АКТУЕЛНО

ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ 1999.: НАТО бомбардовањем Југославије почињен ЕКОЛОШКИ ГЕНОЦИД


Фото: Глас Српске

Фото: Глас Српске

Током НАТО бомбардовања СР Југославије почињен је еколошки геноцид над становништвом и стога је неопходно формирати стручну и непристрасну комисију која ће утврдити шта је српском народу учинио НАТО, поручили су учесници скупа „Занемарене последице бомбардовања Србије 1999. године и последице по здравље становништва“ која је одржана у Београду.

Пензионисани генерал Слободан Петковић навео је да српске власти од 1999. године до данас, због свог мазохистичког односа према НАТО, праву истину о страдању становништва и дугорочним посљедицама које ће бачене тоне муниције са осиромашеним уранијумом и плутонијумом имати по њега у будућности ставља под тепих.

– Приближавање НАТО учинило је да се упорно прећуткује да је током бомбардовања направљен еколошки геноцид и катастрофа. Вођен је радиолошки и хемијски рат. НАТО нам је „на чување“ оставио 10 до 15 тона осиромашеног уранијума чије је дејство четири милијарде година – рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, НАТО је над Србима починио дјело невиђеног ратног злочина, а нико није тражио међународну истрагу.

Доктор Даница Грујичић подсјетила је да је УН Програм за заштиту животне средине својевремено изашао са извјештајем да је током бомбардовања на подручју НАТО дејства испровоцирана катастрофа, нагласивши да је тај извјештај склоњен.

Она је подвукла да нико не смије и не може изигнорисати посљедице које је НАТО иза себе оставио.

– Малигна обољења код нас су попримила епидемијске размјере. Тумори су све агресивнији и брже се враћају. Само у 2013. години имали смо 37.500 новообољелих – рекла је Грујичићева.

Предсједник покрета „Народна мрежа“ Владан Глишић изјавио је да је потпуно неприродно и „болесно“ да народ који је толико страдао од НАТО-а „неко гура у ту организацију“.

– То би било исто као да дјевојка која је силована заволи свог силоватеља и постане његова жена. Србија никада није толико изгубила понос и памет да би на тако нешто пристала – рекао је Глишић.

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић нагласио је да „идентификација са агресором“ којој су склоне српске власти чини да се бомбардовање тек ритуално помене око 24. марта и то у најблажој форми да „се не би повриједили српски НАТО пријатељи“. „То је логично да уради свака окупирана земља, а не Србија која је суверена“, рекао је Вукадиновић.

Он је нагласио да без обзира на снисходљив и недопустив однос државе према том питању Срби ипак нису „одушевљени причом о чланству у НАТО“.

– Чланство Србије у НАТО не подржава ни 10 одсто грађана. Штавише 80 одсто њих је против – рекао је Вукадиновић.

 

——————-

http://wp.me/p1Fuk8-N9J

25. 12. 2015. РТРС, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Нисмо знали да се припремимо и да им дамо јасан одговор на терористичко бомбардовање. Знало се то још по одавно пре зимске олимпијаде у Сарајеву. Нисмо имали систем надзора, увида, контроле, санкционисања за сваког политичара који је искорачио ван из својиј јагвних овлашења, веровали смо, испали смо будале, али има нешто и добро, научили смо и извикли поуку из свега тога. Грћки филозоф ХЕРАКЛИТ, каже, цитирам; „Најбоља и најквалитетнија школа, факултет и колеђ је сам живот, јес да је најскупљи али је најмочћнији“. Сад је крајње време да садшњим политичарима покажемо нашу моћ а она би произашла и манифестовала се када би брзином светлости почели да се Удружујемо и самоорганизујемо јер нас има преко 3,5 милиона који нисмо чланови ни једне данашње политичке партије у Србиј., За то би нам требало 11 недеља да све узрочнике нашег безнађа и тоталног осиромашења изулијемо и санкционишемо по Закону и Уставу Србије за издају и квислинштво. Ово је позив свим мојим суграшанима да се почнемо од данас да се Удрућимо и самоорганизујемо.

  Свиђа ми се

 2. Србија је под вековним пузећим геноцидом у организацији Ватикана и германа и уз усрашку сарадњу као главних извођача пројекта. У последњем рату организаторима геноцида над малим и жртвеним србским народом придружио се и ционистички САД-изам…

  Србија, нажалост, никада није ништа предузела да бар попише жртве геноцида?! Нема шансе да ова велеиздајничка власт ишта учини на раскринкавању САД-истичког геноцида над Србима…

  Свиђа ми се

 3. Srbija bi morala da obnovi tužbe protiv država agresora iz NATO pakta zbog uruženog zločinačkog poduhvata protiv Srbije. Mislim da ne treba obrazlagati ovaj moj predlog. Na taj način Srbija bi smela da se ponovo pogleda u ogledalo.

  Свиђа ми се