АКТУЕЛНО

ЗАТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Ево шта је Новак прво урадио након величанственог тријумфа у Мелбурну!


фото: МОНДО

фото: МОНДО

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић након велике шесте по реду победе на Аустралиан Опену обишао је хуманитарну организацију Melbourne City Mission која помаже неким од најугроженијих група деце из Мелбурна, играо се са њима и донирао у име своје фондације 20.000 долара као подршку њиховом раду.

nole

Први тенисер света, који се страствено залаже за побољшање услова раног развоја, рекао је да ће Новак Ђоковић Фондација донирати новац за програм „Early Years Supported Playgroyp“ хуманитарне организације из Мелбурна, како би се помогло деци у предграђима Браyброок и Дореен.

фото: КУРИР

фото: КУРИР

Након упознавања, Новак се играо са малишанима, цртали су, играли тенис, а неки од њих су открили најбољем тенисеру шта желе да буду када порасту, о чему маштају и које жеље би волели да им се остваре.

n1

Ђоковић је рекао да је фокус организације „Melbourne City Mission“, која жели да истакне важност раног образовања, потпуно у складу са циљевима Новак Ђоковић Фондације која на том циљу истрајно ради пуне четири године. За то време је отворено 7 објеката у којем деца похађају предшколски програм,  обучено више од 600 наставника и покренут низ пројеката са циљем да деца у раном периоду добију адекватно знање.

фото: КУРИР

фото: КУРИР

„Рано образовање даје деци шансу да снажно одговоре на било који изазов, и да постану победници на било ком терену,“ рекао је Ђоковић. Melbourne City Mission“ организација је лидер у обезбеђивању иновативних и корисних програма за рано образовање, и ми смо срећни што можемо да допринесемо њиховом раду на том плану“.

„Подршка у најранијем периоду коју сам имао, имала је кључну важност у мом животу, а све оно што сам тада учио, слушао, читао обликовало ме је као личност. Долазим из земље у којој готово половина деце не похађа никакве предшколске програме, што им касније отежа школовање, напуштају школу и постају проблем целом друштву. Таквих земаља је пуно и то морамо да променимо сви заједно“, рекао је Новак.

фото: КУРИР

фото: КУРИР

Привремени извршни директор „Melbourne City Mission“ организације, Лиз Бишоп, поздравила је ову донацију, истакавши да ће она директно помоћи предшколској деци из угрожених група, као и њиховим породицама, у Дореен и Браyброок преграђима Мелбурна. Омогућиће им безбедно, сигурно и пријатно окружење за рано образовање.

Наше радионице у које ћемо уложити донацију Новак Ђоковић Фондације већ годинама успешно негују добробит и развој деце, пружају подршку њиховим породицама и јачању заједница.

Захваљујемо се Новаку и његовој Фондацији на подршци, и њиховој посвећености развоју дечије едукације на светском нивоу.

Уздамо се у великодушност организација као што је Новак Ђоковић Фондација, како бисмо породицама пружили подршку кроз овакве програме. Захваљујемо се Фондацији на помоћи и глобалној посвећености побољшању услова раног образовања“ – рекла је Бишопова.

фото: КУРИР

фото: КУРИР

Такође, задовољство новим партнерством истакао је и Алберто Лиђи, глобални ЦЕО Новак Ђоковић Фондације.

„Веома сам срећан и поносан што се Новак Ђоковић Фондација придружила напорима „Melbourne City Mission“ у настојању да помогне деци из социјално угрожених породица да добију лакши приступ програмима предшколског образовања који су им неопходни. Ову донацију видимо као инвестицију у будућност ових малишана и као симбол наше посвећености програмима раног развоја и образовања на глобалном нивоу. Мисија наше фондације је да сталним улагањима у рано образовање и развој омогућимо деци широм света приступ образовним институцијама, програме који ће подстицати њихово образовање и омогућити им да њихове стартне позиције у животу буду боље. Сва истраживања показују да се улагања у рани развој вишеструко врате не само деци и њиховим породицама, него и државама и целом друштву. Наша фондација, као партнер Светске банке са којом заједнички промовишемо ову тему, такође користи сваку прилику да ради на решавању овог проблема у свету“, објаснио је Лиђи.

Новак Ђоковић Фондација основана је  2007. године са циљем да деца из социјално угрожених средина расту, играју се и развијају у стимулативном, креативном и безбедном окружењу. Новак Ђоковић Фондација помаже организације и програме широм Србије, а донације су након поплава упућене и деци из Хрватске и Босне и Херцеговине. НДФ сада упућује помоћ и у друге државе у којима је Новак активан током своје професионалне тениске каријере, свог рада у улози глобалног амбасадора добре воље УНИЦЕФ, као и кроз партнерство између Новак Ђоковић Фондације и Светске банке.

Ђоковићу наредних дана следи одмор, а након тога припреме за турнир у Дубаију који почиње 15. фебруара.

 

——————–

http://wp.me/p1Fuk8-OdL

1.2.2016. КУРИР/ИСКРА, МОНДО, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »