АКТУЕЛНО

Хрватски медији о шамару Србима: Које услове је Колинда послала Николићу?


Кад ја поставим услове - има их 5: Колинда Грабар Китаровић

Кад ја поставим услове – има их 5: Колинда Грабар Китаровић

Уместо позива за службену посету Загребу о коме су већ разговарали, хрватска председница Колинда Грабар Китаровић послала је председнику Николићу пет услова које би Србија требало да испуни,пре него што дође до њиховог званичног сусрета.

Николићев кабинет је непријатно изненађен условима који би требало да буду испуњени уколико он жели да посети Загреб, пише „index.hr“.

Наиме, Колинда од Србије тражи решавање питања несталих у рату, повратак имовине, културног блага и архивске грађе и решавање проблема границе на Дунаву, пише хрватски „index.hr“ и додаје да „Срби неће учинити ништа што би могло да погорша односе са Хрватском, али су све ово доживели као шамар“.

– Постављање услова за сусрет Николића и Грабар Китаровић је шамар хрватске стране и враћање недипломатског геста Николићу. Када је Вучић био на инаугурацији хрватске председнице, она је прихватила његову понуду да дође у Београд. Николић је, међутим, рекао да је на реду његов одлазак у Загреб. И Србија има услове за њих, али се спорна питања решавају пре свега на међувладином нивоу – рекао је директор Центра за регионализам Александар Попов.

kol nik

————–

http://wp.me/p1Fuk8-OjX

3.2.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Hrvati, isto kao i mi ne mogu nikome da postavljaju nikakve uslove. Zna se ko to radi. Igramo uz tudju muziku. I pored svega Srbija jeste kriva sto ovako nesto dozvoljava. Ali Srbi su danas slabi. Ne mogu cak ni hrvastku robu da bojkotuju o ostalom ni da ne pricamo. Isto tako bilo bi cudo kada bi g. Nikolic mogao muski da odgovori na te njihove „uslove“. Ste ces uopste u Zagrebu da ti oni postavljaju uslove? Bruko mlitava.

    Свиђа ми се

  2. Нажалост нашу,Хрвати се с нама играју последњих 100 година као мачка са мишом,наравно криви смо ми када су нас три пута у прошлом веку убијали,протеривали,покатоличавали увек смо им праштали.Па и да смо најидеалнији православци много је то кажимо једном доста је било.Обновимо тужбу ,за геноцид у Јасеновцуи осталим јамама,и логорима,осветимо невине жртве.Ако то не урадимо од њих ће се то увек понављати уз сталне уцене.

    Свиђа ми се