(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 53: Тропојска веза између Шаипа Мује УЧК „Др Менгелеа“ и Др Јуришевића …


…Он даље наводи да су косовски избеглице (албанци) који су дакле масовно умирали услед  намерног лекарског ускраћивања помоћи, бацани у масовне гробнице заједно са ДРУГИМА (ово су наводи у његовој књизи „Крв на мојим рукама“, четврта глава, страница 53)…

Из строго цензурисаног Унмик извештаја CKX103 (скоро пола садржаја је цензурисано- прецртано црним маркером), и Специјалног извештаја СЕ, од стране Д. Мартија, можемо да сазнамо да су у периоду, и на локацијама, на којима је боравио др Јуришевић, већ стизале први „контигенти“ киднапованих не-албанаца (углавном Срба), као и да су се тамо одиграле и њихове прве ликвидације!… Извештај CKX103 идентификује поред др Шаипа Мује… (који је у то време био водећи ОВК координатор у северној Албанији) и извесног, др Ћамила (албанца), др Адмира (албанца), лекара албанца из Суве Реке, најмање два лекара арапског порекла, и као једног од кључних ОВК оперативаца у организацији „трговине органа“ извесног турчина Махмута- који је био главна веза са Анкаром (и вероватно озлоглашеним др Сонмезом, имплицираним у недавној приштинској афери “трговине органима”)…

Др Јуришевић, по „наговору“ мистериозног „ОВК команданта- лекара“, напушта рад и функцију координатора у хуманитарној организацији, и добровољно приступа терористичкој ОВК, и заједно са другим страним (западним) плаћеницима се придружује „Атлантском батаљону“…

***

УЧК војна болница у Кукешу- где су ноћу, и тајно, сахрањивани „они други“…

Јуришевић у болнициУнмиков извештај CKX103 документује да први отети Срби, али и „други“ који су пали у немилост ОВК, допремани у овај део Албаније још од почетка 1999. (према неким изворима и раније). Ако узмемо у обзир да једна тако сложена операција, као што је организована отмица, транспорт, заточеништво и и сабсеквентна медицинска „црна трансплантологија“ захтевала једну дужу временску припрему и компликовану логистику- онда постаје јасно да је др Јуришевић боравећи у више стратешких ОВК кампова (Кукеш, Хелшан, Кахан и Паштрик), који су истовремено били заточенички логори за киднаповане не-албанце. Др Јуришевић је онда  у најмању руку био сведок (ако не и учесник) у једном од најмонструознијих злочина у модерној људској историји…

Сам др Јуришевић описије тешку корупцију у Кукешкој болници, где су, према његовим речима, он и канадаски лекар Гордон, били сведоци уцењивања косовских избеглица од стране Албанског медицинског особља, и тврде да су, сви они који нису имали новце (најмање 200 марака) да подмите Албанске докторе, умирали у великом броју услед лекарске небриге!?

Он даље наводи да су косовски избеглице (албанци) који су дакле масовно умирали услед  намерног лекарског ускраћивања помоћи, бацани у масовне гробнице заједно са ДРУГИМА (ово су наводи у његовој књизи „Крв на мојим рукама“, четврта глава, страница 53).

Ова реч „другима“ је по мени кључна, пошто др Јуришевић не наводи прецизније о којим „другима“ се овде ради. Ако су косовски избеглице (албанци) који су подлегли ранама или од болести (или који су, као што видимо овде, практично ликвидирани намерном лекарском „небригом“, и то од стране своје „Албанске браће“) сахрањивани у „масовне гробнице“, онда је сувишно да се то додатно појашњава додатним прилогом „други“, осим ако у те „друге“ не убраја отете Србе, „друге“ не-албанце, или „друге обичне албанце“- који су пали у немилост терористичке ОВК.

Ја имам веома добрих разлога за овакву сумњу и то ћу образложити у наредним пасусима…

У ОВК „клиникама“ Кукеш, Кахан, Хелшан… Србима насилно одстрањивани органи- Сведок др Јуришевић?

d183d0bdd0b8d188d182d0b5d0bdd0b8-d0b4d0bed0bad0b0d0b7d0b814Из строго цензурисаног Унмик извештаја CKX103 (скоро пола садржаја је цензурисано- прецртано црним маркером), и Специјалног извештаја СЕ, од стране Д. Мартија, можемо да сазнамо да су у периоду, и на локацијама, на којима је боравио др Јуришевић, већ стизале први „контигенти“ киднапованих не-албанаца (углавном Срба), као и да су се тамо одиграле и њихове прве ликвидације!

И то пре свега у главном ОВК логору у Кукешу (озлоглашеној „металној фабрици“) и у Кахану и Хелшану, који су били и једни од главних „иследничких“ центара терористичке ОВК.  Сам др Јуришевић описује у својој књизи да је тамо лично присуствовао ликвидацијама заробљених Срба (које је по властитом признању он сам одобравао!).

Дик Марти је (то илуструје у детаљима, у свом извештају) конкретно „ухватио у лажи“ Албанску владу- која је својевремено званично негирала постојање било каквих заточеничких логора, транспорт, и заточеништво киднапованих особа, а нарочито њихову физичку ликвидацију (и сабсеквентну црну трансплантологију) на територији Албаније.

Дик Марти је то документовао на случају киднапованог косовског албанца (католика) Антона Бисакуа, који је још током маја 1999. допремљен у логор Кукеш, где је био зверски мучен, ликвидиран 4. јуна 1999., и потом бачен у заједничку гробницу на локалном гробљу у Кукешу.

Да ли је др Јуришевић под „другима“ мислио на киднаповане несрећнике попут А. Бисакуа? У сваком случају сматрам да би др Јуришевић и по овом питању требао да буде предмет једног озбиљне судске истраге, бар у својству материјалног сведока „трговине органима“.

Иначе у овом горе наведеном конректном случају- Унмикови иследници су извршили ексхумацију више лешева из заједничке гробнице на локалном гробљу у Кукешу, пронашли тело Антона Бисакуа, и ДНК анализом непобитно установили његов идентитет…

Сматрам такође да би др Јуришевић, у таквој улози „материјалног сведока“, морао да образложи у детаљима карактер своје везе са мистериозним „ОВК командантом- доктором“-Јер по мени присуство било ког „водећег“ припадника ОВК, а нарочито лекара, на локацијама озлоглашених „конц-логора“ за Србе- којих је управо и било највише на потезу Кукеш- Бурел- Паштрик- би требало да буде од посебног значаја за истрагу о „трговини органима“.

Ми знамо из Унмиковог извештаја и Мартијевог  реферата, да је на том потезу, и у време, када је тамо био присутан др Јуришевић документовано присуство више лекара, у тим ОВК „конц-логорима“ за Србе…

Тачијев „Др Менгеле“ лекар Шаип Муја и аустралијски војни хирург и УЧК добровољац др Јуришевић- у истом временском и просторном оквиру, на месту монструозних злочина над отетим Србима- Коинциденција?

УЧК- Др Звер и Др Менгеле

Извештај CKX103 идентификује поред др Шаипа Мује… (који је у то време био водећи ОВК координатор у северној Албанији) и извесног, др Ћамила (албанца), др Адмира (албанца), лекара албанца из Суве Реке, најмање два лекара арапског порекла, и као једног од кључних ОВК оперативаца у организацији „трговине органа“ извесног турчина Махмута- који је био главна веза са Анкаром (и вероватно озлоглашеним др Сонмезом, имплицираним у недавној приштинској афери “трговине органима”)….

Из Унмиковог извештаја је очигледно да су сви ови лекари, мање више, потпуно идентификовани, али из неких разлога, њихов идентитет никада није обелодањен…

Након свега пар дана боравка у Кукешу, где се по властитом исказу сукобио са директором болнице др Цаном, наводно због корупције (чији је сведок наводно био)- др Јуришевић, по „наговору“ мистериозног „ОВК команданта- лекара“, напушта рад и функцију координатора у хуманитарној организацији, и добровољно приступа терористичкој ОВК, и заједно са другим страним (западним) плаћеницима, Др Јуришевић се придружује „Атлантском батаљону“ (који је био састављен углавном од албанских имиграната из Западних земаља).

Потом се упућује у рејон планине Паштрик…

Miodrag2 2014(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)