АКТУЕЛНО

Нису страшни зли, већ равнодушни! Писмо Украјинцима – нашој лицемерној браћи


Овај текст, као „наравоученије“, објављујемо са жељом да допре до свих оних који (још увек) гаје илузије и сањају о евроатлантским интерграцијама Србије и Црне Горе. 

Редакција СРБског ФБРепортера
______

Пише: Дмитриј Митјуњин, 3.10.2015

Одмах да кажем, текст је оштрог  тона, за Украјинце – врло оштрог. Али ипак ћу да изнесем свој став. Прекипело ми је…

Пре две године цела мајчица-Русија наговарала је те малоумнике, нашу браћу из Украјине да не подржавају мајдан! Да не потписују никакве интеграције са ЕУ! Да никако не срљају у ЕУ! Наводили смо им бројке, прорачуне, прогнозе… Позивали их да погледају шта се десило са привредом Бугарске и Грчке након њиховог уласка у ЕУ. Подсећали смо их на реституцију као неопходну процедуру приликом потпуне евроинтеграције. Доказивали смо, молили, псовали, вређали једни друге… на овом и другим сајтовима, форумима, преко скајпа и телефона… Колико пријатељских и родбинских веза је попуцало због те глупе евроинтеграције.

И шта? Да ли нас је неко од њих послушао??? Не сећам се. Вређали су нас, злобно се подсмевали, изругивали се… Називали су нас дивљим Азијатима који из зависти пишу све то… Опет су нас подсећали на некакву историју коју смо им ми украли… исмевали нашег председника… Прогнозирали нам брзу пропаст. И тако даље, све у истом стилу… Притом, у врло агресивном стилу. Набијали су нам на нос све наше неуспехе и проблеме, као да су ти неуспеси и проблеми њихова заслуга. Радовали су се нашим поплавама, пожарима, несрећама и катастрофама. Не сећам се да је бар неко од њих, наше лицемерне браће, био према нама љубазан, или бар спреман за нормалан дијалог.

Било је то пре више од годину дана. Скакали су, гледали са висине на нас патриоте, кезили се, спрдали… Наравно! Они су скоро Европљани, а ми смо за њих заостали „совјети“! И нико, понављам, НИКО се неће сложити са нама.

Затим – побуњени Донбас, АТО (антитерористичка операција, прим. прир.) паљбе по Донбасу… И поново НИКО од тог олоша није ни проговорио да им се то не свиђа!!! Питам се, одакле у Украјини сада, након годину дана, толики број „противника“ режима у Кијеву??? Питам се, где сте до сада били, ви „противни“? Какву слику гледамо сада, када је сва та јурњава у Европу довела земљу до распада, економске пропасти и свега што се може уништити? Гомиле избеглица код  „рашких“ и „путлероваца“  (рашки и путлеровци – погрдни изрази за Русе, прим. прир.)! Читаво „море“ обичних, нормалних људи из Украјине који су (како се показало!) пре годину дана добро знали шта се дешава!

Занимљива представа… А зашто сте онда пре годину дана ћутали, “праведници“ наши??? Где сте досад били??? Одакле сте одједном сви измилели, са својим правилним „разумевањем догађаја“??? Зашто сте, дођавола, ћутали када су ваше фашистичке оружане снаге осуле паљбу по Донбасу??? Сада, након годину дана, у Украјини влада тотална контрола власти над слободним мишљењем. Пре тога она још увек није постојала…! Шта вас је спречило да онда будете „праведни“???

Током годину дана вашег ћутања (читај: прећутне сагласности с кијевском хунтом), та власт је ојачала, преузела контролу у своје руке, шаљући Украјинце да убијају једни друге…

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

А сада ћу рећи зашто сте ћутали.
И оптуживали нас Русе.

Сви сте до последњег трена веровали да ће се догодити чудо: да ћете одједном почети да живите животом богате, лепе Европе! Одмах, већ наредног дана… А не као ми, заостали „совјети“… То је тај сан малоумника и будала: ниси ни трепнуо, а већ си у другој стварности…

Тај сан је леп, мора се признати.
Али зар треба некоме да се прикључите да бисте живели као Европљани???
Шта вас је спречавало да градите европско друштво са европским вредностима у својој земљи???
Зар нисте могли у својој домовини да правите чипкане гаћице, него сте ишли по њих у Европу?
Да ли због тога што ваше чипке нису биле такве какве треба да буду? Требало је да развијате своју економију и побољшавате њен квалитет, а не да због тога приступате Европи.
Зашто сте поверовали да ће вам дати европске плате и пензије???
Европа је градила благостање деценијама, а ви бисте за годину дана да га достигнете. А европске пензије се зарађују у Европи, годинама… Због чега је Европа дужна да вам их исплаћује? Јесте ли јој плаћали порезе? Нисте. Јесте ли радили за Европу и њену економију? Нисте.
Шта сте онда очекивали? Да ће вас само тако, бесплатно издржавати? Неће. Европа уме да броји новац. Упозорили су вас на цене за комуналне услуге – смејали сте нам се у лице. А сада, кад је и последњој будали јасно да вас не чека ЕУ, већ лагано умирање због пораста цена, трошкова, смањења социјалних давања, незапослености… ви сте сад одједном постали „праведници“.

Смешна су нам сада ваша „пренемагања“, када нас позивате да будемо стрпљиви и благонаклони према вама. Кажете: ето, нама је и овако тешко, зар вас није срамота да доливате уље на ватру…

Имајте у виду, поред свега: нису ВАМА бомбардовали градове, палили куће, убијали децу… Ви нисте преживели оно што су људи у Донбасу. Не кажем то јер желим да ви тако нешто доживите, Боже сачувај!!! Али није на одмет да вас подсетимо ко на шта има права. А ми то право ИМАМО… Имамо право да вам набијемо на нос резултате ваше гњиле „револуције“. Својим ћутањем ви нисте издали само Донбас пре годину дана. Издали сте и нас, своју словенску браћу!

Никоме у целом свету ваша заслепљеност Европом није нанела више бола, него нама Русима! Нисте блатили ни Пољаке, ни Немце, ни Французе, камоли Американце. Блатили сте само НАС!

Сви сте сад почели да пишете, говорите истину! Одједном је много вас који се не слажете са политиком своје земље! Где сте ви били???

Рећи ћу вам где!
Ви сте та поган која нам се подсмевала пре годину дана! Ви и нико други! Ви сте исмевали наше, за вас тада старомодне вредности! Ви сте говорили да смо заостали! Ви и нико други… А ми сада саосећамо са вама, зовемо да дођете код нас… Ви се жалите на живот, а ми вас разумемо.

Вређате се када дирамо у ваша осећања (кајем се, није увек било случајно). Па, ви имате проблеме. Зар мислите да ми због вас који се ћутке продајете, немамо проблема??? Колико нас кошта издржавање читаве гомиле ваших избеглица?

Нису страшни зли, већ равнодушни. Уз њихову сагласност чине се сви злочини у свету! Сада, НАРАВНО, ви све разумете! И пре годину дана вам је било све јасно. А шта ми имамо од тог вашег разумевања?? Донбас је уништен, погинули су људи које више не можемо да вратимо, а ви нам причате о свом тешком животу… Јесмо ли ми криви??? Не, сами сте одговорни, за оно што сте чинили, као и за оно што нисте. Ви сте као глисте – покушавате сада да се прилагодите новим условима… Ви се нећете борити! Ви нисте Донбас. Бојите се, немате ви желудац за то! Она девојка која је маштала о европским чипканим гаћицама већ је у Русији и тражи посао код заосталог, примитивног азијатског, руског народа.

8nKH6LlLa54

„Ви сте тамо у Русији сви зомбији! Слава Украјини!“

А ви ћете да кукате како вам је тешко, како је лоше у вашој земљи, како се сав олош окупио у влади… Али даље од кукњаве нећете отићи. Већ се жалите… И опет нас прозивате да „не стављамо све Украјинце у исти кош“.

Пошто је ђаво однео све ваше снове и надања, ви сте испузали из тог истог коша, а само пре годину дана у њему вам је било сасвим удобно! Усуђујем се да кажем: ви нас мрзите као и пре, јер смо се показали паметнијим, мудријим, проницљивијим од вас. Али ви то никако не признајете! Кажете, вама је све било јасно још пре годину дана… Видите, ми то нисмо приметили!!!

Причате једно, па заборавите шта сте рекли. Затим причате друго и тврдите да сте увек тако мислили. Али ви то заборављате. А ми не. Не можемо сад да се претварамо како се све вратило на своје, како смо поново браћа. Да, ми причамо са вама, разговарамо, бринемо, као и раније… Погледајте колико има отворених група подршке вашим антимајданима на интернету. Ми се још увек боримо за вас…

Али ми и памтимо… постоји разрушени Донбас. Нећете га вратити назад чак ни вашим покајањем. Покајања код вас нити је било, нити ће бити. Тако је и сада. Ви се нисте променили. И они који су нас исмевали, и они којима је сада „све јасно“ – то су једна иста лица. Они који су рођени да пузе, целог живота гмижу…

(Пишем текстове и чланке на разним форумима и блоговима. Видим, људи ми пишу… Знам о чему причам).

P. S. Ипак, мало је вас „праведних“ који сте одједном прогледали. На сто украјинских будала, вас је свега 5-6. Осталих 95 наставља да нас блати… Ни Француску, ни Немачку, поготово не Америку, већ нас, Русију и Русе…

Ви се не мењате, Украјинци, само се поново прилагођавате…

________
Превела и приредила редакција СРБског ФБРепортера

1 reply »