ДРУШТВО

Еколошки покрет НС – Хитно саопштење поводом покушаја принудног привођења Николе Алексића


ХИТНО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

поводом покушаја принудног привођења Николе Алексића
у притвор Полицијске управе ,,Нови Сад
ˮ

У петак, 22. јануара 2016. године полиција Новог Сада је поново стављена у функцију остваривања противуставних и незаконитих радњи у циљу кршења основних људских права и уставних слобода и наношења непроцењиве штете угледу политичких противника режима пред непосредне парламентарне изборе.

Док је Никола Алексић, директор Еколошког покрета и председник Патриотског блока, био на судском претресу у Основном привредном суду у Новом Саду по неоснованом поступку против њега и Еколошког покрета Новог Сада, његова супруга је обавестила дежурне у Еколошком покрету да је полиција Новог Сада дошла у његов стан да га приведе по захтеву Основног суда у Новом Саду.

Пошто против Николе Алексића не постоји нити један покренути поступак који би захтевао његово принудно привођење у притвор, а потом у Суд, нити постоји нити један позив за приступање пред Основни суд у Новом Саду на који се Никола Алексић није одазвао, основано се износи сумња да је Основни суд у Новом Саду поново постао сервис организованог криминала и ступио у функцију противуставних и незаконитих обрачуна противника на политичкој сцени.

Пре десет година, такође пред почетак предизборне кампање, Основни суд у Новом Саду је преко судије Милана Шалипура (запамтите ово име!) захтевао од полиције Новог Сада да Николу Алексића принудно приведу пред Основни суд у Новом Саду.

nikola-aleksic

Из фото архиве

Полиција је десетак пута под пуном службеном опремом и оружјем, као да се ради о окорелом криминалцу, упадала у стан Николе Алексића са налогом да га приведу пред Основни суд у Новом Саду, иако против њега као и данас, није постојала нити једна пријава, поднета тужба или позив на суд на који се Никола Алексић није одазвао, који би био основ принудног привођења.

Само чињеница да је Никола Алексић био непокретан у кревету после тешке операције и непосредног изласка из болнице после трећег покушаја ликвидације само у једној години, уз истовремено непостојање носила као дела опреме полицијског возила (марице), допринели су томе да Никола Алексић није био принудно приведен у станицу полиције до привођења пред Основни суд у Новом Саду. Доласци полиције су изостали тек после писаног захтева начелнику ПУ Нови Сад, Миладину Кострешевићу, да спречи злоупотребу полиције ради наношења моралне штете политичком противнику. У личном телефонском разговору, тадашњи начелник новосадске полиције је уз псовке упућене Основном суду у Новом Саду, признао Николи Алексићу да то Основном суду није први пут да на тај начин дискредитује режимске политичке противнике.

Када се Никола Алексић опоравио од покушаја ликвидације и после две године поново научио да хода, отишао је код судије Милана Шалипура (запамтите то име) да га пита зашто га позива и зашто шаље полицију по њега ради принудног привођења.

На то се судији Милану Шалипуру (запамтите то име) омакло да каже пред сведоком, како због њега (Николе Алексића) трпи свакодневне притиске из министарства правде (министар Стојковић) да га приведе без икаквог правног основа. На молбу да појасни те захтеве министра, свестан да се избрбљао, окренуо је леђа и одбио даљи разговор са Николом Алексићем.

Данас (петак, 22. јануар 2016. године), нашао се неки други Милан Шалипур (или исти!?) који је у име Основног суда у Новом Саду злоупотребио службени положај и потписао налог за противправно привођење Николе Алексића и његово задржавање преко викенда.

У понедељак, 25. јануара, би га привели у суд уз дојаву својим медијима и фотографисање као да се ради о последњем криминалцу у циљу његове компромитације пред предстојеће изборе. Фотографија како полиција изводи Николу Алексића из марице пред судом, обишла би Србију и користила би се у свакој прилици и пред сваке изборе под различитим објашњењима, што је једини циљ наведеног покушаја неоснованог привођења.

Покушај уништавања моралног лика једине неукаљане личности на друштвеној сцени Србије, злоупотребом службеног положаја и имена институције суда, представља већи злочин од свих покушаја ликвидације које је Никола Алексић до сада преживео.

Да у овом злочину суд није једини сервис организованог криминала, говори и чињеница да дежурни полицајац ПС Лиман (тел. 021 466 722) у више наврата није хтео да одговори Николи Алексићу по ком основу га је полиција те станице покушала привести и који судија је потписао противправни налог за његово привођење, него је дрско спуштао слушалицу када би чуо име Николе Алексића.

Еколошки покрет зато обавештава јавност Србије да је предизборна кампања почела, да се средства у освајању власти не бирају. Предстоје нова хапшења, не само отписаних ,,мангупа из сопствених редоваˮ, него и часних људи попут Николе Алексића. Основано сумњамо да ће уследити и убиства политичких противника као и свих личности које би на било који начин могле угрозити организовани криминал на власти у Србији.

Наведени случај Николе Алексића више него довољно указује на то.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

2 replies »

  1. Уколико зиаста тешко науде Алексићу могућност да се то прошири и на друге мирне грађане је велика. Почиње терор страха.

    Свиђа ми се

    • Mislim da ne postoji takva mogućnost pre nego što građani sami ne promenu ustav kako bi sve bilo po zakonu. Demokratija se drži zakona jer je sama po sebi poredak zakona. Kada građani demokratskim putem promenu ustav i počnu da sprovode usvojene zakone koji se neće kositi sa postojećim ustavom i zakonom , tek tada će se „teror“ proširiti na svakog građana pojedinačno bio on miran ili nemiran. Ali to neće biti teror nego jednostavno , sprovođenje demokratskih zakona i vladavine prava i zakona koje su sami građani usvojili u svojoj skupštini gde vladaju i donose sebi zakone kao narod koji se opredelio za demokratiju. Ako nisu poslušni zakonima onda će pred celim svetom biti kriminalci , možda i teroristi i uglavnom BEZAKONICI koje i Bog prezire i nevoli. Građani neznaju, da zakone koje sami sebi uvedu i usvoje preko svojih legalno izabranih predstavnika, svojom voljom i izborom postaju i Božiji zakoni.I nisu im krivi predstavnici koji izaberu već sam narod koji preko njih vlada po osnovnom pravilu svetske demokratije iz antičkog predhrišćanskog doba,ako su ti zakoni sutra protiv njih a ne u koristz naroda i građana.. Zato demokratija nije dobra za pravoslavne narode i države isto kao i ideologija komunizam koja je preteča ideologiji demokratiji gde se narod obezboži i od vere i Boga odvoji kako bi ga demokratija u koju uleće nespreman,nedorastao zakonima demokratije razorila i preuzela teritorije i državna bogatstva tog naroda legalnim i zakonskim putem kako bi ceo svet to odobrio i razumeo i prezreo takav narod koji je bezakon narod , narod bezakonik koji mora biti prognan ili zarobljen i kao bezakon narod stavljen u žicu i pod totalnu svetsku kontrolu i odbačen kao nedorastao i glup za demokratiju koju je samo osramotio a sebe nesposoban uništio. Za takvim narodima ostali narodi mogu samo da žale a Bog da plače usled pogrešnog izbora i volje i naj više pogubljenih duša iz takvog naroda.

      Свиђа ми се