ДРУШТВО

Писмо једног студента: Зашто Вучићу!?


Браћо и сестре помаже Бог!

Читајући премијеров монолог примећујемо увек исто. Мада, он је и навикао да прича сам. Воли потпуну моћ зато је око себе и окупио онакву скупину помоћника, министара итд.

Ту примећујемо дозу лицемерја, нарцисоидности, полтронства и свега оног од чега се сваком човеку преврће у стомаку.

ALEKSANDAR VUCIC

Воли да се држи цитирања страних филозофа, масона, можда су му то идоли. Он толико ,,ради“ да за нас обичне грађане ништа не остане.

Каже да је време новац, да требамо радити, само је питање за кога то? Зар да будемо јефтина радна снага и колонија у сопственој земљи?

Каже, бавите се пољопривредом ако ништа друго.

А шта радити са царинама на увоз стране робе? Зашто је повлашћен страни уместо домаћег привредника? Зар ће земљу да нам обнови странац који износи приход из ње, или ми? Коју је то земљу опоравио странац? Зашто нам се распродају привредна и природна богатства странцима?

Зашто нам уџбенике пишу други? Зашто нам генерале одводе а постављају на њихова места своје послушнике? Зашто нам школе мењају називе, па кад већ учимо из лажних књига зашто и школа да се зове по Растку Немањићу, јел то проблем?

Зашто нам се намеће педерлук, туђе писмо, пограшне вредности? Немам ја ништа против педера али не желим да се у јавности то приказује као нормално чак и са дозом пожељног.

Зашто без поговора испуњавамо све захтеве ММФ а, Брисела и Вашингтона?

Има ту још милион питања, али манимо се сад голе политике.

Свако ко се усуди да на било који начин у већој или мањој мери оспорава косовскозаветну етику то је знак да смо и ми дебело заглибили. Кад нас воде они који се стиде својих светих предака, без којих ни ми не би смо постојали. Који поред тога што су нам оставили ову земљу оставили су нам духовне вредности које треба да нам буду путоказ. Светло у мраку. Охрабрење.

Ја нисам видео цитирање владике Николаја Велимировића или Јустина Поповића. Зато што су неки људи испред духовних поставили материјалне вредности. Јер су њих на власт довели исти такви, тако да су имали и пример од кога да уче, кога да цитирају, коме да се клањају и куда да нас воде.

Вучић је без сумње паметнији, мислим лукавији од предходних политичких послушника Запада. То се не може оспорити. Али утолико и опаснији по добробит нашу.

Живот није бајка, већ борба. Борба чије је поприште срце човеково. И лепо је имате и лоше примере, јер мораш знати какав не желиш бити. Мораш знати шта је жито а шта кукољ.
Па сад ко има очи да види, видеће.

Зато премијеру поручујем:

Ако у вашем срцу има више мудрости од доброте онда Ви то користите за лоше ствари. Морате наћи свој баланс, мислим да то нисте успели. И жао ми је. Жао ми је што у празницима који нам следе имамо овако тешке теме, али ипак је то живот.

Извор: СРБИН.ИНФО – Зоран Милошевић
4.1.2016.

6 replies »

 1. Pa ima on onda pravo sto nas tako ‘grdi’, kaze da nismo nikakvi, da se trebamo menjati. Kazete bolestan covek i to verovatno visestruko .. i niko ga ne vodi na lecenje? Gledamo coveka kako pati … i niko nista, Pismo je zaista lepo za procitati ali nama Srbima nedostaje akcija. Najbolje bi bilo da se potegne akcija, da se skupi malo para, siroma covek, pa da se lepo posalje negde da se malo izleci. Valjda imamo strucnjaka koji bi mogli da preporuce najbolji lek za njega. Takodje uz njega bi trebalo poslati i sve ostale koji su se razboleli a po onoj narodnoj, bolje spreciti nego leciti, da se jos ispitaju potencijalni bolesnici pa da se i oni preventivno vakcinisu.

  Свиђа ми се

 2. Svaka čast na pismu,ali je uzalud.Vučuć je bolestan čovek,a psiholozi i psihijatri još uvek nisu sigurni od koje psihološke boljke.A možda i od viš njih?I ne samo on.Jedno je sigurno,bolesti ima.Jer kako objasniti da neko do juče priča jedno,a danas nešto dijametralno suprotno?Ili da tvrdi kako njegov narod,na čijem je čelu,i za čiju dobrovit navodno radi,da taj narod ne valja,da je lenj,neposlušan i td.A taj narod je stvorio sve što oni bezdušno prodaju.I taj narod im je verovao(od ovog se ograđujem,jer ja im nisam nikad verovao),a oni mu ovako vraćaju!?Ali,daće Bog,probudiće se i ovaj usnuli narod,samo se nadam da neće biti prekasno.

  Liked by 1 person

 3. Ovo je jedan od boljih komentara ,stvarnost je bolna nazalost,da on stalno pokusava da omalovazi u svakom pogledu narod kojeg on zastupa ,a nije ga stid taj isti narod mu je dao mogucnost da bude tamo gde jeste ,kad su u svemu pametniji stranci zasto je on ovde zasto ne ide u inostranstvo da zivi i da mu oni daju fotelju u vladi, pa da nama daje take povlastice,a ne obrnuto jos se hvalise kako ce im dati naj bolje,odnosno pokloniti ,a svom narodu neda da radi i zaradi.

  Liked by 1 person

 4. Dobro zapazanje – treba raditi, ali za koga?
  Wuchych ocigledno radi samo za sebe jer samo sebe stalno hvalise, sto je nekultura, ali za koga radi nadnicar kapitaliste?

  Свиђа ми се