АКТУЕЛНО

Данијела Ружичић: Србијо, мајко напаћена!


kolaz srbija majka
Србија, земља без морала, већ дужи период, константно посрће. Владавина неморала у друштву, друштвеним групама и појединцима. Тачније речено, ми тренутно немамо основне елементе развијеног и сигурног морала као битне претпоставке за друштвене снаге.

Немамо ни економске принципе ни норме. Постали смо робови Запада, ММФ-а и Светске банке. Постали смо јефтин залогај за наведене предаторе. Постали смо робови у сопственој отаџбини.

Све од ’90 година до данас, у Србији је правило да се може радити све оно што нигде у свету није дозвољено, недопустиво и подложно јавној осуди. Сиромаштво је данас резултат свих великих реформатора и самопрозваних стручњака.
Незапосленост која је највећа икада у Србији, узрок је многих проблема. Затварањем радних места разним лоповским приватизацијама и стечајевима формирана је одлична подлога за раст сиромаштва и беде. Управо раст сиромаштва са собом директно доводи до великог броја криминалаца и криминалних радњи.
Сви они који немају другог избора урадиће и спремни су на било шта, само да преживе! Морају да сачувају своје животе, али то се мора што пре зауставити!

Такав проблем се мора решити отварањем нових радних места за радно способне! Они који нису способни да раде морају имати одговарајућа средства за преживљавање, које држава мора да им обезбеди!

Влада Републике Србије нема апсолутно никакав адекватан план за решавање кључних проблема, а један од главних криваца за морално посрнуће су управо они, сви они чопоративно од ’90-их до данас.

Србија је постала обична марионета Запада, која се пристаје на све како би добили кредите од свих међународних финансијских експлоататора.
Србија и њен опстанак су само изговори свих политичких махинација, и све док буде тако никада се нећемо померити са овог места.

Држава мора да обезбеди опстанак и напредак, али ова држава не може чак ни да реши питања основне људске егзистенције, јер је није брига. Брига државу и политичке олигархе што половина Србије живи испод границе сиромаштва, брига их што се број корисника народних кухиња константно повећава. Трећина корисника тих кухиња су деца. Број гладних се повећава из дана у дан, али политиканте то не занима.

Хоћемо ли дозволити да се све ово настави?
Хоћемо ли ићи са погнутом главом и даље скретати погледе са реалних проблема и мука? Можда се већину ово не тиче тако да и не обраћају пажњу на то јер они имају битнијих ствари у животу, али шта ће бити сутра, шта може да се догоди сутра када те муке покуцају на сва врата, а онда сви други окрену главу?

Пропаст Србије данас се представља као историјски успех!
Србијо, осврни се мало око себе! Србијо, свет се не врти око тебе! Србијо, пропала си, морално, економски…! Србијо, продала си се се страним амбасадама и њиховим чиновницима!

Грађани Србије, осврните се мало око себе, погледајте како живе људе око вас, ваше комшије, ваши познаници. Већина живи на граници преживљања, али то већини не смета, јер сваког дана слушамо о томе како нам је све боље и како ће нам тек бити боље!
Неће нам бити боље, освестите се и почните да речи претварате у дела.
20 година слушам причу о “бољем животу“, смучила ми се таква прича и та количина лажи која нам се сервира сваког дана.
Отворите очи и мислите својом главом, јер немамо превише времена за чекање. Куцнуо је последњи час. Јер ако се једног дана пробудимо и схватимо да смо дотакли дно, можда ће бити касно да мењамо ствари.
Србија се претворила у “стечајну масу“, неће бити тужније у поучније приче у будућој економској теорији!

Сада су нам увели фантастичну новотарију, референдум! Не, ипак избори! Биће, истина, врло занимљиво, а сав новац којим се финансирају избори плаћамо сви ми грађани Србије.
Није ово први пут, но, нисмо ни ми више деца.

У вихору српске пропасти, кроз маглу види се слобода!
Данас је слобода скупа реч, купује се на изборима, продаје се на изборима…. Ослободимо се!

Будимо слободни, јер слобода нема цену!

село

————-

19. 1. 2016. Пише ФБР аутор Данијела Ружичић, приредила Биљана Диковић

*кратка веза до текста – http://wp.me/p1Fuk8-NPO

1 reply »