ДРУШТВО

Расклопљени механизми за још једну тиху бомбу управо улазе у Србију


Romen Louis, 3.2.2016.

Сјећате ли се Хладног рата? И оног нерјешивог проблема – како „испоручити“ нуклеарну бомбу на циљ непријатеља, а да то не буде примијећено, бар не довољно дуго док не преостане исувише мало времена за узвратни удар?

Онда се неко сјетио терористичких акција – нуклеарна бомба, или неки хемијски или биолошки агенс, могли би се допремити на територију противника – не одједном, већ У ДИЈЕЛОВИМА – који, сваки за себе не изазивају сумњу, па би се онда на територији непријатеља спојили и постали смртоносно оружје.

Наравно, „надлежни органи“ на објема странама прозрели су овакве планове и донијели одговарајућа правила о томе шта се смије а шта не смије унијети на њихову територију..
То је у многоме обесмислило ову потенцијално опасну тактику за наношење удара.

Међутим, то није значило и крај ове методе „расклопи па склопи“. Она се примјењује и данас, и то кроз увоз „демонтираних“ ПРОПИСА који онда када уђу, постају закони, а када се нађу два таква закона у истом систему, то отвара застрашујуће могућности.

Ево о чему се ради:

1) ДОНИРАЊЕ ОРГАНА

Већ дуже вријеме у медијима територије на којој живимо, Антисрбије, траје кампања за завјештање људских органа. На први поглед све дјелује чисто и хумано – уколико се мени нешто деси, да погинем у некој саобраћајној несрећи, неки моји органи могу спасити нечији живот. Све дјелује племенито и у реду.

Наравно, то тако дјелује – ако се наш поглед сведе на само ту једну идеју и један приједлог, односно – ако то посматрамо као нешто само за себе, а не као ЈЕДАН ОД КОРАКА. А куда воде ти кораци у низу?

Па, они воде ка доношењу закона – што се тренутно на сва уста пропагира, да се у српској медицини убудуће мора полазити од ПРЕТПОСТАВЉЕНЕ САГЛАСНОСТИ за донирањем органа. Односно – више се не тражи мој пристанак или потврда да сам одраније завјештао своје органе у случају смрти, већ се претпоставља да немам ништа против, без питања. И такви органи се без питања, узимају, уколико пацијент није раније изричито и написмено потврдио да није донор. Наравно – илузорно је и помислити да је таквог пацијента који је рецимо у стању коме, могуће упитати да ли је можда некад и негдје изјавио да не жели да донира органе.

органи

Све у свему, умјесто да нас неко пита да ли желимо да донирамо органе, и да се подразумијева да нам их не могу узети ако то ми не дозволимо, сада се обрће ситуација и органи нам могу бити узети, уколико нисмо написмено потврдили да то не дозвољавамо. То такође отвара и безброј могућности за манипулације (да ли смо валидно овјерили такву потврду, коме смо је дали, итд.. а за то вријеме, ако нам је орган узет, ми умиремо и прича губи смисао.. мртва уста не говоре).

2) ЗАКОН О ЕУТАНАЗИЈИ

Слично као и претходни закон о претпостављеној сагласности, у медијима почиње и кампања да се донесе одговарајући закон о еутаназији, такозваном „убиству из милосрђа“. Једина разлика је у томе што ова кампања није почела када и ова претходно поменута, а и за то постоји веома битан разлог – јавност не смије доћи у ситуацију да ова два закона повеже и да схвати куда њихова комбинација води.

Дакле, ситуација је ова – особа је тешко болесна, можда већ у коми; око ње су забринута лица породице. Љекар им саопштава да нема никакве наде и савјетује да се погасе апарати. Породица вјерује љекару, апарати се гасе, пацијент умире.

Или – сам пацијент у разговору са љекаром добија информацију да за њега нема наде; под снажном сугестијом љекара (кога штити закон о еутаназији) одлучује се да на овај „медицински чист“ начин почини самоубиство.

Међутим, ако дејство ових двају закона повежемо, добијамо ситуацију да се пацијенту или његовој породици може савјетовати еутаназија, уствари из разлога да би се дошло до пацијентових органа А БЕЗ ДА СЕ ТО САОПШТИ НИ ПАЦИЈЕНТУ НИ ЊЕГОВОЈ ПОРОДИЦИ, пошто постоји „закон о претпостављеној сагласности“.

Untitled-1

У случају да неко покуша да докаже злу намјеру, то ће га само заглибити у лавиринту прописа и тумачења и неће постићи ништа. Закон штити систем.

Дакле, ова два закона, када се посматрају заједно, отварају могућност да Србија постане поприште КАМПАЊЕ ТИХИХ УБИСТАВА ПАЦИЈЕНАТА РАДИ ДОЛАЖЕЊА ДО СВЈЕЖИХ А СКУПИХ ЉУДСКИХ ОРГАНА, КОЈИ БИ СЕ ОНДА МОГЛИ УНОСНО ПРОДАВАТИ ПО ЕВРОПИ.

То је нова подвала коју власти Антисрбије, под будним оком и влашћу наших непријатеља из ЕУ и САД, припремају нашем народу.

Та два закона би се морала брижљиво прерадити и изложити јавној расправи – ЗАЈЕДНО, да би се спријечила свака злоупотреба.

Међутим, гледајући реално – не очекујем да ће Вучићева, као ни било која другосрбијанска – антисрпска власт, такво нешто урадити.

Расклопљени механизми за још једну тиху бомбу управо улазе у Србију. Ако ништа не урадимо, ништа их неће ни спријечити да буду склопљени.

7 replies »

  1. Meni je svejedno da li je ijekavica ili ekavica nego sustina i sta je receno.A,u ovom tekstu je receno sve sto bi svaki zdravomisleci covek prihvatio kao vrlo logicno.Pre svega,ja ne zelim da doniram svoje organe,a ne zelim to ni da potpisujem bilo gde.U nasoj drzavi i ne postoje uslovi za takvu vrstu operacije.Kome mi to onda poklanjamo organe?!Bogatoj klijenteli sa zapada?Nisam pristalica ni eutanazije.Hoce li nas ,konacno,neko nesto pitati.Ili ce nas na kraju prisiliti na cipovanje i smatrati nas rezervnim delovima po potrebi.i,na kraju,ne mogu da shvatim da je neko u ovom tekstu samo primetio ijekavicu.

    Свиђа ми се

  2. Deluje logicno – povezati ova dva zakona u jedno pretpostavljeno buduce delovanje, ali ima jedna stvar koja mi zapada za oko…

    Tema teksta su zakoni u Srbiji, o kojima bi trebalo da brine neki srbin, a ne neki stranac – pa cak i ako je dobronameran, otkud da je bas ne sa ovih prostora? Otkud mi takva postavka ili pretpostavka? Pa u tekstu se na dva mesta kaze „ljekar“ a ne „lekar“… kao da je neko prepisivao tekst cija je tematika 100% nasa, a taj nije iz ovih srBskih krajeva … ili se to desava i kod drugih iz komsiluka, pa je tekst samo malo prepevan … i ko je taj „Romen Louis“ koji toliko brine o nama…?

    Свиђа ми се

    • Аутор текста пише под изабраним уметничким именом.
      Право име аутора је познато редакцији.
      Ијекавица (а не само екавица) је изворни дијалекат српског језика – зар су они који пишу и говоре ијекавицом странци?

      Редакција

      Свиђа ми се

      • Nemam ja nista protiv ijekavice, ali ako je ona „izvorni dijalek“, onda nije u Srbiji i sadasnji. Zasto o nama mora da brine neko ko ne govori ekavicu, koju valda svi govore u Srbiji?

        Da ne bude zabune – nisam ja protiv ijekavice, nego me cudi da nase brige brine neko ko nije sa nasih prostora. Uz naravno ogradu ako se takav skoro doselio kod nas pa se jos nije navikao na nasu ekavicu, ili i nema nameru da se navikava, sto i to naravno odobravam.

        I jos nesto – zasto redakcija ima ekskluzivno pravo da zna nesto sto citaoci ne znaju – pravo ime autora? Jel se vlasnik umetnickog imena boji citalaca, publike, a ne boji se onih iz redakcije, ima u njih ekstra poverenje? Kao to je nesto sigurno da niko nece iz redakcije otkriti pravo ime ako je do njega stalo nekome iz recimo drzavne bezbednosti … obzirom da je tema provokativna.

        Tanko mi to nesto sveukupno. Izvinite, ali navikao sam da ne primam tek tako informacije…

        Свиђа ми се

    • To sto ti nesto ne mozes da shvatis, to je tvoj problem, nemoj da se iscudjavas sto drugi nisu kao ti. To je osnovna osobina dominantnih karaktera da bi hteli da su svi kao oni, tj. da su oni merilo stvari i istine.

      Ja samo kazem i opet ponavljam – neko drugi, sa nekih drugih podrucja srbskog naroda brine o nama sa ovih ekavskih podrucja, a mi ovde takav kontekst ne vidimo kao sto ga oni vide. Znao sam da ce biti onih koji na sam pomen razlikovanja srbskih dijalekata odmah skacu kao opareni, ali ponavljam – to je njihov problem. Ja sam naucen da o svemu vodim racuna kada sam na netu, a isto preporucujem i drugima tj. svima dobronamernima.

      Свиђа ми се