АКТУЕЛНО

БОГУ ХВАЛА СКУП ЈЕ ОТКАЗАН: Заговорници легализовања „СИЛОВАЊА жена у приватном простору“ намеравали да протестују на Тргу Републике 6. фебруара


Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова изразио је велико незадовољство и забринутост због најаве да ће у суботу, 6. фебруара бити одржано међународно окупљање мушкараца у 43 земље који промовишу мржњу према женама и залажу се за легализацију силовања у приватном простору. Организација овог скупа предвиђена је и у Београду на Тргу Републике, а покретач је амерички блогер Даријуш Вализадех. Вализадех је Американац јерменско-иранског порекла познат по својим контроверзним текстовима о завођењу жена и антифеминизму.

Вализадех тражи легализацију силовања на приватном поседу, а према његовом схватању, ако жена пристане да уђе у нечији стан пристаје и на секс.

Покрајински секретаријат оштро протестује због тог вида јавног позивања на ограничавање права жена и кршења људских права.

„Подсећамо да Србија, у којој је родна равноправност утемељена Уставом, не сме дозволити јачање и ширење група које заговарају мржњу и насиље према женама“, пише у апелу секретаријата.

Апелује се на надлежне органе да реагују на овај и на сваки други вид јавног подстрекивања мржње и позивања на кршење основних људских права.

***

Организатор скупа Дариуш Вализдех, који се залаже се за легализацију силовања у приватном простору, изјавио је да ОКУПЉАЊА НЕЋЕ БИТИ. Он је данас, путем интернета ОТКАЗАО скупове у свим земљама, јер учесницима не може гарантовати безбедност и анонимност. Извинио се својим поштоваоцима јер их је изневерио и поручио да не може да утиче на приватна окупљања мушкараца.

 

————-

http://wp.me/p1Fuk8-Ol1

 

4. 2. 2016. БЕТА, БЛИЦ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. То није сплачинара већ онолика говнара, која би још и да се прелива!
  Свету је неппходна дезинсекција, дезинфекција и дератизација од веома занемарљивог броја ових менталних болида, тровача и загађивача Земље и Човека.
  Нашли смо решење, нека Га драги Бог поживи!

  Свиђа ми се

 2. „…а покретач је амерички блогер Даријуш Вализадех.“

  A odakle bi nego od zapada dolazile te bolesne ideje… mesta gde sunce zalazi i pocinje tama zla

  Свиђа ми се

  • Resa očigledno ne shvata da je zemlja okrugla. Ako staneš u Vladivostok, onda je istok u Njujorku i tu sunce izlazi, a zapad je u Moskvi, i tu zalazi! A slažem se da većina civilizacijskih problema današnjeg čovečanstva dolazi od Amerike, njihove seksofobične kulture, stvranje novih moralnih normi i prekrajanje istorije od strane holivudskih kriminalaca i umobolnika! Kao što se slažem da je Rusija na čelu sa Putinom personifikacija borbe protiv zla poteklog iz te splačinare zvana SAD koji nam nameću u vidu novog svetskog poretka. A da li je sve u odnosima prema ženama tako crno belo. Ima li medju tim tz ŽRTVAMA nasilja i onih koje su dobile po nosu zbog, srpski rečeno, KURVARLUKA, pa se prodaju kao žrtve nasilja! Znam za jedan slučaj, što je sasvim dovoljno da dvede u sumnju da su sve „one“ dobile po nosu bez razloga.

   Свиђа ми се