АКТУЕЛНО

Џералд Селенте – Ближи се последњи рат


фото: ФБР архива

Gerald Celente фото: ФБР архива

Свет је постао једна велика земља робова. Седам милијарди људи поробљено је од стране шачице никоговића и ништарија, и немају храбрости да се боре. Остали су без храбрости, части, самопоштовања и достојанства

Традиционално je и ове године магазин Печат представио водеће трендове у свету, засноване на анализи Џералда Селентеа, препознатог у светским медијима као „најпоузданије име у праћењу светских трендова“ након што је предвидео колапс СССР-а, две последње економске рецесије, слом dot.com-a, Азијску валутну кризу 1997, слом светске берзе 1987, глобалну финансијску кризу 2008. Селенте се бави праћењем и прогнозирањем трендова од 1980. када је развио јединствену методологију „Globalnomic®“ у предвиђању, праћењу, идентификовању и искоришћавању предвиђалачке методе. Селенте је издавач интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог истраживачког института.

18.1.2016. Разговарала Биљана Ђоровић за ПЕЧАТ, за ФБР приредила Биљана Диковић

trend

* Господине Селенте, ваша предвиђања водећих 10 трендова за 2016. су веома мрачна и апокалиптична.

– Да, она су апокалиптична у смислу да уколико будемо дозволили да се догоде, трендови ће нас управо тамо и одвести. Али не мора да буде тако. Ми смо објаснили трендове како би људи широм планете видели стропоштавање света низ парапет и сада је на људима да одлуче да ли ће дозволити реализацију многих од ових трендова. Јер неке од њих нећемо моћи да променимо. На пример: један од водећих трендова је глобална рецесија. И како се Нова година отвара, глобална тржишта се затварају. Глобална рецесија је требало да се одигра одмах након панике 2008, али тржишта су вештачки одржана и ојачана око 2009. уместо да се криза одвија природним током. Због тога се сада налазимо у гротлу највеће финансијске преваре у светској историји. Централне банке широм света, укључујући банке у Кини и Јапану, преплавиле су тржишта јефтиним новцем. Председник Европске централне банке Марио Драги се обавезао да ће „учинити оно што морамо“ да би се повијена економија у Европи одржала на површини, што значи: више подстицаја, више јефтиног новца, више економских лукавстава којима ће додатно нахранити џиновски глобални мехур дуга. Али упркос маневрима, банкстерски мехур дуга од 225 трилиона долара ће пући – и глобална рецесија / депресија ће превладати. Да, налазимо се у глобалној рецесији чије ће последице погодити многе људе, али са друге стране, они који знају шта се спрема, могу се припремити за то, и успети да просперирају у датим околностима.

 

* Да, али како се припремити када је водећи и најмрачнији тренд који сте најавили за 2016. – избијање трећег светског рата.

Ми га заправо зовемо: Последњи светски рат. И уколико до њега дође, заиста више нећемо морати да бринемо за оно што ће доћи после. Десиће се оно што је Алберт Ајнштајн, када су га након што су САД уништиле Хирошиму и Нагасаки нуклеарним оружјем, питали какво ће се оружје користити у трећем светском рату, одговорио: „Не знам какво ће се оружје користити у трећем светском рату, али знам да ће се четврти водити штаповима и камењем“.
И ка томе се свет креће. Видимо како Блиски Исток наставља да се диже у ваздух, САД настављају да провоцирају Русију померајући НАТО све ближе њеним границама, видимо нарастање тензија у Јужно кинеском мору, стожеру САД у Азији, и догађаји се одвијају у правцу глобалног рата.
Цена „рата против тероризма“ је запањујућа: трилиони долара су протраћени; земље и градови уништени; милиони избеглица; небројено радикализованих џихадиста покренуто је за „свети рат“ на Западу. Нарастајући тероризам који подстиче више бомбардовања, покретање трупа и ратни разговори, показују да је 2016. на путу да буде обележена историјским нивоима насиља широм света.

NATO u srbiji

1999. НАТО ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ НАД НАРОДОМ СРБИЈЕ

* Шта би могло да се уради како би се ова ситуација преокренула у корист људи. Како спречити избијање трећег светског рата?

Прво: раскинимо све односе са НАТО! Апсолутно је одвратно да он још увек постоји. Дођавола са НАТО! Доста ми је њега: тих убица, горих од варвара!

Друго: изградимо сопствене економије. Престанимо са том глобализацијом. Људи би могли и морали да живе у самоодрживим економијама и државама. Државе поседују природне ресурсе и способне људе и могу саме да произведу и изграде оно што је потребно. Да ли морамо да купујемо производе из Кине, Бангладеша и Вијетнама? Не! Производимо их сами. Требало би да увозимо само ствари попут Француског вина и италијанског сира, а не оно што можемо сами да направимо. Морамо да постанемо далеко више самоодрживи. И то би могао и морао да буде један позитиван растући тренд. Сви знају за слоган „купуј локално“. Треба га проширити на „изгради национално“! Поврати национално наслеђе, традицију, порекло! Развијај трговачке односе тако да народи остану народи, људи остану људи и индивидуе – људи са различитим особеним карактеристикама, уместо да их наковањ система штанцује у једној глупавој форми званој глобализација, мултинационализација и конформизам. Одговор је у индивидуалности дизајнираној за наше националне потребе. Ја сам економски патриота. Ја желим да мој новац држим у Америци. Не желим да одлазим одавде. Желим да градим ову земљу. Многе земље могу да имају самоодрживе системе, да производе готово све што је потребно. То је неопходно урадити и то је по мени једини излаз за свет.

nato_north_atlantic_terrorist_organization

* У представљању трендова за 2016. један од водећих представљају предстојећи председнички избори у САД, које сте назвали: „Највећи шоу наказа на свету“. Шта мислите о Доналду Трампу који привлачи планетарну пажњу својим милијардама, својим наступима и гласном и јасном говору. 

– Мој изборни слоган за 2016. гласи: „Трамп или Клинтон: Хитлер или Хитлери (Хилари)“. Једина добра ствар са Трампом је што он показује о каквој се превари ради – „председничком риалити шоу“ – баш како је наш пролећни Тренд магазин показао на насловној страни. То је било пре него што је Трамп – шампион риалити шоу програма, ступио на позорницу.
Ја то веома добро знам. Одмах након дипломирања, започео сам своју каријеру водећи политичке кампање у Вестчестер Каунтију, најбогатијем округу у САД. Био сам тада помоћник секретара Сената државе Њујорк, а потом сам током много година радио као експерт владе у Вашингтону. И ја знам ко су ти дечаци и девојчице који глуме политичаре. Они су никоговићи. То су људи које сте мрзели у средњој школи и колеџу, који су волели да буду председници разреда и председници студентског већа. Изузетно послушне особе које би газиле преко мртвих да би дошле до циља, улизице, неискрени и бескрајно амбициозни. И Трамп зна ко су они. Зато их гази нештедимице. Они нису никаква конкуренција за њега. Трамп зна по мало о многим стварима али не много о било чему. Он је дакле, веома „танак“ али има исту врсту убеђивачке снаге као Хитлер, као Мусолини. Као Берлускони. Он је амерички Берлускони. И људи мисле да ће, пошто је он милијардер, они такође постати богати. Ово је први пут у мом животном веку да људи осећају да је амерички сан одсањан и да је мртав. Људи губе посао и више немају добре послове у изгледу. И верују да ће им Трамп помоћи, јер је велики визионар. Не, није. Његов отац је оставио Трампу и његовој браћи и сестрама 200-400 милиона долара. Трампов отац је био један од највећих градитеља и трговца некретнинама на Менхетну. А ми, у Бронксу смо обично говорили, користећи се термином из бејзбола да је: „Неко рођен на трећој бази како би задао тројку“. Другим речима, момак је доспео тамо где јесте захваљујући свом оцу, што он никада није био у стању да прихвати и изградио је читав систем опсена како би одржао себе у веровању да је све сам постигао.

* Један од најважнијих трендова које сте најавили за 2016. је долазак милиона миграната на Запад.

– „Велике миграције“ је Тренд Институт најавио као један од водећих трендова 2011, али је ова најава игнорисана од стране медија и исмејана од стране политичара. Пет година касније, ти исти политичари и пресститутски медији још увек нису свесни ни припремљени за ефекте Велике сеобе са Блиског Истока и Северне Африке. Избеглички таласи ће расти. Земља за земљом ће подржати затварање својих граница и ограничавање уласка у земљу. Корени узрока ће наставити да се игноришу и миграција / имиграциона политика ће постати окосница политичких кампања, нарочито у Северној Америци и европским државама. А избегличка криза је директна последица деловања САД и њихове коалиције за убијање, која је уништила Авганистан, Сирију, Либију, помажући земљама северне Африке да униште своје народе. Миграциона криза је поред тога настала као резултат глобалне рецесије. Погледајмо: цене робе су пале у просеку за 25% прошле године. До чега је то довело. Људи напуштају северну Африку, Конго, Нигерију, Алжир, али напуштају и Аргентину, Чиле, Венецуелу… И сви се крећу El Norte покушавајући да се домогну посла. И тако имамо ситуацију у којој се комбинују социјална дестабилизација настала због економске рецесије са геополитичким турбуленцијама – а то је формула за рат.

migranti02 - Copy

* Тренд који су развили глобалисти се наставља: шта год да се испречи пред транснационално корпоративно тржиште, представљено као космичка машина за благодат човечанства, подлеже сместа анатеми и уништењу. Једна земља за другом су уништене, од Србије до Блиског Истока, Украјине и северне Африке. Методи укључују бомбардовање социјалне инфраструктуре у Србији и арапским земљама до ућуткивања гласова који износе непорециве чињенице и разобличавају лажи режима. Да ли видите знаке колективног освешћивања људи на западу као тренд?

Да, дефинитивно се ради о буђењу. Различите снаге виде све те лажи, убијања, убиства невиних људи почињених од земаља попут САД, Француске, Уједињеног Краљевства до Аустралије. Француска се данас у Нигеру и Малију враћа својим колонијалним данима. Француска је значајна нуклеарна сила а Нигер је богат уранијумом. И људи су свесни тога али не говоре уједињеним гласом. А управо је то оно што би требало да ураде – да се уједине око једног главног питања. А једна од таквих ствари могла би да буде – мир. Јер нема ни М од МИРА у било којој пресститутској пропаганди која долази од такозваних медија. То нису медији. Медији су мртви. Корпорације поседују медије у којима се емитује пропаганда од стране људи које су они купили, који их представљају, а које ми називамо политичарима. А они нису ништа више до робови и климоглави, такојевићи и такојевићке за мултинационалне корпорације и банкстере. Снаге отпора су ту и спремне су за покретање у другом смеру, али се расипају јер нема конзистенције и заједништва. То видимо у Италији у Покрету пет звезда, и очекивано, бивши комичар Бепе Грило се повлачи из њега, млађи човек долази и докле ће то уопште и трајати? Подемос у Шпанији, УКИП у Британији и други покрети ће се посебно сједињавати по питањима избеглица/миграната, али они би морали да се фокусирају на јединствен централни проблем у свом деловању ако заиста желе да промене политички мејнстрим фашизам.

* Глобалисти су успоставили деспотски систем путем закона и уговора које дизајнирају и усвајају иза сцене. Технократе ликвидирају сваку могућност спречавања изнуде коју човечанству намећу контролори новца. Како ви карактеришете овај тренд?

Тај тренд је фашизам – у коме корпоративна моћ контролише владе. Баш тако је Мусолини назвао спајање корпоративне и друштвене моћи. Нема никакве сумње да банкстери повлаче конце, рецимо Марио Драги из Европске централне банке. Одакле је он? Првобитно из Голдман Сакса. Шта је са човеком који води Банку Енглеске- Марк Карни? – Голдман Сакс. Садашњи премијер Аустралије – Малколм Турнбул? – Голдман Сакс. Ко су људи који су размонтирали Glass-Steagall-ов закон из 1933? – Роберт Рубин, бивши C.E.O. Голдман Сакса. Ко је момак који је смислио да су неке банке „сувише велике да би пропале“ у Бушовој администрацији? Хенри Полсон – Голдман Сакс.

THE-FINANCIAL-KILLERZ

Ради се о преузимању власти од стране корпоративних банака. Људи немају апсолутно никакву власт. Они су пиони у рукама ММФ-а – Међународне Мафијашке Федерације, Светске банке, Европске Централне Банке и Банке Федералних резерви. Исто је и са Кином и Јапаном. Банке су преузеле контролу. Банкстери постављају правила и подижу лествицу, а људима је остављено да само извршавају наређења. Погледајмо како изгледа дивљачка крађа у Грчкој. Они је зову – приватизација. У тој крађи се веома вредна јавна добра продају будзашто; људима се одузимају пензије и отпремнине, укидају се социјални програми како би се давао бејл аут за европске банке које су направиле лоше процене у Грчкој. И оне сада траже још оштрије „мере штедње“.

Грчка – земља која нам је дала демократију је она која ју је такође и убила. Видели смо да су јула прошле године Грци гласали против „мера штедње“ а грчка влада је на то рекла: “Дођавола са вама! Ви се не рачунате – ви сте само људи“. Ципрас, тај мали дечак, тај мали кловн од малог никоговића, још једна ништарија од човека, поручио је грчком народу: „одлазите и ј. се“ (Go F. Yourselves).
Ко су банке које су изгубиле новац у Грчкој? То не могу да буду Немачке банке, зар не? Не, наравно. Могу ли да буду француске и холандске банке? Не, не, не. Разуме се.
Свакоме ко има очи да види и уши да чује, јасно је да банке и корпорације владају светом а да се људи претварају у робове. Ради се о глобалном корпоративном и војном преузимању света. Свет је постао једна велика Земља робова (Slavelandia). Седам милијарди људи постају робови, поробљени од шачице никоговића и ништарија. И људи немају храбрости да се боре. Остали су без храбрости, части, самопоштовања и достојанства.

 

ALEKSANDAR VUCIC

фото: Танјуг, Седница Владе Републике Србије на копу КОЛУБАРА

* У Србији се уводе се закони који установљавају и учвршћују успостављање полицијске државе. Људи сваким даном остају без својих права – успоставља се тоталитарни систем који не могу да перципирају будући да су заслепљени светлошћу спектакла, спортским догађајима и риалити програмима у шта се претворила и дневна политика. Шта предузети у таквим условима?

– То се догађа у целом свету. Ми у САД смо остали без наших уставних права чак и када се ради о Првом амандману – слободи говора. Један по један амандман одузимају од нас. Погледајмо шта се догодило у Француској. Искористили су последњи „терористички напад“ како би људима одузели још више права. Погледајмо шта се догађа у Пољској – иста ствар. Владе преузимају све већу контролу како економије опадају, да би људе држали на линији њиховог претварања у робове. И на људима је да устану против тога. Да кажу – НЕ!!! Ко сте ви?! Ко вам је дао за право да одређујете какви би закони требало да буду?! Каква треба да буду наша права?
Ко је то ставио у главе ових малих кловнова? Ових малих дечака – никоговића. И жена, такође. Погледајмо шта имамо овде, у САД! Имамо жене које су јастребови рата, које се боре за место председника, и мушкарце – милитаристе. А ни један од њих није никакав борац. Ниједан! Можете ли да замислите Холанда како улази у борбу? Можете ли да замислите малог Камерона који је као оксфордски студент забио свој пенис у уста мртве свиње, што нисам ја изјавио већ се о томе нашироко расправљало у медијима, укључујући Гардијан. Можете ли да њега замислите како улази у борбу?
И ти људи нам одузимају наша права. А људи им се клањају и прихватају све што им такви ништаци сервирају. То је наша грешка. Људи су изгубили храброст и дозволили су да их ови мали кловнови убијају, уништавају, опљачкају, одузму им права и достојанство. Када људи буду устали и пронашли храброст у себи самима – то ће бити тренутак када ће ствари моћи да се промене.

* Какви су трендови за Блиски Исток за 2016?

– У пролећном издању нашег магазина Трендови, показали смо како је амбасадор Саудијске Арабије у САД, из Вашингтона D.C. најавио да ће Саудијска Арабија извести инвазију на Јемен како би „вратила владу“ Абд Раббух Мансур Хадија – марионетску владу. И шта се догодило? То је урађено из САД и уз њихову помоћ, Саудијска Арабија, парадигма радикалног вехабизма, напала је најсиромашнију земљу на Блиском Истоку. Арапска лига је свргнула Гадафија у склопу САД/НАТО напада на Либију, предвођена Хилари Клинтон, Самантом Пауер, Сузан Рајс, Обамом и наравно Саркозијем. Затим су дестабилизовали Сирију. Израел непрестано краде земљу од Палестинаца, претворен је у апсолутну државу апартхејда. Палестинци више немају шта да изгубе а стара изрека каже да људи, када немају више шта да изгубе – спремни су на све. И, видећемо даљу ескалацију ратова у Израелу, Израела у Либану и Сирији, а након егзекуције истакнутог шиитског свештеника, Шеика Нимр ал Нимра од стране Саудијске Арабије, могућа је веома озбиљна ескалација верских и дипломатских тензија: Блиски Исток је спреман да експлодира. И већ експлодира. У пламену је.
И, да, заборавио сам на Турску. Како сам могао? Погледајмо шта ради Ердоган. Када је изгубио изборе у јуну, започео је рат са Курдима. Он снабдева оружјем и војном опремом фракције које желе свргавање Асада у Сирији. Уколико се не пронађе пут за истинска мировна решења, Блиски Исток ће изгорети у пламену ратова.

Државе пре и после "хуманитарне демократске интервенције САД и НАТО земаља

Државе пре и после „хуманитарне“ демократске интервенције САД и НАТО земаља

* Један од најзначајнијих трендова који најављујете за 2016. је роботизација која представља окосницу преображаја и води даљој трансформацији и нестанку људске врсте.

– Роботизација ће заменити индустријализацију, која је, ако се пажљиво сагледа, већ поприлично убила људски дух. Школски систем је изграђен на основу индустријског модела који је налагао смештање људи у фабрике и извршавање наређења. Научили су их да читају и пишу и знају нешто мало математике. И сада улазимо у доба роботизације. Да, ово је прекретница. Људи су већ спремни за то. Подлегли су, а да тога уопште нису свесни. Погледајмо их: они ходају улицама одашиљући енергију која зрачи зомбираност. Њихови умови су изгубљени. Није у питању само технолошко преузимање. То су људи којима недостаје дух, култура, динамика, интуиција и самопоштовање. Они су постали робови. Кокошке у паклу, прикључене на технолошке справице којима су запушили уши и затворили очи. Роботизација је само корак даље. Сада ће машине преузети велики број људских послова. Људи су ионако већ изгубили способност да мисле.
Тренд роботизације могао би да донесе и неке позитивне помаке у смислу учења и стицања знања. Правог понирања у виртуелну реалност. Методологија школовања у доба индустријализације која почива на утврђеним путевима стицања знања, системски подржана, могла би да буде замењена спознајним потрагама у промењеним околностима.

* Ви сте, господине Селенте, купили три старе зграде од историјског значаја у Њујорку и ту преместили ТРЕНД институт као део ваше мисије у коју спада и одржавање вишедневних конференција које у форми грчке Агоре служе за уздизање духа и телесног здравља и способности.

– Ја живим у колонијалном Кингстону (colonial Kingston), Њујорк, који је удаљен два сата вожње од обездушеног и обездуховљеног Њујорк ситија. Живим ту, где је само срце америчке револуције. Недалеко од мене налази се зграда Сената из 1777. године – место у коме је Њујорк постао држава. Са друге стране налази се најзначајнији историјски угао у читавим САД. На обе стране тог угла налазе се револуционарне зграде и ја сам лично купио три те зграде. И, урадио сам то зато што желим да видим одигравање следеће америчке револуције, не оне која се постиже насиљем и оружјем већ револуције духа, страсти, моралности и интелекта. Једном је била ренесанса и волео бих да ја лично доживим да видим другу. То је један од најважнијих трендова чије испуњење зависи од нас самих, нарочито припадника средње и бејби бум генерације која се приближава седамдесетим, а то су људи са највише знања и животног искуства, веома драгоценог за савремени тренутак. Људи из читавог света долазе на наше конференције – чак и из Јапана и Аустралије. Велики број долази из Европе. И нису у питању само предавања и сусрети људи отвореног ума, у питању је предиван амбијент који смо створили и коме нема равног у САД. Ту се склапају дивна пријатељства и пословна сарадња. Ми преносимо тим људима своја знања и увиде и истовремено учимо од њих. Недавно је одржана конференција на којој су учествовали Пол Крег Робертс и Гари Нул, чије петосатно видео предавање људи могу преузети са нашег веб-сајта. Током ових конференција приређујемо дивне забаве са сјајном храном и музиком. Током овог месеца ће се одржати велика конференција посвећена емоционалном, спиритуалном и физичком уздизању као и презентацији трендова и упућивању људи како да искористе трендове у своју корист. У септембру планирамо такође велику конференцију на коју ћемо позвати многа од великих имена. Ова конференција ће коинцидирати са другом годином покретања нашег покрета „Окупирајмо мир“ и ми већ добијамо бројне пријаве за овај догађај.
Ствар је једноставна: људи би требало да науче да не раде много ствари које за њих нису добре и ураде све што могу од онога што је за њих добро. Што су људи у бољој форми, то су више способни да преокрену негативне трендове, без обзира да ли долазе од влада, људи који их окружују, радног окружења, и тако креирају што више лепоте и радости у свом животу. Када дођете у један од наших простора – ви сте окружени лепотом. У мојој канцеларији, која се налази на централном спрату једне од наших зграда, има око 100 биљака и ја се старам о свима њима. И имамо дивне слике на зидовима. Ја се трудим да добро једем свакога дана и сам кувам и припремам храну. Трудим се да кувам најквалитетнију храну, пијем најбоља вина – што не значи и најскупља, већ она са умереним ценама. То значи: живети у окружењу. А ако живите у њему, ви га и стварате. То је живот који продире у сваку пору вашег живота. Наша прослава Нове Године у Колонијал Кингстону је божанствена. Улице су затворене за саобраћај и испуњене људима. И полиција вас овде оставља на миру. Три полицајца су дошла код нас за Нову Годину. Свуда је одзвањала музика, људи су одисали радошћу, енергијом и спиритуалношћу и полицајци су ми рекли: „Требало би да ова улица буде затворена барем једном недељно“. То је то. Људи су овде омогућили да тако буде. Није то осмислила никаква влада, већ људи, локални ресторани и продавнице. Колонијал Кингстон је најлепше место, какво само могу да буду места која одишу духом слободе, храброшћу и лепотом живљења. Било би заиста веома лепо када би и ви учествовали на некој од следећих конференција и радујем се томе а читаоцима вашег листа желим да проуче трендове и искористе своја знања и тако учине да им 2016. буде узбудљива и успешна.

 

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

*кратка веза до текста – http://wp.me/p1Fuk8-NPB

6 replies »

 1. Какав амерички лицемер!
  „У мојој канцеларији, која се налази на централном спрату једне од наших зграда, има око 100 биљака и ја се старам о свима њима.“
  #Боље да се стараш о 100 деце чије су родитеље побили амерички сатанисти које ви називате „ратним херојима“.
  #Док невини људи гину на велико а деца се утапају бежећи од америчког зла:
  „Током ових конференција приређујемо дивне забаве са сјајном храном и музиком.“
  #Нико ко није звер не би могао да банчи док његова држава бомбардује неку многоструко слабију. Овај лицемер не спомиње да неко треба да одговара за све америчке злочине и колику подршку ти ратови уживају међу америчким бирачима.
  Док он „кувам најквалитетнију храну, пијем најбоља вина“, ми треба да поверујемо да је решење проблема:
  „Током овог месеца ће се одржати велика конференција посвећена емоционалном, спиритуалном и физичком уздизању.“
  КАКВЕ БУДАЛАШТИНЕ!
  Ја имам једноставније и ефикасније решење СВИХ светских проблема.
  Да парафразирам Боба Марлија: Нема САД – нема проблема.

  Свиђа ми се

 2. „Свет је постао једна велика земља робова. Седам милијарди људи поробљено је од стране шачице никоговића и ништарија, и немају храбрости да се боре. Остали су без храбрости, части, самопоштовања и достојанства“- као и у локалу,само су у питању милиони?

  Свиђа ми се

 3. Да, четврти светски рат ће се водити копљима и стрелама.

  И ухвати аждаху, стару змију, која је ђаво и сотона, и свеза је на хиљаду година,

  Tweet thisPost on Facebook 2 Пет.:2:4 Откр.:12:7 Откр.:12:9

  3

  И у бездан баци је, и затвори је, и запечати над њом, да више не прелашћује народа, док се не наврши хиљада година; и потом ваља да буде одријешена на мало времена.

  А остали мртваци не оживљеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсеније.

  И кад се сврши хиљада година, пустиће се сотона из тамнице своје,

  Tweet thisPost on Facebook Откр.:9:15

  8

  И изићи ће да вара народе по сва четири краја земље, Гога и Магога, да их скупи на бој, којијех је број као пијесак морски.

  И изиђоше на ширину земље, и опколише око светијех, и град љубазни; и сиђе огањ од Бога с неба, и поједе их.

  И ђаво који их вараше би бачен у језеро огњено и сумпорито, гдје је звијер и лажни пророк; и биће мучени дан и ноћ ва вијек вијека.

  Е, тако.

  Свиђа ми се

 4. globalizam, korporativni kapitalizam , su sada prisutni oblici drustvrno ekonomskog i svakog drugog uredjenja sveta , ciji nosioci su velike korporacije i banke , sledeca faza nisu nikakve revolucije i promene spolja van tog sistema nego njegova nadgradnja sveopsta robotizacija gde je tu obican covek nad kojim ovaj tekst lamentira uopste nikoga nije briga od aktera ovog neminovnog procesa, one se pojavljuje kao suvisan i bezpotreban i u tome izmedju ostalog treba traziti odgovor na sudbine svih tih naroda koji jednostavno nikome ne trebaju a smetaju, svojim postojanjem na teritorijama koje su nuzan repromaterijal koju iziskoje ova azdaja koja se zove profit i kobni deo prirode coveka koji se zove pohlepa.Gde je izlaz nema ga ovo se mora nastaviti uobliciti to stvorenje moramo docekati ako budemo imali svoju ulogu, ako im budemo trebali.I ako izuzmemo tehnoloske napretke videcemo da i ovaj nadolazeci svet nije nista novo ni tako tajanstveno sve je to vec vidjno to smo mi ljudi onakvi kakvi jesmo i kakvicemo biti u nedogled naseg unistenja kao vrste nema niti je moze biti.

  Свиђа ми се

  • Браво за констатацију, упорно величање и форсирање појединаца по процени оних који заиста немају појма.Пример Нобелове награде за мир Обами.Ха Ха Ха

   Свиђа ми се