Љиљана Јовановић

ПОРЕМЕЋАЈ МАЛИХ ГЛАВА КОД БРАЗИЛСКИХ БЕБА: ИЗАЗВАН ЗИКА ВИРУСОМ ИЛИ ВАКЦИНАМА?


gl

4. 2. 2016. за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

 

Бразилци „не купују“ изговор о Зика вирусу као узрочнику микроцефалије

џим стоун

Пише Џим Стоун (Jim Stone)
(25.01.2016.)

Од првог новембра 2015. до данас је у Бразилу рођено преко 4.000 беба са смањеном главом – микроцефалијом. У нормалним условима у Бразилу се овај поремећај дешава код 150 беба током читаве године. Ако се ово десило за само 3 месеца, то значи да је повећање броја деце рођене са оваквим поремећајем око 13.000 одсто!

A new Tdap shot which was introduced in Brazil in early 2015:

A new Tdap shot which was introduced in Brazil in early 2015.

ОВДЕ ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВЕШТАЈ BBC-ја КОЈИМ СЕ ДОКАЗУЈЕ ДА СВАКО КО КАЖЕ ДА ЈЕ ЗИКА ВИРУС УЗРОЧНИК ОВЕ ПОЈАВЕ ЛАЖЕ, ЈЕР УЗРОЧНИК ОВЕ ПОЈАВЕ НЕ МОЖЕ БИТИ ЗИКА ВИРУС И ОНИ ТО ЗНАЈУ. БРАЗИЛЦИ ТРАЖЕ САДА ОДГОВОРЕ ИАКО MSM И НАЈВЕЋЕ МЕДИЦНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЈОШ УВЕК ПОКУШАВАЈУ ДА ОПТУЖЕ ЗИКА ВИРУС.

BBC 26.јануар 2016.:

Бразил тврди да је број беба рођених са сумњом на микроцефалију и ненормалном грађом главе од октобра 2015. достигао скоро 4.000.

У најгоре захваћеној зони, скоро 1% новорођених беба има сумњу на микроцефалију.

Бразилске власти сумњају да је узрочник овог повећања броја оболелих беба вирус Зика. Али у 2014-ој години само је 150 беба рођено са овим поремећајем.

Мозак код беба оболелих од ове болести може бити смртно или интелектуално угрожен, са закашњењем у развоју.

Министар здравља у Колумбији је упозорио жене да одложе трудноћу.

Министар здравља Бразила је изјавио да је од октобра 2015. године било 3.893 случаја сумње на микроцефалију, у односу на моменат када су власти први пут приметиле повећање броја случајева, који су достигли преко 3.500 случајева у прошлонедељном извештају.

pa yv

ОВДЕ ЈЕ КЉУЧНИ ДЕО ИЗВЕШТАЈА У КОЈЕМ ЈЕ ДОКАЗ ДА КРИВАЦ НИЈЕ ЗИКА:

Веза између микроцефалије и Зика вируса није потврђена али малобројне бебе које су умрле, су у својим главицама имале присутан вирус Зика, и није било другог објашњења за сумњу на Зика вирус као узрочника микроцефалије.

Ево да вам преведем: Била је епидемија Зика вируса у Бразилу. Дошло је до великог броја беба рођених са микроцефалијом. САМО МАЛИ БРОЈ УМРЛИХ БЕБА ИМАО ЈЕ У МОЗГУ ВИРУС ЗИКА. ЗНАЧИ: ВЕЛИКИ БРОЈ БЕБА КОЈЕ СУ УМРЛЕ НИСУ ИМАЛЕ ЗИКА ВИРУС У СВОМ МОЗГУ. ЗАКЉУЧАК: Случај Зика вируса је коинциденција, док се прави узрочник ове појаве уопште не зна!

KOMARAC

Ова тврдња из BBC видео материјала оставља случај Зика отвореним, а следећа реченица из BBC извештаја је прецизна:

Зика вирус је слаб, и само код једног од 5 људи изазива симптоме болести. Он се преноси преко комараца Aedes aegypti, који преноси и Dengu и Chikungunya.

yv

Коментар аутора: У реду, слаб вирус се шири около, он само код једне од пет особа изазва слабе симптоме, док код 4 од 5 особа пролази без симптома болести. За Зика вирус се зна одавно, од пре 1948. године, и никада до сада није било познато да изазива урођене аномалије. Пошто је доказано да овај слаби вирус не изазива урођене мане, и зато што НАЈВЕЋИ БРОЈ беба који имају урођену микроцефалију нема вирус Зика. Значи да Зика вирус то не изазива, и значи да то неко користи као изговор за нешто друго, што снажно указује на мотив, и ко је имао мотив да оптужи слаб вирус за велики број беба рођених са урођеном аномалијом, иако знају да овај бенигни вирус није присутан у највећем броју случаја обољења. Претпостављате да одговор мора бити јасан.
Дакле не може бити Зика вирус, јер код највећег броја оболелих беба Зика вирус није присутан.

Хајде да погледамо друге могуће разлоге: Нова TDAP (тетанус, дифтерија и велики кашаљ) вакцина је у Бразилу почетком 2015. постала обавезна, а то се поклопило са рађањем огромног броја беба са урођеним деформацијама.
То је тачно тако јер је у 2014-ој години министар здравља Бразила изјавио да ће вакцина TDAP бити обавезна за све мајке, чим Бразил добије те вакцине. А оне су стигле почетком 2015. године. У већини беба са проблемима није нађен вирус Зика, али СВЕ МАЈКЕ КОЈЕ СУ РОДИЛЕ БЕБЕ СА ПРОБЛЕМИМА СУ ДОБИЛЕ НОВУ ВРСТУ ВАКЦИНЕ КАДА СУ БИЛЕ ТРУДНЕ. Према “Troubleshootng 101“ одговор је јасан.

zika-microcephaly-300x193

Чињеница да новине нападају Зика вирус за све, је начин да се избегне да кажу:
“види није кривица до Светске здравствене организације, или до Гејтсове фондације, или било кога из Новог светског поретка, који планирају да смање популацију ниже вредних људи, НЕ, то овај практично бенигни вирус све ради. Све! НЕЕМОЈТЕ ДА ГЛЕДАТЕ НАШЕ ВАКЦИНЕ УОПШТЕ МИ ИМАМО ОДГОВОР, ТО ЈЕ ЗИКА, ЗИКА, ЗИКА, и до врага то што навећи део оболелих беба НЕМА Зика вирус. Нећемо ни ми то да доводимо у питање, јер НАМ ЈЕ ПОТРЕБАН ЖРТВЕНИ ЈАРАЦ“.

Аутор текста, сматра да је врло интересантно то да је нова формула вакцине предвиђена за СВЕ ТРУДНИЦЕ, посебно након широко распрострањене изјаве о постојања везе између вакцине и аутизма. Аутор (Џим Стоун), верује да се све ово дешава код немалог броја случајева у Америци, али да тамо све труднице иду на ултразвук, па када се види да је плод деформисан, захваљујући „OBAMA CARE“ и из федералних фондова “Canned parenthood“ женама се наређује да ураде абортус бебе. Практично све пристану. Ове бебе неће ући у статистику, а ако се неко дете и роди да урођеном малформацијом, неће имати ко о томе да пише. Неколико насловних страна са причама о Зика вирусу ће да покрију све евентуалне случајеве абнормалне, микроцефалије. Аутор је изненађен да је оволики степен информација о проблему у Бразилу објављен, очигледно да контрола медија тамо није потпуно завршена.

Зато ће они да дозволе да њихове неисправне вакцине уништавају децу, (ону која ће имати делимично оштећен мозак, али не довољно да се види да је мозак оштећен, и то ће бити код највећег броја беба), а они ће у ствари да окриве генетику, јер ће бебе стварно бити рођене глупе.

 

џим стоун

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ од истог аутора: АЛАРМАНТНО: САМО У ПОСЛЕДЊА ДВА МЕСЕЦА НОВА „ПРЉАВА“ Tdap ВАКЦИНЕ ЈЕ ИЗНЕНАДА ПРОУЗРОКОВАЛА ДА СЕ ХИЉАДЕ БЕБА У БРАЗИЛУ РОДИ СА МНОГО МАЊИМ МОЗГОМ НЕГО ШТО ЈЕ ПРИРОДНА ВЕЛИЧИНА

—-

ПОЈАШЊЕЊЕ – ШТА ЈЕ ЗИКА ВИРУС, А ШТА ГМ КОМАРАЦ

Зика вирус је откривен у Уганди, име је добио по научнику који га је пронашао. Преноси га египатски комарац. Научници су урадили експеримент на Великим кајманским острвима, у Бразилу и Малезији, генетски су обрадили мужјаке тако што су им давали антибиотике на бази тетрациклина, и тако их стерилисали. Када су мужјаци порасли и парили се са женкама следећа генерација је умирала јер нису имали тетрациклин. Тако су успели да смање популацију тог египатског комарца који преноси вирус Зика и грознице (денге), од 75 до  90%. 

2007. године фирма Oxitec је основала лабораторију у Ки Весту (Key West), на Флориди и произвела је те комарце, али се група мајки побунила и направила петицију којом је спречено да се експеримент уради, сакупиле су 100.000 потписа. Оне су биле против због тога што нису постојале научне потврде и информације о томе шта ће се догодити са тим ГМ комарцима у дужем временском периоду, и колико је то опасно за еко-систем и становнике Ки Веста. Она и остали противници овог експеримента су указали на потенцијални ризик да ће и женке ових комараца бити пуштене у природу заједно са мужјацима, да ће доћи до мутирања гена и да то може да угрози инсекте у природи.

Госпођа De Mier и њени сарадници из Ки Веста, нису једини сумњали у овај експеримент. Те године је немачки институт за еволуциону биологију Max Planck захтевао информације о пробама Oxitec-а у Малезији и на Великим кајманским острвима, и оптужио компанију за мањак транспарентности, односно нису давали довољно информација јавности. Сматрали су да недостаје научна документација и нема детаљног описа експеримента пре него што је пуштање инсеката у природу почело. Због тога је град Ки Вест одлучио да не дозволи пуштање у природу комараца, све док не добију више информација о утицају на локалну еколошку средину.

Истраживачи су рекли да не постоји опасност јер су мужјаци стерилни и не могу да се размножавају. Сматра се да је комарац Aedes aegypti на Ки Вест доспео из Африке, заједно са робовима на бродовима. Због тога су ови комарци тек 200 година на америчком тлу, и не спадају у природни еко-систем.

Ако би Oxitec-ова метода показала успех у Бразилу то би омогућило да та технологија буде искоришћена за борбу против сличних болести проузрокованих инсектима. Компанија је изјавила да су овај метод већ испробали на комарцу који носи узрочника маларије, али да би добили више резултата за истраживање је потребно да се настави експеримент, више средстава.

У Бразилу је у јулу 2012. године отворена лабораторија фирме Oxitec са циљем да се смањи број узрочника болести грознице (денга). Ради се о генетски модификованој верзији комарца Aedes aegypti који је одговоран за преношење вируса денге на људе. Очекује се да производе милионе ГМ инсеката сваког месеца. Научници из Oxitec-а (чије је седиште у Великој Британији) развили су методу да се скрати животни циклус комарца и да се смањи бројност популације тако што их стерилишу. Мужјаци комараца су генетски модификовани, добијали су у лабораторијама антибиотик тетрациклин да би се развили у одраслог инсекта. Након тога су ослобађани у природу да се паре са женкама. Ларве које нису могле да добију тетрациклин угинуле су пре него што су достигле зрелу фазу. После неколико дана и ларве и одрасли комарци су умирали.

***

ЈЕДНА ЗАНИМЉИВОСТ, НА КРАЈУ

Рокфелер фондација је власник и продавац оригиналног вируса, сачуваног у крви резус мајмуна из Уганде 1947.

Now we know how Zika got put everywhere! (link to the web site selling this.) This is indeed real!

zzz

——————–

Корисни линкови из текста:

http://www.jimstone.is/zika.html

Small Brain Disorder In Brazilian Babies: Caused by Zika Virus – or Vaccine?

Brazilians not buying Zika excuse for babies with shrunken brains

http://www.bbc.com/news/health-35399403

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=128341

http://www.healthmap.org/site/diseasedaily/article/brazil-rolls-out-gm-mosquito-farms-71812

 

————-

*кратки линк – http://wp.me/p1Fuk8-OlE

1 reply »