АКТУЕЛНО

ПОБУНА У АМЕРИЦИ: Наоружани фармери против власти! (видео)


Устаници спремни и на убијање

Устаници спремни и на убијање

У Америци је у суботу (2. 1. 2016.) 150 наоружаних Американаца заузело један шумски резерват у Орегону. Они су позвали америчке патриоте да им се придруже у устанку против федералних власти.

Окидач свега је било то што су федералне службе ухапсиле двојицу фармера под оптужбом да су подметнули пожар.

Вођа ове групе је Амон Банди, утицајни фармер раније познат јавности по сукобу са надлежним властима.

Он је поручио јавно да су устаници спремни и „на убијање“ уколико за тим буде потребе, истичући да је држава опљачкала народ.

– Ослободићемо нашу земљу. Вратићемо шуме шумарима, руднике рударима, фарме фармерима! – поручује Банди.

Званичне власти покушавају да заташкају целу ствар, али све је више гласова у медијима који оцењују да би овај покрет због ствари за које се залаже могао да се брзо прошири целом Америком, подсећајући да је политичка оријентација која је заснована на патриотским расположењима све заступљенија међу грађанима САД-а.

Незадовољство Американаца је огромно, јер је јаз између богатих и сиромашних све већи, а о томе сведочи и успон републиканца Доналда Трампа кога већ подржавају јавно разне милитантне групе широм Америке.

Друштвеним мрежама се убрзано шири вест о устанку фармера у Орегону, а остаје да се види да ли ће цела ствар ескалирати. Јавни тужилац Неваде је позвао америчке власти да сузбију устанак фармера и да реагује америчка војска.


————–

http://wp.me/p1Fuk8-NpW

4. 1. 2016. ПРАВДА/ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »