања Србима и Српској православној Цркви, посебно на Косову и Метохији.
 • Власт треба да уведе привремени боравак (од три месеца до неколико година) за све странце тј. за све који немају држављанство Републике Србије, а усељени су без одобрења власти Републике Србије у њу, с тим да могу да поднесу молбу за продужавање боравка или за добијање држављанства Републике Србије, и да оствари исељавање свих који то не испуњавају.
 • Треба да се заустави самовољно задуживање власти у име Републике Србије новим кредитима без развијања домаће пољопривреде и привреде и без референдумске сагласности већине држављана Републике Србије.
 • Власт треба да уведе стимулативне законске одредбе и услове за развијање производње здраве хране и здравог односа међу људима.
 • Власт треба да забрани продају ГМО производа и њихову употреби у нашој пољопривреди.
 • Власт треба да забрани пропагирање и/или популарисање хомосексуализма, да забрани педофилију, алкохолизам, крађу, корупцију и све друге врсте криминала у свим друштвеним и државним срединама, и на свим нивоима друштва и државе.
 • Власт треба да омогући самосталност судству. Судство треба да у потпуности спроводи Устав и закон равноправно за све држављане Републике Србије. Нико, те и државни функционери (народни посланици, чланови Владе, председник Републике) не могу да имају имунитет за своја противуставна деловања или за своја кривична дела, већ треба да одговарају за њих.
 • Власт треба обавезно да одржи (могуће истовремено) референдуме по следећим питањима од битног општег значаја за народ и државу, а и од важности за сваког појединца:
 1. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије поништава Декларација о Сребреници коју су усвојили 127 народних посланика у Нарoдној скупштини у среду 31. марта, 2010. године?
  Та декларација је донета под иностраним притиском, а по налогу Бориса Тадића тадашњег председника Републике, супротно захтевима писмено упућиваним Народној скупштини да поштује истину да Срби нису ни учинили ни намеравали да изврше геноцид на Муслиманима – Бошњацима или над било коме другом. Тврђење да су Срби извршили такав геноцид је пример геноцидног односа управо према Србима. Зато народ треба да поништи ту Декларацију, а њени аутори и доносиоци треба да одговарају за срозавање угледа Срба, Републике Српске и Републике Србије и за подржавање и помагање неоснованог демонизовања свих нас.
 2. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије поништава Резолуција Народне скупштине од 13. јануара 2013. године којом је власт ставила Устав ван снаге и признала УЧК за закониту власт на Косову и Метохији?
  Том резолуцијом је Народна скупштина, на предлог председника Републике и Владе, заузела и озаконила ставове супротне одредбама Устава Републике Србије. Власт је тада извршила државни удар (видети детаљније oвде).
  Уставни суд је прогласио ту Резолуцију за неправни политички акт, огласио се ненадлежним и одбио да оцени њену уставност и законитост (видети страану 1 на вези, а страну 2а на вези).
  Према члану 167, тачка 1, Уставни суд одлучује о сагласности закона и других општих аката са Уставом, а не само о општим правним актима. Народ као извор и носилац суверенитета Републике Србије има неприкосновено право, а и обавезу према ранијим и будзћим генерацијама, да поништи ту Резолуцију и сва акта на њој заснована, као што је, на пример, Бриселски споразум.
 3. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије поништава Бриселски споразум?Бриселски споразум је такође супротан Уставу Републике Србије јер је заснован на Резолуцији Народне скупштине од 13. јануара 2013 године. Он је омогућио даље распламсавање шиптарског терора над Србима и над осталим становништвом које не подржава тај тероризам на Косову и Метохији. Уставни суд је прогласио Бриселски споразум за неправни политички акт, огласио се ненадлежним и одбио да оцени његову уставност и законитост, а супротно члану 167 Устава. Народ треба да поништи тај акт.
 4. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије забрањује властима узимање нових кредита у име Републике Србије без референдумске сагласности народа?
   Државни дуг власт стално повећава без сагласности народа, а на терет народа. Народ треба то да заустави.
 5. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије забрањује страним држављанима да имају власништва над водним изворима и токовима, земљом, путевима, водним, копненим и ваздушним саобраћајницама и рудницима?
  Та власништва су основа живота народа у целини и сваког појединца. Давање странцима право на та власништва даје им се најмоћније мирнодопско легитимно средство поробљавања народа и уништавања државе. Генерације Србског народа су се по цену својих живота залагале и бориле да се та власништва врате Србском народу и осталим становницима Србије. Народ треба да не дозволи странцима право на таква власништва.
 6. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије забрањује приватизација општих предузећа (као што су: Железница Србије, Телеком, Електропривреда Србије, електране, организације за производњу и/или продају хране и воде)?
  Из истих разлога као под тачком 5 народ треба треба да не дозволи странцима право таквих власништва.
 7. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије зауставља процес укључивања Република Србије у Европску Унију?
  Борис Тадић експлоатишући свој статус председника Републике и др Мирко Цветковића експлоатишући свој статус председника Владе су самовољно и против-уставно, те без јавне сагласности Владе, Народне скупштине и самог народа, у име Републике Србије, у име свих нас, поднели Европској Унији документацију за учлањење Републике Србије у Европску Унију. Уставни суд је прогласио њихову пријаву за неправни политички акт, огласио се ненадлежним и одбио да оцени његову уставност и законитост, што може да се види на вези. Народ треба да поништи тај акт Бориса Тадића и др Мирка Цветковића и да заустави процес укључења Републике Србије у Европску Унију све док Европска Унија не испуни своје обавезе како према Србима, Републици Српској и Републици Србији, тако и према својим држављанима којима је обавезна да изнесе истину да нису поштовали права Србског народа, да Срби нису започели рат нигде у СФР Југославији, нису нигде извршили геноцид те ни у Сребреници 1995., да нису масакрирали невине Шиптаре у Рачку 1999., да није било никакве основе ни за санкције ни за демонизовање Срба ни за бомбардовања Срба 1995. и 1999. и да су обавезни да плате ратну одштету Републици Српској и Републикама Србије и Црне Горе.
 8. Да ли се овим референдумом утврђује да Република Србија остаје ван војног савеза НАТО?
  Је ли војска Царевине Србије ушла 1389. у војни савез с Муратовом војском? Је ли Карађорђева војска ушла у војни савез с османлијском војском 1804. – 1813.? Је ли војска Краљевине Србије ушла у савез с војском Аутроугарске царевине 1914. – 1918.? Је ли Југословенска Краљевска војска ушла у савез с Хитлеровом војском 1941. – 1945.? Нису. Нато је ширио лажи о Србима, Републици Србији, демонизовао их, да би народе својих држава чланица убедио у неопходност да изврши агресију без преседана у историји на једну мирољубиву државу која није била претња никоме, осим шиптарским терористима. НАТО је претњом и уценом да ће у следећој етапи бомбардовања немилосрдно да уништава цивилне објекте и цивиле као „колатералне штете“ натерао власти Република Србије и Црне Горе, и СР Југославије да прихвате противуставан војни споразум из Куманова. Уставни суд је био одбио да разматра уставност и законитост Кумановског споразума с  образложењем да је донет под таквим ратним околностима и да он гарантује очување целовитости државе (видети детаљније на вези). Народ треба да заузме став да наша држава Република Србија и наша Војска Србије не треба да буду члан НАТО пакта.
 9. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије укида закон о војно-техничкој сарадњи са САД и прекида тај уговор (тз. „СОФА“)?
  Тај војни споразум је припремио Вук Драшковић у својству Министра спољњих послова. Поптисао га је Борис Тадић, председник Републике, у име наше Владе, без сагласности Народне скупштине и самог народа. Тај споразум даје права припадницима војске САД далеко већа него што је Пакт од 25.03.1941. давао Хитлеровој војсци! Тај споразум уништава независност Републике Србије. Народ треба да га поништи као и сам закон о њему, који је донет скоро три године после његовог потписивања (видети закон на вези).
 10. Да ли се овим референдумом у име Републике Србије укида уговор са НАТОом о војно-техничкој сарадњи (тз. „ИПИП“)?
  Народ треба да поништи и тај војни споразум из разлога наведених под т. 9).
 11. Да ли се се овим референдумом обавезују све стране војне јединице да се повуку из Р. Србије у року од 18 месеци?
  Постојање страних војних јединица на територији Републлике Србије је средство наметања и очувања окупације наше земље, државе и нас самих. Треба народ да захтева њихово мирнодопско повлачење најкасније у року од 18 месеци после доношења такве одлуке на референдуму.

– Доследно се борити за остваривање претходног и изборних обећања народу, као и својим примером подизати морал, заинтересованост народа за државу, за праћење и утицање на политику власти вођења државе и народа.

Остварљивост циљева ПОС-а

За остваривање ових циљева је неопходна велика подршка народа, али није она и довољна. Потребно је да на руководећим државним положајима буду одговарајући људи који ће својим радом оправдавати народно поверење. Они треба да воде народ непрекидним слободним разговором с народом. То је суштина квалитативне демократије. 

Наша ситуација је изнедрила у јавности људе који до сада нису били на руководећим положајима власти, који су спремни, способни, довољно мудро храбри, и показали својим јавним иступањима и деловањима, да заслужују народно поверење да буду на руководећим државним положајима и да оправдавају народно поверење, који су спремни и хоће да посвете своје време, труд, знање и способност за добробит народа и државе да би се зауставило то убрзано свеобухватно пропадање ида би се  започело обнављање и уздизање Србског народа  и с њим у пријатељству живећим држављанима Србије других националности, а и саме државе Републике Србије.  

Позивамо те људе да се укључе у организовање и вођење ПОС-а, и све остале држављане Републике Србије да нам се прикључе, да бисмо на следећим изборима добили народно поверење да наши водећи чланови буду на руководећим државним положајима с основним циљем ослобађања Срба и Србије, тј. да би наша држава постала 

Самостална Сједињена Слободна Солидарна

С Р Б И Ј А

чији се Устав, као нови Устав Републике Србије, потписује на:

http://facebookreporter.org/2014/08/29/предлог-устава-србије/

на:

http://facebookreporter.org/2014/08/29/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5/

и на:

http://www.ssssseternal.org/предлог_устава_србије

 

Непрекидна двадесетпетогодишња борба за Србе и Србију

Нашу борбу су започели новембра 1990. године око сто тридесет младих људи својим избором човека кога су кандидовали за председника Републике Србије на првим вишестраначким изборима те године. После његове четвородневне кампање уочи самих избора, добио је поверење  17.650 бирача. Од тада је покретао многе акције како у Србији (видети на везитако и у инострансвту (о тим акцијама су сва документа изложена на вези).

У томе је учествовало преко хиљаду људи из Србије, Европе и ван Европе. 

Покренуо је и свакодневно спроводио у Београду од 10. маја 2010. године до 30. јуна 2011. године јавно потписивањеза расписивање референдума по 11 најважнијих питања за народ и државу. О њему су биле обавештене, осим власти, водеће политичке странке и медиа. Сви су то игнорисали.   Предлог је потписало 2.600 људи. Ниједна странка то није подржала. Ниједне новине, радио или ТВ станица није обавестила народ и о томе. 

После Тадићеве изјаве да је стварност на Косову и Метохији таква да Срби морају да се помире да Шиптари на Косову и Метохији никада неће прихватити Србију за своју државуи и да Срби  морају да прихвате стварност (онакву какву је он приказао) на Косову и Метохији, исти човек је организовао и водио истовремено од 4. априла 2011. године до 30. јуна исте године и јавно потписивање за оставку односно смену Бориса Тадића с положаја председника Републике (видети документа: http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/20110701LTGspiskoviBT.5030817.pdf,

http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_07_01LTGpotvrdai_BT.5031247.pdf,

http://ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2011_09_11LTG_BT.29061611.pdf).

Тај захтев Борису Тадићу за оставку, односно Народној скупштини за смену Бориса Тадића, је потписало 1.548 људи. Ниједна странка то није подржала. Ниједне новине, радио или ТВ станица није обавестила народ и о томе. 

То су биле ситуације када је могло и требало да се заустави самовољно противуставно деловање Бориса Тадића. 

Усвајање противуставне Резолуције у Народној скупштини 13. јануара 2013. године га је нагнало да од 1. до 31. марта 2013. године спроведе јавно потписивање захтева Народној скупштини да разреши дужности председника Томислава НИКОЛИЋА и целу ВЛАДУ. Захтев је потписало 486 људи. Тај захтев је поновљен и још је отворен за потписивање на: http://www.peticije24.com/sssss . Ниједна странка то није подржала. Ниједне новине, радио или ТВ станица није обавестила народ о томе. Да су се странке биле придружиле, да су новине, радио и ТВ станице обавестиле народ спречило би се доношење Бриселског споразума и других противуставних аката ове власти. 

Пошто су неки народни посланици, а недавно и власт, говорили да треба Устав да се промени, он је покренуо рад на предлогу новог Устава Србиje, који је отворен за потписивање на http://www.peticije24.com/ustav . Његов текст може да се прочита на:

http://facebookreporter.org/2014/08/29/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5/
и на:
http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2015_03_24UstavPredlog.8353235.pdf 

Он је сада покретач и организатор стварања овог Покрета за ослобођење и слободу Срба и Србије – ПОСа.

Позив за укључивање у ПОС

Позивамо Вас, сваку држављанку и сваког држављанина Републике Србије, било да живите у Србији или ван Србије у било ком делу света, да нам се придружите као члан ПОСа или да нас подржите као симпатизер ПОСа. Наш заједнички циљ је:

Зауставити садашњу власт у њеном самовољном противуставном рушењу државе, уништавању слободе, достојанства и части народа, и у њеном подвођењу нас под окупацију, и да истовремено заједнички радимо на ослобађању и очувању слободе Срба и Србије, што значи и свих осталих држављана Републике Србије, на јачању солидарности у народу, на обнављању државног, територијалног, правног, економског, енергетског, информацијског, образовног, тржишног,  и саобраћајног јединства Србије. 

Обрасци за приступање односно подржавање ПОСа су изложени јавно на:

http://www.ssssseternal.org

односно директно на:

http://www.ssssseternal.org/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%92%D0%B5%D1%9A%D0%B5_%D0%B8_%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%83_%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B0_%D0%B8_%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5_-_%D0%BF%D0%BE%D1%81/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D1%83%D0%BA%D1%99%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D1%83_%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%BF%D0%BE%D1%81-%D0%B0

Ако сте спремни и хоћете да се ангажујете да се створи ПОС и да учествујете активно у изборном процесу, молимо Вас да нас о томе обавестите, или да своју пријаву пошаљете, на еадресу: sjedinjenslobodnsrb@gmail.com. 

С обзиром да има мање око два месеца до избора, треба да се делује ефикасно, без одуговлачења. То је веома велики посао и тражи одређена финансијска и материјална улагања како чланова тако и симпатизера ПОС-а. Исход је потпуно неизвестан. Једина захвалност коју, мислим, бисте сигурно добили је од Ваше савести, душе и карактера. На остале захвалности и / или награде немојте да мислите.

 

Београд, 7. фебруар 2016. године

У име досада пријављених чланова ПОС-а
Др Љубомир Т. Грујић, покретач стварања ПОС-а                                                                        http://www.ssssseternal.org

2 replies »

 1. Све је то лепо написано,како и коме народ више да поверује,када сви само желе себи егзистенцију да уђу у парламент.А Србија може да буде све мања и мања,сиромашнија и беднија нека траје док траје.Уз свако поштовање,дај Боже да нас поведу и препороде прави и поштени људи.

  Свиђа ми се

 2. БРАВО ПРОФЕСОРЕ!

  Целом свету, а Србији посебно, Србији, треба ПОЛИТИЧКА АЛТЕРНАТИВА, јер ово што нас води задњих двадесетак и више година је прешло црту и одлепршало у отуђење, неморал, ЛИЦЕМЕРЈЕ, хипокризију, перверзију.

  Зашто ЛИЦЕМЕРЈЕ? Па зато што носиоци власти исту фактички врше супротно њиховим формалним улогама. На папиру имамо Систем а на делу имамо Негацију Система.

  Јасно је да постоји ПРОЈЕКАТ ЗАПАДА да нема Срба и да нема српске државе, по англосаксонској рецептури геноцида примењеној у северној Америци, где нема Индијанаца.
  Бомбардповање Србије је престало, али Запад наставља тотални рат против Срба и Србије НЕОРУЖАНИМ СРЕДСТВИМА.

  А ова, од Запада инсталиртана политичка елита му толико свесрдно помаже у том злочину против сопственог народа и сопствене државе, да тај душман добија више него што је планирао, више него што је тражио…

  Незапосленост је огромна. А и оно мало што је запослено, ради за плате које су испод егзистенцијалног минимума, па још трпи свакодневни психички терор од стране газда и њиховог менаџмента.
  Сељак посеје њиву по свој стручној рецептури, а када дође жетва, он не може да извуче уложено („уложи капут а једва извуче рукав“). Да ли је то нормално?
  Циљ страног фактора је да се обесхрабри свака домаћа производња и овај мучени народ и његова држава ставе у тоталну зависност од Запада, да га претворе у коке носиље.

  И ко ће онда да ступа у брак, рађа нове Србе?

  А шта ћемо са свим могућим и немогућим тровањима и заразама из АБХ арсенала? И још електронским дејствима?

  Дакле у питању је ОПСТАНАК Срба и српске државе.

  И зато Вас јавно молим у назив покрета ставите и реч „ОПСТАНАК“, тако да назив гласи: ПОКРЕТ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ И ОПСТАНАК СРБА И СРБИЈЕ – ПОС

  СРЕЋНО!!!

  Свиђа ми се