ДРУШТВО

Позив на патриотисање без СВЕТОСАВСКОГ благослова – то је јалов позив у јалово време!


Саша Касаловић, 3.2.2016.
Коментар на текст: ПОЗИВ НА ШИРОКО ПАТРИОТСКО ОКУПЉАЊЕ

Како вам већ једном не постане јасно?!
Нема окупљања патриота нити патриотске борбе, док се ви који позивате на окупљање не одредите по питању ЕКУМЕНИЗМА!

колаж1

Патриотисање са „благословом“ јеретика и екумениста из врха СПЦ на челу са папијархом Иринејем је јалово, као што је живети у таквој вери јалова ствар!

Јалове гране не дају род, па тако ни ваше позивање на патриотисање без СВЕТОСАВСКОГ благослова није ништа друго него јалов позив у јалово време!

Окупација и пропаст србске државности и народа иде руку под руку са духовним отпадништвом и немогуће је усправити се из једног лошег стања без истовременог усправљања и из другог!

Неки од вас ће као из топа помислити, или ће чак и рећи, да сада није време за то, већ да треба само да спасавамо Србију! Али какво ви спасење Србије или народа хоћете да остварите а да оно није утемељено у СВЕТОСАВЉУ и није започето под знаком који су нам оставили родоначелници србске државности и духовности, Св. Сава, Св. владика Николај Велимировић, Св. Ава Јустин Ћелијски… 

Хоћете јалову борбу опет и опет …..!?

Е па нас СВЕТОСАВАЦА у таквим борбама неће бити а ви изволите па се уједињујте и водите јалове Земаљске ратове без крсног знака колико хоћете, само поведите рачуна да не буде касно када се будете отрезнили од тог јаловог стања!

7 replies »

 1. Да ли је неко размислио да се Србија врати Србској Православној Цркви? С обзиром да се Спц назива српска предлажем да, без обзира шта ко мислио, а знате да не срљам, Епархија Рашко Призренска у егзилу, тј.један њен део, заштити назив Србска Православна Црква и крене у борбу против српа међу Србима. Непроверена вест. Нови сад. Иринеј буловић је сломио кук, сере у лопату. Прича се у манастиру близу Београда, стецишту лопова, наркомана, блесавих и верника 😉 Дал је њихова жеља ил Божја воља, рећи ће дани пред нама. Поздрав са Београдског асфалта читај фронта.

  Свиђа ми се

 2. Zasto ne pogledate iz ovog ugla.zar vam se ne cini da Patrijarh Irinej pokusava spasiti duse katolicima,s ljubavlju ih privuci k Pravoslavlju,Dugo vekova smo razdvojeni jos od1054 god,logicno je da na obe strane postoji nepodnosljivost zbog njihovog krivog ucenja.Ogrezli su u stranputici,potrebno je vreme za osvescenje i prosvescenje,da bi se doslo do Kajanja i ispovedanja,Mislim da Patrijarh mudro ide u tom pravcu,Ako gresim tesko meni,Prastajte braco,Amin.

  Свиђа ми се

  • Е мој Радомире, ти не да гријешиш, већ у једном малом коментару толико непознавања вјере православне показа!

   „zar vam se ne cini da Patrijarh Irinej pokusava spasiti duse katolicima,s ljubavlju ih privuci k Pravoslavlju,Dugo vekova smo razdvojeni jos od1054 god,logicno je da na obe strane postoji nepodnosljivost zbog njihovog krivog ucenja.Ogrezli su u stranputici,potrebno je vreme za osvescenje i prosvescenje,da bi se doslo do Kajanja i ispovedanja,Mislim da Patrijarh mudro ide u tom pravcu,Ako gresim tesko meni,Prastajte braco,Amin.“

   Како мислиш да ће Иринеј Гавриловић спасити душе Католицима, ако то нису успјеле стотине и хиљаде великих православних светитеља од 1054-е па до данас!?

   Зар се душе иновјерних спасавају тако што се прогоне, клеветају, православни вјерници властите помјесне цркве?

   Зар се душе иновјерних спасавају тако што се сарађује са издајницима своје земље и страним непријатељима? Прочита ли ти књигу „СПЦ и Викиликс“ од Др. Зорана Чворовића и Владе Димитријевића?

   Е мој Радомире!

   Свиђа ми се

   • Па…тешко теби !
    Тај кога ти називаш “патријархом“ је за “папу“ на дневнику РТС-а,јавно,јасно и гласно, рекао да је за њега “СВЕТИ ОТАЦ“ а за себе да је ЕКУМЕНИСТА…..тако да би било паметније да се манеш ти спасавања папине душе и да видиш шта ћеш са својом !
    Ја могу још ,осим овог коментара,и да се помолим за тебе како би то и учинио !

    Свиђа ми се

   • Ето праштамо ти, али ти више немој да лупаш и схвати: вук длаку мења али ћуд никако.

    Кад толико светих православних подвижника није окренуло те вукове да постану Христово стадо, не мислиш ваљда да ће огрезли у греху да их врате на пут Истине.

    Радомире и сви Радомири освестите се, расуђивање вам је забрињавајуће.

    Апостолска предаја, канони и СветоСавље су изнад и Иринеја и синодејствујушчих, а они их каче мачку о реп (букач Атанасије).

    Свиђа ми се

  • Раскол који су направили 1054 год.својевољно католици су јерес то није више никаква вера.Треба те знати да је православље једина вера,све остало су религије.

   Свиђа ми се